Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray

Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video).

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 29.12.2002, 22:32   #1
bigart
Nowy na forum

Data rejestracji: 29.12.2002
bigart w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
zabezpieczenie starforce

nie wiem bawie sie ze snajperem pl. który ma to zabezpieczenie starforce zrobiłem image bez zadnych specjanych opcji zaznaczonych przy sczytywaniu cd
.. włączyłem emulacje StarForce 1.x (emulacja R.M.P.S.) przy nagrywaniu i nic to nie dało tak samo jak wczesniej nie działa
mam lite-on 48X12X48X
bigart jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 29.12.2002, 23:07   #2
vegas
Nowy na forum

Data rejestracji: 16.08.2002
vegas w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
starforce

witam, też to robiłem ze snajperem na setki sposobów i róznymi sposobami, jest to pierwsza gra której mi się nie udało zrobić, bo ten starforce to jest chyba nie do skopiowania, trza by mieć idęto CDrom co oryginał. szukałem pomocy na różnych forum o tej tematyce i nie ma nikogo chyba komu udało się gre sanjper zrobic oczywiście wersje polską bo angielska jest pikuś.
pozdrawiam
vegas jest offline  
Stary 30.12.2002, 09:13   #3
+++LeWaP+++
Guru

Data rejestracji: 17.04.2002
+++LeWaP+++ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
zostaej crc

starforca jeszcze nie złamano... tak słyszałem
Stary 30.12.2002, 09:27   #4
+++LeWaP+++
Guru

Data rejestracji: 17.04.2002
+++LeWaP+++ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
z tego względu, że post można edytować do 5 minut po jego nadaniu (moim zdaniem powinno być przynajmniej 30) podaję linka do inf o SF:

http://www.cdmediaworld.com/hardware...ar_force.shtml
Stary 30.12.2002, 19:18   #5
Dawid Partyka - Koli
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 05.01.2002
Dawid Partyka - Koli zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Re: zabezpieczenie starforce

Cytat:
bigart napisa***322;(a)
nie wiem bawie sie ze snajperem pl. który ma to zabezpieczenie starforce zrobiłem image bez zadnych specjanych opcji zaznaczonych przy sczytywaniu cd
.. włączyłem emulacje StarForce 1.x (emulacja R.M.P.S.) przy nagrywaniu i nic to nie dało tak samo jak wczesniej nie działa
mam lite-on 48X12X48X
Snajper Jest zabezpieczony starforcem 3.0 a nie 1.0
http://SafeLock.CDRinfo.pl
Dawid Partyka - Koli jest offline  
Stary 06.01.2003, 20:22   #6
bigart
Nowy na forum

wiem wiem juz doczytałem to zabezpieczenie jest nieprzegrywalne jedyny sposób to ***** którego w Polsce chyba nie potrafią zrobic

pozdrawiam wszystkich
thx za odp.
bigart jest offline  
Stary 06.01.2003, 21:25   #7
Dawid Partyka - Koli
Wyjadacz ;)

Cytat:
bigart napisa***322;(a)
wiem wiem juz doczytałem to zabezpieczenie jest nieprzegrywalne jedyny sposób to ***** którego w Polsce chyba nie potrafią zrobic

pozdrawiam wszystkich
thx za odp.

Zrobienie cracka do starforca jest ogromnie trudne do wykonania ponieważ oni nie stosują tak jak reszta tylko pakowania. Oni wszywają dll w apliację i mają zarombista wirtualną maszynę która crackerowi wysypuje tyle śmieci (porównując 98% pokazanych to śmieci reszta to potrzebne a wychwycić jest to ogromnie trudno). Znam się troche na crackingu i włąsnie pracuję nad wirtualną maszyną dla mojeo zabepzieczenia )
Stary 07.01.2003, 08:46   #8
VLuka

Data rejestracji: 06.04.2002
VLuka zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Dawid Partyka - Koli napisa***322;(a)Zrobienie cracka do starforca jest ogromnie trudne do wykonania ponieważ oni nie stosują tak jak reszta tylko pakowania.
Tylko pakowania?
VLuka jest offline  
Stary 07.01.2003, 10:00   #9
Dawid Partyka - Koli
Wyjadacz ;)

Cytat:
VLuka napisa***322;(a)
Tylko pakowania?
Tak. Przyjrzyj się np. SafeDisc czy Securom, laserlock. Zabezpieczony plik exe wystarczy tylko zdumpować (np. za pomocą procdumpa, lordPE) i plik exe jest już odbezpieczony - jeszcze tylko odpowiednie odtworzenie tablic pliku PE. Dlatego mogą powstać generatocracków do tych zabezpieczeń (po to tylko wyciagnięcie pliku z pamięci). W przypadku starforca (tam też plik exe jest pakowany) ale on musi być wszyty w plikację. Pojęcie pakowany nalezy rozumieć jako paker plików EXE czyli np. UPX, ASPACK itd. Starforce jest w tej chwili jednym z najdoskonalszych zabezpieczeń na rynku pod względem systemu antycrackerskiego i samego analizowania zabezpieczenia. W we
Stary 07.01.2003, 10:09   #10
maxpayne
Nowy na forum

Data rejestracji: 02.10.2002
maxpayne w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Co do Snajpera PL to jest dostępny u "piratów" więc ktoś już złamał to zabezpieczenie tylko nie chce sie tym chwalić!!!
maxpayne jest offline  
Stary 07.01.2003, 10:41   #11
VLuka

Cytat:
Dawid Partyka - Koli napisa***322;(a)
Tak. Przyjrzyj się np. SafeDisc czy Securom, laserlock. Zabezpieczony plik exe wystarczy tylko zdumpować (np. za pomocą procdumpa, lordPE) i plik exe jest już odbezpieczony - jeszcze tylko odpowiednie odtworzenie tablic pliku PE. Dlatego mogą powstać generatocracków do tych zabezpieczeń (po to tylko wyciagnięcie pliku z pamięci). W przypadku starforca (tam też plik exe jest pakowany) ale on musi być wszyty w plikację. Pojęcie pakowany nalezy rozumieć jako paker plików EXE czyli np. UPX, ASPACK itd. Starforce jest w tej chwili jednym z najdoskonalszych zabezpieczeń na rynku pod względem systemu antycrackerskiego i samego analizowania zabezpieczenia. W we
Koli, zastanow sie czy wiesz o czym mowisz. Czasy kiedy mogles zrobic dumpa i naprawic tylko tablice importow (ktora w dumpie masz _nadal_ zakodowana bo wszystkie odwolania do kernel32 czy user32 przechodza przez dekoder safedisca czy securomu) minely juz dosc dawno (tu podziekuj glownie publicznie dostepnym unwrapperom). Gdyby dzisiejsze zabezpieczenia byly az takie glupie to mialbys juz dawno dostepnego publicznego unsafedisca do 2.8. Poza tym SafeDisc niczego nie pakuje, tak samo SecuROM, paker<>crypter, przy SecuROM-ie czesto natomiast jest uzywany _dodatkowy_ packer - np. Petite czy ASPack. Anyway StarForce nie jest niczym specjalnym jesli chodzi o samo zabezpieczenie.
VLuka jest offline  
Stary 07.01.2003, 17:27   #12
Dawid Partyka - Koli
Wyjadacz ;)

Skoro SafeDisc dawno zrezygnował z systemu pakowania to dlaczego wersje 2.51 jeszcze szło zdumpować Z securomem możliwe że się zmienło (ostatnia wersję jaką miałem to była jakaś 2. Zadzwoń do np. GMRECORDS (firma tłoczaca płyty CD mają na terenie polski podpisaną umowę z Macrovision) i spytaj się o impletację zabezpieczenia SafeDisc to oni ci sami powieedzą że w safediscu nie jest wymagana współpraca z programistami (opcjonalnie może być ale niejest konieczna). Co do pakowania to porównaj sobie cracka z orygnialnym (w bardzo wielu wypadkach jest to oryginalny plik jest o wiele mniejszy od cracka). Wszytsko opisuję na podstawie SafeDisc v2.51. Z tym że pliki są cryptowane też się zgodzę (najcześciej na necie można spotkać packera i cryptera w jednym).
Stary 07.01.2003, 18:48   #13
VLuka

Cytat:
Dawid Partyka - Koli napisa***322;(a)
Skoro SafeDisc dawno zrezygnował z systemu pakowania to dlaczego wersje 2.51 jeszcze szło zdumpować
SafeDisc nigdy nie pakowal. SecuROM tez nie. Zdumpowac mozesz zawsze ale nie rozwiaze to odwolan w tablicy importow ani wywolan do api ani od wersji 2.6 opcodow. Tablice importow od dawna mozna zalatwic automatycznie co tez pewnie robiles. Program wtedy dziala i wysypuje sie na pierwszym napotkanym odwolaniu do api. Jesli chcesz cos iedziec o SD przeczytaj sobie tutorial Peex'a dotyczacy Mafii (SD2.7). Co prawda sam tutorial jest bledny i nie pozwoli Ci na pelne unwrappowanie ale bedziesz wiedzial jak to dziala i dlaczego sam dump nie wystarczy.

Cytat:
Z securomem możliwe że się zmienło (ostatnia wersję jaką miałem to była jakaś 2.
.

Na pewno sie zmienilo. Podejrzewam ich o wlasne api w 4.8 ale nie zajmowalem sie tym bo nie mam czasu.

Cytat:
Zadzwoń do np. GMRECORDS (firma tłoczaca płyty CD mają na terenie polski podpisaną umowę z Macrovision) i spytaj się o impletację zabezpieczenia SafeDisc to oni ci sami powieedzą że w safediscu nie jest wymagana współpraca z programistami (opcjonalnie może być ale niejest konieczna).
Nie musze dzwonic, wiem jak wyglada implementacja SD.

Cytat:
Co do pakowania to porównaj sobie cracka z orygnialnym (w bardzo wielu wypadkach jest to oryginalny plik jest o wiele mniejszy od cracka). Wszytsko opisuję na podstawie SafeDisc v2.51.
Nie zgodze sie z Toba, w 99% przypadkow plik zabezpieczony SD nie jest niczym spakowany a ***** jest mniejszy poniewaz zostaje usuniety ponad 1MB kodu SD (sekcje stxt*). Co do SecuROM-u - jak juz mowilem - oni tez nie pakuja niczego za to czesto uzywaja zewnetrznych komercyjnych pakerow (rzut okiem na naglowek i sekcje typu .Petite powinny Ci wszystko powiedziec).

Cytat:
Z tym że pliki są cryptowane też się zgodzę (najcześciej na necie można spotkać packera i cryptera w jednym).
SD i SecuROM to tylko cryptery. W SD zaszyfrowane masz wszystkie sekcje oprocz naglowka i .rsrc.
VLuka jest offline  
Stary 08.01.2003, 21:53   #14
bigart
Nowy na forum

vluka' nie pozostaje Tobie nic innego jak połamać tego snajpera pl.

.... u piratów jest dostępna wersja pl. ale ona nie działa
bigart jest offline  
Stary 03.07.2003, 00:41   #15
babej
Nowy na forum

Data rejestracji: 03.07.2003
babej w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
myślałem ze tylko ja się pierd.....ę z tą grą. dzięki za otuchę
babej

Twoje uprawnienia: