![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video). |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.12.2005
![]() |
Zabezpieczenie CD przed odczytem
Witam!
Jesem tutaj nowy i mam dla speców pewnie lamerskie pytanie... Jak mam zabezpieczyć płyte z danymi aby potem po włożeniu jej do CDromu przed jej otwarciem wyskakiwało żądanie hasła? cos powiedzmy jak hasło w biosie... pozdrawiam |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
![]() |
Hey. tez jestem tu ''nowym gosciem'' i moge ci podradzic czym mozna zrobic taka sztuczke. otoz to jest taki porogramik ktory sie zwie ''Safe Lock''. sluzy do zabezpieczania min tym sposobem co ty chcesz , czyli na haslo. wersja demo tego programiku jest na stonce producenta lub CDRinfo.pl
zycze milej zabawy ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Precz z internetem
Data rejestracji: 20.10.2005
![]() ![]() ![]() |
Jest bardzo prosty stary indiański sposób bez stosowania specjalistycznych programów.
Spakuj dane Winrarem.Poziom kompresji ustaw na STORE (im większa kompresja tym dłużej trwa otwieranie)wejdz do Adwanced,kliknij Set Password,wpisz hasło ,zaznacz Encrypt file names i OK. Plus tej metody jest taki,że więcej danych wchodzi na CD i jest banalnie prosta.Możesz też dogrwyać dane. Minus to,że otwarcie danych może trwać kilka sekund. Ostatnio zmieniany przez Burt : 10.12.2005 o godz. 18:36 |
![]() |
![]() |
#4 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
użyj WinOnCD 6 ...posiada 168 bitowy klucz szyfrujący 3DES.
co i jak tutaj...http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=26009 Ktoś jeszcze kiedyś polecał nieznane mi programy ...PGP Disk, ScraDisk, PrivateDiskLight, E4M, Scramdisk.
Jak mądrze zadawać pytania Ostatnio zmieniany przez Maciej : 10.12.2005 o godz. 18:58 |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Witam!
Dzięki za podpowiedzi.Spakowanie i zabezpieczenie danych hasłem w tym akurat przypadku nie wchodzi w grę. Spróbuje jednak wersji proponowanej przez kolege Macieja bo wyglada dość symaptycznie i prosto. Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
|
|