![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video). |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.01.2003
![]() |
Zabezpieczenie muzyki MP3
Jak zabezpieczyć plik w formacie mp3 zapisany na płycie. Chodzi mi o zabezpieczenie całej płyty?
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Użyszkodnik
Data rejestracji: 29.03.2001
![]() |
Nie obraź się, ale skąd Ty żeś się urwał
![]() Może napisz po co Ci zabezpieczenie pliku (a może raczej plików) MP3 ?
Poprzedni opis: Był i się zmył. Teraz jestem tu: monter.techlog.pl CHCIAŁĘ BYŚ MODERATORĘ ale sresyknofałę... Bedę PREZYDĘTĘ !!! "Głupota, którą widzimy u drugich, na ogół podnosi nas na duchu" ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.01.2003
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#4 | |
Second variety
Data rejestracji: 11.01.2002
![]() |
Re: Zabezpieczenie muzyki MP3
Cytat:
Program Koliego Na zdrowie
![]() |
#5 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 05.01.2002
![]() |
Re: Re: Zabezpieczenie muzyki MP3
Cytat:
Ten program puki co jeszcze nie umożliwia zabezpieczenia plików MP3. Osobiście nie widziałem jeszcze programu który by zabezpieczał MP3.
![]() |
#6 | |
Second variety
![]() |
Re: Re: Re: Zabezpieczenie muzyki MP3
Cytat:
![]() Ale Koli - może to zrobisz niedługo ?
![]() |
#7 | |
Wyjadacz ;)
![]() |
Re: Re: Re: Re: Zabezpieczenie muzyki MP3
Cytat:
![]() |
#8 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.01.2003
![]() |
Re: Zabezpieczenie muzyki MP3
Cytat:
Panie Kolego! 1. Po jaki grzyb zabezpieczać CD z MP3 - chcesz sprzedać to do Pana G. z Microsoftu? 2. Każde zabezpieczenie, które wykonasz w domku - w drugim domku można je w banalny sposób złamać.
![]() |
#9 | |
Wyjadacz ;)
![]() |
Cytat:
I tu się Pan myli. Ja stworzyłem system zabezpieczeń w 100% nie do skopiowania (puki co jest to tylko oferta dla firm - wykorzytuje pełne ograniczenie sprzetowe dla odczytu). Posiadacze płyt z programem safelock z pewnością coś o tym wiedzą że ich piracka kopia się nie będzie aktualiozwać a w nowszych wersjach SafeLocka nawet nie będzie się instalować.
![]() |
#10 | |
Gość
|
Cytat:
... ja rowniez sie z toba nie zgodze. Zabezpieczylem jedna plytke audio i za cholere nie moge jej skopiowac ![]() ![]() |
|
![]() |
#11 | |
Second variety
![]() |
Re: Re: Re: Zabezpieczenie muzyki MP3
Cytat:
Dodaj do tego możliwość odczytu z różnych napędów - szczególnie starszych, programy dosowe, lub linuksowe do zrzutu, wreszcie nagrywarkę audio lub kabelki cyfrowe od cd do karty i kopia może stać się faktem. ![]()
![]() |
#12 |
Użyszkodnik
Data rejestracji: 29.03.2001
![]() |
Muszę się wypowiedzieć na temat zabezpieczeń.
Moim skromnym zdaniem kolega Koli zaczyna przesadzać, choć może wcale nie jest ogrodnikiem z zawodu. Jestem w stanie zrozumieć chęci programisty mające na celu pomóc AUTOROM oprogramowania, ale kompletnie nie kumam tego co się dzieje obecnie lub zacznie niedługo dziać. Jeżeli kolega Koli umie stworzyć program prawie całkowicie lub całkowicie uniemożliwiający kopiowanie nośników, powinien go sprzedawać za bardzo wysoką sumę, tak aby *****e i cwaniaki giełdowe, ściągający za darmo z sieci nie mieli szans z tego oprogramowania korzystać utrudniając innym życie. Jeżeli ktoś jest rzeczywiście autorem ważnego oprogramowania, nie zawaha się zainwestować w dobre zabezpieczenie, nawet jeśli jest ono drogie. O ile zabezpieczanie filmów AVI jest dla mnie pozbawione sensu (przecież one z założenia są piratami) to już zabezpieczanie plików MP3 woła o pomstę do nieba. Jeżeli taki program powstanie, osobiście rozkwaszę nos każdemu, kto mnie tak spreparowanym plikiem poczęstuje. Myślę, że wielu ludzi zareaguje podobnie. Nie dość że godzi to w rynek wymiany plików (zauważcie, że nie każdy interesuje się tresciami 100% komercyjnymi, a generalnie komercyjne bardzo pozycje są zabezpieczane przez wytwórnie) który z założenia miał być FREE (po to powstało MP3) to stworzenie takiego softu będzie katastrofą dla Nas wszystkich, pomijając fakt, że wiele organizacji będzie zacierać ręce z uciechy, że oto problem sam się rozwiązuje - ludzie wymieniający się plikami zaczną się częstować zaszyfrowanymi treściami i siłą rzeczy rozmiar zjawiska sam zmaleje. Bez urazy kolego Koli - ale jak masz dobrą głowę do programowania, to wielu osobom bardziej się by przydał dobry odtwarzacz CD z obsługą CD-TEXT, lub odpowiedni plugin do Winampa...
Poprzedni opis: Był i się zmył. Teraz jestem tu: monter.techlog.pl CHCIAŁĘ BYŚ MODERATORĘ ale sresyknofałę... Bedę PREZYDĘTĘ !!! "Głupota, którą widzimy u drugich, na ogół podnosi nas na duchu" ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
popieram! popieram! popieram!
podpisuje sie 4 konczynami! nie lubie tego calego safelocka, a jeszcze abrdziej nei lubie twierdzen ze 'tego sie nie da obejsc' - jak sie okazalo: da sie - zalatwil to prymitywny loader - gdzie to kodowanie 512bitowe? po co to komu - jesli roznica pomiedzy 128 a 512 jest zadna? (juz 32bitowego nie probuje sie lamac bo szkoda zachodu) wiem ze jest taki rozdzial magii - sztuka reklamy i kreacji rzeczywistosci - ale z tego co mi wiadomo od 1stycznia reklama nei moze klamac i na jej podstawi moge wymagac od producenta aby bylo tak 'jak pokazali w reklamie...' a cwaniaczki gieldowe maja sie skk... jedne dobrze... az szlag mnie trafia jak teraz chodze na gielde... patrze na te mordy i mam ochote ktoras jeszcze bardziej oszpecic...
![]() |
#14 | |||
Wyjadacz ;)
![]() |
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
Pozdrawiam Dawid Partyka SafeLock@CDRinfo.pl http://SafeLock.CDRinfo.pl Ostatnio zmieniany przez Dawid Partyka - Koli : 17.01.2003 o godz. 15:59 |
|||
![]() |
![]() |
#15 | |
Wyjadacz ;)
![]() |
Cytat:
A niewiesz poco te 512bitów (roazszyfrowanie pliku by chycba trwało z 3-5 minut) ![]() ![]()
![]() |
|
|