Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray

Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video).

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 09.07.2005, 18:51   #1
Kraszan
Nowy na forum

Data rejestracji: 09.07.2005
Kraszan w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Program szachowy Shredder 9 - jak usunąć SPRAWDZANIE CD ???

Mam zainstalowany program szachowy Shredder 9 , po uruchomieniu programu i naciśnięciu "graj w Shreddera" pojawia sie komunikat "Sprawdzanie CD" gdzie należy umieścić płyte CD w stacji CD-ROM i nacisnąć "sprawdź teraz" jeśli jest to prawdziwa płyta to pojawia sie komunikat że wszystko jest w porządku jeśli jednak tak nie jest , nie można korzystać ze 100% możliwości tego programu , mam zatem pytanie do wszystkich specjalistów jak pozbyć sie tego problemu aby po uruchomieniu programu nie byłaby wymagana konieczność posiadania oryginalnego dysku . Pozdrawiam i prosze o możliwie szybką pomoc .
Kraszan jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 09.07.2005, 19:19   #2
Yarozelsky
Gość

jesli posiadasz ten program oryginalny i checesz sobie zrobic kopie bezpieczenstwa to najpierw uzyj ptogramu ArayScanner ktory wyswietli ci rodzaj zabespieczenia, potem do skopiowania tej plyty najlepiej uzyc programu Alcohol 120% z profilem wykrytego przez arayskanera zabespieczenia,jest tez mozliwosc ze twoja nagrywarka niebedzie w stanie zrobic poprawnie dzialajacej kopii tej plyty wtedy musisz poradzic sie cukierkiem

edit: ArayScanner i Alcohol 120% sa do pobrania w dziale download

Ostatnio zmieniany przez Yarozelsky : 09.07.2005 o godz. 19:21

Stary 09.07.2005, 19:45   #3
Kraszan
Nowy na forum

Yarozelsky dzięki za szybką odpowiedź , tylko niestety pojawił sie problem , nie wiem czy duży ale zabezpieczenie jakie mi znalazł ten program to :
SYSIPHUS Version 1.5 , niestety sprawdzałem alcoholem ale nie widze aby ta opcja była do usunięcia , jeśli masz jakiś pomysł jak to usunąć to będe wdzięczny za odpowiedź .
P.S. Sprawdź prosze jeśli możesz czy w Alcoholu lub innych programach jest taka opcja aby to usunąć ?
Kraszan jest offline  
Stary 09.07.2005, 20:05   #4
Yarozelsky
Gość

jesli chodzi o to zabespieczenie to nieznalazlem zbyt wiele,ale za to wiem ze jest w sieci p2p cukierek do tego programu [by hoodlum] wiec ja bym wypalil ten program w postaci obrazu na dysk twardy,dodal cukierek za pomoca np. Winiso i zapisal - po czym wypalil gotowy obraz

Ostatnio zmieniany przez Yarozelsky : 09.07.2005 o godz. 20:21

Stary 09.07.2005, 20:29   #5
Kraszan
Nowy na forum

Yarozelsky widze że jesteś w tym specjalistą , miałbym do Ciebie prośbe jakbyś mógł mi ściągnać ten cukierek bo niestety admin zablokował mi wszystkie porty i tym samym p2p .
Kraszan jest offline  
Stary 09.07.2005, 21:10   #6
Yarozelsky
Gość

Cytat:
Napisany przez Kraszan
Yarozelsky widze że jesteś w tym specjalistą , miałbym do Ciebie prośbe jakbyś mógł mi ściągnać ten cukierek bo niestety admin zablokował mi wszystkie porty i tym samym p2p .
nie jestem specjalista, wystarczy poczytac forum tu jest wszystko,poza tym za pomoca google tez sie da znalesc
ps. sprawdz pw

Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: