![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video). |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 24.11.2005
![]() |
Zabezpieczona płyta DVD - ciężki problem
Witam serdecznie,
Mam mały problem z przegraniem płyty DVD z filmem. Doszedłem już do tego, że problem jest w błędnych sektorach - CRC. Mam nadzieję, że nie piszę strasznych głupot ![]() Czy ktoś może ma jeszcze jakiś inny pomysł ? Dla formalności powiem, że nagrywarkę mam LITE-ON DVDRW SOHW-1213S a film jest "dzisiejszy" - Madagaskar. Prawdę powiedziawszy nie wiem czy mam to ugryżć. Wiem natomiast, że muszę film nieco spakować, gdyż zajmuje ponad wymagane 4.7GB. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Banita
Data rejestracji: 16.09.2004
![]() |
Dołączam się do prośby - myślałem, że mam zawaloną kopie, ale jak widzę w tym samym momencie, czyli TS_08_1.VOB występuje błąd
|
![]() |
![]() |
#3 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 23.04.2005
![]() |
Cytat:
sciagnij najnowsza wersje trial i po klopocie Mialem ten sam problem z tym samym filmem ale ja go mialem szybciej bo mieszkam w USA un was chyba wyszedl na dvd 24-go wszystkie programy sie wywalily podobnie jak u ciebie . pozdro!! |
|
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.10.2003
![]() |
Witam Wszystkich
Cześć.Dokładnie dzisiaj ten sam problem miałem co wy z filmem ,,Madagaskar"tez próbowałem różnymi sposobami coś z tym zrobić.Ja wogóle nie moglem całej płytk zrzucić na dysk - Shrink w połowie wywalał błąd odczytu a Smartripper jakiś dziwny błąd też wyskakiwał pod koniec analizy wszystkich plików.Najważniejsze że mi sie udało : Całą zawartość płytki można zgrać DVDDecrypter-em ja mam wersję 3.5.4.0,a później przerobić cały film można Dvd2one bezproblemowo.
To tyle odemnie jakby ktoś miał jakieś pytanka to kierować sie na gg. Pozdrowionka
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Bardzo wam dziękuję za pomoc. Problem mi się udało rozwiązać połowicznie. Tzn rzeczywiście programem DVDFab skopiowałem bez problemu na dysk twardy komputera. Zrobiłem to w dwóch wersjach - pierwsza, która jest całym filmem (nie podzielona) zajmuje 7,34 GB. Próbowałem ją więc potraktować DVD Shrinkiem. Bez problemu sobie poradził z analizą. Kurczenie filmu doszło do 71%, a potem niestety błąd z pamięcią. Zauważłem coś bardzo dziwnego. Mianowicie od około 50% zaczęła niesamowicie zapełniać się pamięć zadeklarowana i przekroczyło to 1GB. Tyle mam właśnie RAM'u i stąd pewnie ten problem z pamięcią. No więc chciałem użyć do zmniejszania tej płytki programu DVD2ONE o którym pisze chudymager. Ale jest podobny problem. Więc ostatnia nadzieja była w tym, aby ten film ponownie zgrać DVDFab'em, ale dzieląc go na 2DVD. Tak też uczyniłem. Po wypaleniu na DVD pierwsza płytka śmiga bezproblemowo. Niestety druga nie chcę odpalić. Ani w stacjonarnym DVD, ani w nagrywarce w komputerze, gdzie ją wypalałem. Z początku pomyślałem, że może wystąpił jakiś błąd podczas nagrywania i ponowiłem jeszcze raz próbę nagrania tej płyty. Nie pomogło. Tak więc naprawdę już nie wiem w jaki sposób jeszcze mogę z tym filmem powalczyć.
|
![]() |
![]() |
#6 |
Zamaskowany
![]() Data rejestracji: 12.10.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Winne jest nowe zabezpieczenie Sony -ARccOS,jedynie FabDVD próbuje z nim
walczyć prawie zawsze skutecznie!!!!!!!pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
No tak, tylko że ja używałem tego programu i mimo wszystko płytka nie startuje - przynajmniej ta druga. Spróbować nagrać ją po raz trzeci ? Może to błąd leży w nagrywarce, a nie w programie. Sam już nie wiem w jaki sposób z tym walczyć. Próbowałem już DVD Decrypter, DVDFab, DVD2ONE, DVD Shrink, AnyDVD i jeszcze nic nie pomogło niestety. Może robie to w niewłaściwej kolejności, sam nie wiem. Teraz w każdym razie filmu już nie mam na płytce, tylko w wersji na HDD.
|
![]() |
![]() |
#8 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
pozdro!! |
|
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
![]() |
Chciałem użyć Shrinka, aby móc ten film upchnąć na 1 płytce DVD przy kompresji audio i obrazu. A Shrink jest do tego niezastąpiony. Chyba DVDFab'em tego nie zrobię. A może się mylę ?
|
![]() |
![]() |
#10 |
Zamaskowany
![]() Data rejestracji: 12.10.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Spróbuj sam film bez dodatków,Madagaskar ma ok.4G,nietrzeba kompresji,shrink ma kłopoty z dodatkami bo poukrywane i nieczytelne sektory
sa głównie tam po ukrywane\nowa wersja ARccos\ ,podobno część nakładu Madagaskaru jest zabezpieczona starszą wersją ARccos,którą łatwiej można skopiować, ale niewiem jak to wykryć.Dvd decrypter nie radzi sobie z nowymi zabezpieczeniami,bo nie jest już rozwijany,tak samo jak shrink.Możesz spróbować wersją FabDVD Exspress lepiej radzi sobie z ARccos jest wersja trial na stronie producenta ostatnia wersja to 2960,key na oślej łące. pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#11 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
sprobuj clonedvd powinienes byc zadowolony |
|
![]() |
![]() |
#12 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.06.2004
![]() |
Clonedvd bez problemu sobie radzi. Wystarczy DVD Decrypter lub DVD Fab i CloneDvd i plyta skompresowana.
|
![]() |
![]() |
#13 |
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
No bo moi drodzy jest anydvd 5.6.1.1 ktore wlasnie walczy z tym nowy zabezpieczeniem od sony na madagaskarze
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
..: DVD-VIDEO :..
Data rejestracji: 20.08.2003
![]() |
U mnie przeszło bez zająknięcia na AnyDVD 5.5.5.1 zero błędów.
|
![]() |
![]() |
#15 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.10.2003
![]() |
Witam
Tak jak pisalem wczesniej caly film zrzucasz Decrypterem a pozniej w dvd2one przerabiasz i wypalasz bez zadnego problemu.
|
|