Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray

Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video).

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 28.05.2004, 19:35   #1
Kulfon
Bywalec

Data rejestracji: 10.05.2002
Kulfon zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Przepis na skopiowanie Securom 5

Jak w temacie udało mi się skopiować to zabezpieczenie z pomocą artykułu zamieszczonego na www.cdrinfo.pl

Gra na której się uczyłem to Świątynia Pierwotnego Zła PL (zabezpieczona płyta to CD2)

wykorzystane programy:
CloneCD 4.3.2.2
Alcohol 120% 1.9.2
BlindWrite 4.5.7
BwaEdit 1.0
TwinPeak0.2

nagrywarki: Liteon LTR-24102B
Liteon SOHW-812S
gra była sprawdzana po nagraniu w obu nagrywarkach i w CD-ROM-ie Asus 52x

krok 1: Tworzenie obrazu CCD w CloneCD z wykorzystaniem profilu ProtectedGame
krok 2: wyłączamy emulacje jeśli sa włączone i tworzymy obraz .mds w Alkohol 120% z wykorzystaniem profilu Securom 4x/5x i z pomiarem parametrów fizycznych nośnika - właściwie to potrzebny jest tylko plik .mds po jego utworzeniu można przerwać dalsze tworzenie obrazu
krok 3: przy pomocy programu BWA Builder zawartego w BlindWrite 4.5.7 konwertujemy plik .mds na .bwa
krok 4: otwieramy blik .bwa w programie BwaEdit 1.0 i usuwamy wszystkie odstające od normy piki na wykresie po czym zapisujemy zmiany
krok 5: uruchamiamy program TwinPeak, ładujemy plik .ccd, .bwa i klikamy przycisk START w wyniku czego otrzymamy trzy pliki patched.ccd, patched.img, patched.sub
krok 6: nagrywamy otrzymane pliki przy pomocy Alcohol 120% w trybie RAW-DAO z możliwie niską prędkością (ja nagrywałem 10x na RW, na CDR 16x) jeśli wyskoczy komunikat o niezgodności rozmiaru obrazu z zapisanym w nim lead-outowi należy wybrać opcję zachowania oryginalnego TOCa i zapisania obrazu w całości (domyślna opcja)

Otrzymałem w ten sposób działającą kopię bezpieczeństwa gry która nie wymaga emulacji i innych zabiegów. Obraz patched.xxx należy sobie zachować w razie potrzeby bo kopia kopii raczej nie zadziała podobnie jak obraz zamontowany np. w Daemon Tools

Jeżeli ktoś przedemna zrobił już coś takiego to traktujcie ten wątek jako potwierdzenie że jest to możliwe do wykonania i wcale nie zajmuje dużo czasu.

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  

Twoje uprawnienia: