Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video).



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 25.08.2003, 20:29   #1
Patrixs
Niezarejestrowany
 
Avatar użytkownika Patrixs
 
Data rejestracji: 20.12.2002
Lokalizacja: W-wa
Posty: 1,702
Patrixs zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Zabezpieczenie FOTO

Czy wie ktoś jak przegrać film z DVD na VHS przy użyciu DVD stacjonarnego. Większość płyt nie da sie tak przegrać bo są zabezpieczone. Po przegraniu obraz ciemnieje (skrajnie i rozjaśnia się lub jak ktoś woli wraca do normy i tak co chwila).

Na czym to polega, VHSy (te orginalne) też są zabezpieczone przed przegraniem w ten sposób ??

Pozdrawiam
__________________
e-m@il
Patrixs jest offline  

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 26.08.2003, 01:17   #2
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę
 
Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>
 
Data rejestracji: 30.03.2002
Posty: 6,017
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
sa - to macroviosn... kiedys w czasach kiedy to byl powazny problem byly na raynku przepisy jak to obejsc (konkretnie schematy filtru) a do kupienia gotowce - teraz nie wiem jak jest...
__________________
2 * nec 20WGX2.. o mamo.. oczy za uszy
nie odpowiadam na pivy z pytaniami jak sie komus wlamac na mail [co za pomysl] i z prosba o pomoc w konfigu czegostam. te czasy sie skonczyly.
-Sid-The-Rat=> jest offline  
Stary 26.08.2003, 06:18   #3
seoman
Wyjadacz ;)
 
Data rejestracji: 15.08.2002
Posty: 249
seoman zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Można kupić są ogłoszenia w prasie np w ToiOwo
Albo nagrywać z dvd-romu

Albo trzeba mieć bardzo ale to bardzo "stary" magnetowid,
bez automatyki zapisu i masz problem z głowy.
seoman jest offline  
Stary 26.08.2003, 09:20   #4
Patrixs
Niezarejestrowany
 
Avatar użytkownika Patrixs
 
Data rejestracji: 20.12.2002
Lokalizacja: W-wa
Posty: 1,702
Patrixs zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ja kiedyś słyszałem, że video które ma 6 głowic nagrywa bez problemu. Ale nie wiem czy to prawda.

Pozdrawiam
__________________
e-m@il
Patrixs jest offline  
Stary 26.08.2003, 11:20   #5
Beerra
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika Beerra
 
Data rejestracji: 15.02.2003
Lokalizacja: Bielsko Biała
Posty: 266
Beerra zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
[QUOTE]Patrixs napisał(a)
[B]Ja kiedyś słyszałem, że video które ma 6 głowic nagrywa bez problemu. Ale nie wiem czy to prawda.

Zgadza sie, wideo 6 glowic, ale tylko Thomsona, i nie kompensuje tego sciemniania calkowicie. Jest inny sposob, Podpinasz DVD przez AV do magnetowidu, potem dalej przez wyjscie antenowe na nastepny magnetowid i nagrywasz. Nie wiem jakie zabezpieczenie to obchodzi, ja probowalem "The Wall" i poszlo pieknie
Beerra jest offline  
Stary 29.08.2003, 14:44   #6
Mirat
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 25.06.2002
Posty: 22
Mirat w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Jak najbardziej jest to zabezpieczenie. W impusy synchronizacji so wprowadzone impulsy zakłócające o bardzo dużej amplitudzie. Dla TV są one niezauważalne jednak automatyka zapisu w VCR traktuje to jako zwykły sygnał wizyjny i dopasowuje do niego poziom zapisu.

Prawdą jest że starsze VCR potrafią to skopiować gdyż ich automat działa wolniej i albo pomija te szpilki albo działa na tyle wolno, że zanim obniży poziom zapisu sygnału szpilka znika i jest normalny sygnał.


Dosyć wywodów. Rozwiązanie tego problemy znajdziesz tu:
http://www.kai.com.pl/vcp.html

jest tez tam uproszczona wersja urządzenia ale nie wiem czy działa z DVD.
Mirat jest offline  
Stary 29.08.2003, 14:52   #7
Patrixs
Niezarejestrowany
 
Avatar użytkownika Patrixs
 
Data rejestracji: 20.12.2002
Lokalizacja: W-wa
Posty: 1,702
Patrixs zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A co z kopiowaniem tak zabezpieczonej płyty, czy wykonana kopia też będzie miała FOTO ?? Można jakoś zrobić kopie DVD żeby pozbyć się tego zabezpieczenia??


Pozdrawiam
__________________
e-m@il
Patrixs jest offline  
Stary 29.08.2003, 15:28   #8
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę
 
Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>
 
Data rejestracji: 30.03.2002
Posty: 6,017
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
kopiowac komputerowo - a nie na stacjonarnych nagrywarkach ktore sa z zasady glupsze i przeznaczone nie wiem na jaki rynek...
__________________
2 * nec 20WGX2.. o mamo.. oczy za uszy
nie odpowiadam na pivy z pytaniami jak sie komus wlamac na mail [co za pomysl] i z prosba o pomoc w konfigu czegostam. te czasy sie skonczyly.
-Sid-The-Rat=> jest offline  
Stary 29.08.2003, 17:19   #9
Mirat
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 25.06.2002
Posty: 22
Mirat w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Kopia na kasecie będzie czysta. To "magiczne" urządzenie odtwarza prawidłowe impulsy synchronizacji.
Mirat jest offline  
Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:04.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.