![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video). |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.01.2006
![]() |
Jarre In China - czym zabezpieczony?
Witam!
Mam problem z koncertem "Jarre In China" 2xDVD+CD. DVD1 działa na kompie bez problemu, a DVD2 nie da się ruszyć. Na stacjonarnym odtwarzaczu DVD2 chodzi bez problemu, a PC go nie widzi. Napęd obraca płytkę i system zgłasza, że nośnik jest pusty, Power DVD informuje, że nie obsługuje tego formatu. Jeżeli zostawię DVD w napędzie, wyłączę i włączę kompa to zanim uruchomi się system płytka kręci się jak wiatrak, mało kompa nie rozwali. Koncertu nie da się obejrzeć na PC w żaden znany mi sposób, nie mówiąć już o zrobieniu kopii bezpieczeństwa. Na obu krążkach jest napisane, że mają zabezpieczenie, ale nie napisane jakie. Na spodniej stronie krążków są dwa rzędy czegoś co wygląda jak rozciągnięty kod paskowy i do każdego rzędu napis DVD9 L0 (lub DVD L1) i mnóstwo cyferek, nośnik jednorodny, lekko przyciemniony, bez znaków szczególnych. Całość "Manufactured in E.U.". Mój napęd to HP DVD Writer 840b (light scribe). Problem podstawowy to jak odczytać żeby zrobić kopię bezpieczeństwa na DVD DL. Kopia może mieć, albo i nie, to samo zabezpieczenie. Z góry dziękuję za wszelką pomoc. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
anydvd probowales
|
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
![]() AnyDVD 5.8.2.1. PL (Shareware): W urządzeniu/napędzie D: nie wykryto obecności płyty! |
![]() |
![]() |
#4 |
Zarejestrowany dla jaj
Data rejestracji: 25.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
U mnie obie płyty śmigają bez problemu. Podejrzewam, że płytę masz uszkodzoną.
Spróbuj na innym kompie.
#5 |
Nowy na forum
![]() |
![]() Oczywista sprawa. Poszła na innym kompie. Dzięki. Swoją drogą, to ciekawe, dlaczego na najnowszej wieloformatowej nagrywarce HP nie chce, a na kombo w 3-letnim laptopie poszło. |
![]() |
![]() |
|
|