![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video). |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.02.2003
![]() |
Zabezpieczenie przed kopiowaniem na dysk?
Witam!
Mam wielką prosbe! Dostałem ostatnio plytke z filmem i chciałem filmik zgrać na dysk! Nie było to możliwe gdyz wyskakiwal bląd! Plytke zato dalo sie przegrac programem Clone CD i zrobic image! Czy to jakies zabezpieczenie? Jesli tak to jak go usunąć lub ominąć oraz jak zrobic takie zabezpieczenie? Bardzo proszę o odpowiedź. Pozdrawiam .::AnGeL::. www.angel.w.pl |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
![]() |
czy nikt niw ma pojęcia o tym zabezpieczeniu?
BARDZO PROSZE O POMOC... mój mail: ang_el@poczta.onet.pl POZDRAWIAM ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Guru
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
Re: Zabezpieczenie przed kopiowaniem na dysk?
Cytat:
Więc z odczytem kopii będą takie same problemy. Spróbuj skopiować ten film za pomocą BadCopy lub CDRollera. Pozdrawiam |
|
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
w jaki sposob wytlumaczysz bezbłędne działanie filmu na plytce i możliwość zrobienia image
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Team Member
![]() Data rejestracji: 14.05.2002
![]() ![]() ![]() |
U mnie też były takie problemy a wina leżała (tak mi się wydaje) po stronie błędnych sektorów na CD, które Clone omijał co prawda film w tych momentach się rwał ale był przegrany (przegrany na CD). Jeżeli chcesz koniecznie przegrać film na dysk to wyprubuj któryś z programów do kopiowania uszkodzonych CD (jest ich trochę na CDRinfo).
![]() |
#6 |
Team Member
![]() Data rejestracji: 14.05.2002
![]() ![]() ![]() |
A jeszcze jedno jeżeli chodzi o zabezpieczenie filmu przed skopiowaniem na dysk. Jak narazie spodkałem się tylko z jednym programem, który by cos tagiego potrafił (tzn. zabezpieczał cd z filmem) - SafeLock, ale raczej przy standardowych utawieniach Clonea obrazu takiej CD byś nie zrobił (zresztą jest tam w h..j błędnych sektorów).
![]() |
#7 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 06.02.2003
![]() |
Ja bym to zrobił w ten posób że w clonie zaznaczyłbym opcję szybkiego omijania błędnych sektorów i utworzył obraz a potem z tego obrazu wypalił płytkę. A jeżeli miałbym wprowadzić jakieś zmiany na nagrywanej płytce użyłbym programu CDMage i wyciągnął pliki z obrazu a potem płytkę wypaliłbym z dysko.
P.S. Trochę to zawiłe ale ja tak ostanio zgrałem zabezpieczoną płytkę, ale ten sposób był akurat odpowiedni dla tego typu zabezpieczenia. |
![]() |
![]() |
|
|