Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > High Definition

High Definition Dyskusje poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji materiału HD (Blu-ray, HD DVD)



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 02.07.2011, 14:10   #46
slawo59
Bywalec
 
Avatar użytkownika slawo59
 
Data rejestracji: 07.01.2003
Lokalizacja: Polska
Posty: 29
slawo59 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam.
Działam w tym programie od paru dni. W czwartek wreszcie udało mi się go uruchomić tak jak powinno być. I wszystko szło oki aż tu nagle po 48 godzinach błąd:

[07:08:05] BD Rebuilder v0.38.03 (beta)
- Source: KINGKONGCEE
- Input BD size: 37,23 GB
- Approximate total content: [03:15:18.998]
- Target BD size: 22,95 GB
- Windows Version: 5.1 [2600]
- Auto Quality: Good (Very Fast), ABR
- Audio Settings: AC3=1 DTS=1 HD=0 Kbs=640
- Resuming from previously started job.
[07:08:09] PHASE ONE, Encoding
- [07:08:09] Reencoding: VID_00136 (1 of 1)
- [07:08:09] Collecting video information
- Source Video: VC-1, 1920x1080
- Rate/Length: 23,976fps, 269*389 frames
- Bitrate: 14*471 Kbs
- [07:08:09] Reencoding: VID_00136, Pass 1 of 1
- [05:43:13] Video Encode complete
- [05:43:13] Reencoding audio tracks (if req'd)
- ERROR in attempt to reencode audio (AFTEN) [AUD_00136_4352.AVS]
[06:05:27] - Failed to reencode audio, aborted


O co może chodzić ? W czym tkwi błąd. Może ktoś podpowie.
__________________
Krytykować może każdy głupiec, i wielu z nich to robi.

Ostatnio zmieniany przez slawo59 : 02.07.2011 o godz. 14:15
slawo59 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 03.07.2011, 18:08   #47
slawo59
Bywalec
 
Avatar użytkownika slawo59
 
Data rejestracji: 07.01.2003
Lokalizacja: Polska
Posty: 29
slawo59 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Nie mogę edytować powyższego.

Problem rozwiązany.
__________________
Krytykować może każdy głupiec, i wielu z nich to robi.
slawo59 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.07.2011, 14:40   #48
007marc
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika 007marc
 
Data rejestracji: 27.09.2002
Lokalizacja: Knurów
Posty: 94
007marc zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Pomoc

Witam ,dopiero zaczynam zabawę z przeróbką materiału BR .
Jak dotąd dla DVD używałem CloneDVD i spełniał on moje oczekiwania (jakoś przer.materiału ,możliwość wycięcia zbędnych dodatków i Menu a co najważniejsze zgrywał cały materiał do pliku UDF) .
Od wczoraj zabrałem się za BD-Rebuilder i dwa pytania :
- czy jest gdzieś opcja żeby przy przerabianiu - odhaczaniu niepotrzebnych dodatków z BD50 na BD25 pokazywało pojemnościowo (ile zajmie Giga) czy procentowo (jakość przerobionego materiału) ? ;
- dlaczego nie mogę odhaczyć (wyrzucić) tego kawałku " VD_00026 MPEG4..." tak jak np. niepotrzebny dźwięk "AUD 001 LPCM..." (czerwony krzyżyk) ?

__________________
007marc
007marc jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.07.2011, 09:27   #49
007marc
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika 007marc
 
Data rejestracji: 27.09.2002
Lokalizacja: Knurów
Posty: 94
007marc zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Pardon ,dopiero teraz doczytałem że w tej fazie programu można jedynie usuwać zbędne ścieżki dźwiękowe i napisy .
Trzeba wypróbować Clown BD i Clown BD BD Copier (w tym ostatnim po wrzuceniu całej struktury płyty BR jest możliwość odhaczenia niektórych dodatków ) .
Jedynie moje pytanie ,czy ktoś dokładniej bawił się tymi programami - jak się ma jakość przerobionego materiału przez BD RB a te dwa programy (obydwa korzystają z tsMuxeR`a) ??
__________________
007marc
007marc jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.07.2011, 17:12   #50
007marc
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika 007marc
 
Data rejestracji: 27.09.2002
Lokalizacja: Knurów
Posty: 94
007marc zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Prosiłbym o pomoc ,dwa razy przerabiałem BD-RE i i dwa razy w podobnym momencie wywala mi BSOD .
ustawienia BD-RE ..
[17:00:39] BD Rebuilder v0.38.04 (beta)
- Source: SCHILLER_-_ATEMLOS_LIVE_BDREMUX
- Input BD size: 34,45 GB
- Approximate total content: [02:19:50.000]
- Target BD size: 22,95 GB
- Windows Version: 6.1 [7601]
- MOVIE-ONLY mode enabled
- Quality: High Quality (Default), Two Pass
- Audio Settings: AC3=0 DTS=0 HD=1 Kbs=640
[17:00:39] PHASE ONE, Encoding
- [17:00:39] Extracting A/V streams [VID_00000]

Wywala przy drugim kodowaniu w okolicach 50 % - prawdopodobnie jest to wina kodeka x264 ,Debugging Tools for Windows pokazuje ...

"OVERLAPPED_MODULE: Address regions for 'nvlddmkm' and 'nvlddmkm.sys' overlap

BUGCHECK_STR: 0x124_GenuineIntel

CUSTOMER_CRASH_COUNT: 1

DEFAULT_BUCKET_ID: VISTA_DRIVER_FAULT

PROCESS_NAME: x264.exe

CURRENT_IRQL: f"

Poszukać nowszych kodeków x264 ,powiedzmy z http://x264.nl/ (jeżeli tak to które - mój system to Windows 64 bitowy) ?
Widzę że w katalogu BD Rebuildera są dwie wersje tych kodeków : x264.exe i x364-64.exe - myślę że program dobrze wybiera wersję do kodowania ?
Ewentualnie zaznaczenie opcji "use x264`s internal lavf for decoding" w ustawieniach BD-RE coś pomoże ??
__________________
007marc
007marc jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.09.2011, 08:00   #51
Jabba the Hutt
Lord of the Sword
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika Jabba the Hutt
 
Data rejestracji: 06.04.2002
Lokalizacja: Twierdza Breslau
Posty: 4,477
Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Witam ! JAk w BD Rebuilderze zrobić tylko wyrzucanie niepotrzebnych ścieżek audio i napisów a zostwić video nieruszone 1:1 ?
__________________

SITH LORD
Jabba the Hutt jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.09.2011, 09:22   #52
Jabba the Hutt
Lord of the Sword
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika Jabba the Hutt
 
Data rejestracji: 06.04.2002
Lokalizacja: Twierdza Breslau
Posty: 4,477
Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
A jak w DVD FAB uaktywnić "DXVA do dekodowania i CUDA do kodowania" ? Mam kartę NVIDII.

-EDIT- jużwiem, jest to w ustawieniach. Niemniej DVD FAB nie bardzo chce działać tylko edytując strukturę BD a nie ją przerabiając.
__________________

SITH LORD

Ostatnio zmieniany przez Jabba the Hutt : 21.09.2011 o godz. 10:57
Jabba the Hutt jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.03.2012, 22:05   #53
superrrmario
DZIADEK
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika superrrmario
 
Data rejestracji: 26.06.2004
Lokalizacja: Łódź
Posty: 5,809
superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Czy można przerwać pracę BD Rebuildera, wyłączyć komputer i wznowić ją później?
Moją Panią irytuje 36h pracy kompa non-stop
__________________
superrrmario jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.03.2012, 23:44   #54
M@X
Get a Mac!
 
Avatar użytkownika M@X
 
Data rejestracji: 18.04.2003
Posty: 10,530
M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Jak jeszcze sie tym bawilem to nie bylo mozna :-(.

Wiec albo zmiana pokoju, albo zmiana Pani :-P...
__________________
"Android to syfiasty, zabugowany, irytujący, zaprojektowany przez idiotów,
lagujący, udający otwarty i wolny system." - sobrus

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:
M@X jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.03.2012, 00:12   #55
007marc
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika 007marc
 
Data rejestracji: 27.09.2002
Lokalizacja: Knurów
Posty: 94
007marc zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Idzie ,np. ja daję na dwa "przejścia" i po pierwszym pass dawałem Abort następnego dnia dawałem jeszcze raz ten sam materiał i pytał sie czy przerabiać dalej ,na Tak - zaczynało od drugiego Pass .
Teoretycznie przerobiło cały materiał bez błędu (końcowy komunikat BD-Reb...) ale w odtwarzanym materiale na stacjonarnym odtwarzaczu zauważyłem lekko dostrzegalne "przeskoki" dlatego zrezygnowałem z tego (ten sam materiał przerobiony za jednym razem tego nie miał) .
__________________
007marc
007marc jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.04.2012, 08:57   #56
leon28
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 16.04.2012
Posty: 3
leon28 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
brak zakładki encoder w BD Rebuilder - czy ktoś spotkał się z takim problemem ?

, wymieniłem w komputerze z windows 7 64bit kartę na nvidie 680, zainstalowalem nowe drivery i od tego momentu niestety nie mam zakładki settings/encoder - jak nietrudno sie domyslec, niestety nie moge właczyc przy pracy bd rebuildera wspomagania przez CUDA. zamias stu klatek na sekunde liczy mi teraz ok 15.
inspekcja bd rb pokazuje, ze zainstalowane sa wszystkie wymagane kodeki i programy.
myslicie, ze karta jest zbyt nowa i bd rebuilder jeszcze nie obsluguje cuda z 680, czy jest to jakis inny blad?

Cytat:
Napisany przez leon28 Podgląd Wiadomości
brak zakładki encoder w BD Rebuilder - czy ktoś spotkał się z takim problemem ?

, wymieniłem w komputerze z windows 7 64bit kartę na nvidie 680, zainstalowalem nowe drivery i od tego momentu niestety nie mam zakładki settings/encoder - jak nietrudno sie domyslec, niestety nie moge właczyc przy pracy bd rebuildera wspomagania przez CUDA. zamias stu klatek na sekunde liczy mi teraz ok 15.
inspekcja bd rb pokazuje, ze zainstalowane sa wszystkie wymagane kodeki i programy.
myslicie, ze karta jest zbyt nowa i bd rebuilder jeszcze nie obsluguje cuda z 680, czy jest to jakis inny blad?
uprzedzajac pytania, nvcuda.dll znajduje sie w katalogu windows/system32, wiec niby program powinien to wykrywac

Ostatnio zmieniany przez joujoujou : 16.04.2012 o godz. 13:05 Powód: EDYTUJ NIE GRYZIE!!! To nie jest czat, tylko forum.
leon28 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.04.2012, 10:43   #57
Ricki
Guru
 
Avatar użytkownika Ricki
 
Data rejestracji: 14.06.2002
Lokalizacja: Rawicz
Posty: 1,270
Ricki zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ta zakładka zniknęła jakiś czas temu. Teraz można użyć zewnętrznego programu DGDecNV (płatny).

BD-Rebuilder-bez-tytulu.jpg
Ricki jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.04.2012, 11:05   #58
leon28
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 16.04.2012
Posty: 3
leon28 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Ricki Podgląd Wiadomości
Ta zakładka zniknęła jakiś czas temu. Teraz można użyć zewnętrznego programu DGDecNV (płatny).

Załącznik 59395
nie wiem czy dobrze rozumiem, na chwile obecna br rebuilder nie obsluguje cuda, a jesli chce to wlaczyc, to musze uzyc dgdecnv (platny)?
sorry za moze naiwne pytania, ale mialem w zeszlym tygodniu do testow nvidie z procesorem 570 i tam to dzialalo, przyspieszenie przy dekodowaniu br bylo ogromne w porownaniu z procesorem, kupilem karte i ... zonk.
leon28 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.04.2012, 11:43   #59
Ricki
Guru
 
Avatar użytkownika Ricki
 
Data rejestracji: 14.06.2002
Lokalizacja: Rawicz
Posty: 1,270
Ricki zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Jesteś pewien, że BD Rebuilder korzystał z CUDA? Może ffdshow? Z tego co wiem w procesie odczytu ramki można korzystać z CUDA, ale nie przy kodowaniu nowej w x264, takie rzeczy to tyko w DVDFab.
Ricki jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.04.2012, 11:51   #60
leon28
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 16.04.2012
Posty: 3
leon28 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Ricki Podgląd Wiadomości
Jesteś pewien, że BD Rebuilder korzystał z CUDA? Może ffdshow? Z tego co wiem w procesie odczytu ramki można korzystać z CUDA, ale nie przy kodowaniu nowej w x264, takie rzeczy to tyko w DVDFab.
glowy uciac sobie nie dam, ale pamietam, ze jak testowalem karte nvidia (w zeszlym tygodniu), to program liczyl mi z fps wynoszacym od 50-80, przy wylaczeniu tej funkcji spadal do jakis 15 klatek na sekunde (procesor 100% obciazenia i nagly wzrost temp.). po zmianie ustawienia (niestety nie pamietam, ktorego - wydaje mi sie, ze bylo to wlasnie w zakladce settings/encoder) liczyl na poziomie 50-80 klatek a wykorzystanie procesora nie bylo wyzsze niz 60-70%. wiem, ze w dvdfab mozna prosto wlaczyc cuda, ale w br rebuilderze wydaje mi sie, ze tez to dzialalo.

Ostatnio zmieniany przez leon28 : 16.04.2012 o godz. 11:56
leon28 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Tagi
bluray, x264

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Jak nagrać to na płyte BD tak by odtwrzać na BD stacjonarnym? Axl2000 High Definition 2 24.05.2009 10:21
Kopia BD Franek Dolas High Definition 22 30.03.2009 15:23
DVD Rebuilder 1.09.3 + CCE 2.70.02.10 kshycho DVD-Video 5 18.06.2006 14:44
Problem z DVD ReBuilder Czołgista DVD-Video 53 20.12.2004 11:38
Rebuilder 0.66a, CCE SP 2.67.00.23, DvdReMake 1.4.6 - błąd przy opcji Rebuild Kertoip DVD-Video 7 23.11.2004 14:59


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:05.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.