Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

High Definition Dyskusje poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji materiału HD (Blu-ray, HD DVD)



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 11.06.2008, 14:39   #1
wirusek
Bywalec
 
Data rejestracji: 10.08.2005
Posty: 57
wirusek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Co potrzeba do otwarcia filmów HD na PC

Witam mam pytanie czy mój sprzęt da rade filmom HD dvd i Blu ray, chodzi mi o filmy nie kompresowane.

procek - AMD Athlon 64 3000+
Grafika - Nvidia Geforce 8600 GTS Gigabite
dysk - WD 250 GB Sata
pamięć - 1,5 giga ddr 400.

Z góry dziękuje za odpowiedź
wirusek jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 11.06.2008, 15:03   #2
yahol
Głupi Yasio
 
Avatar użytkownika yahol
 
Data rejestracji: 27.05.2003
Lokalizacja: **.#
Posty: 4,452
yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Z dysku, pojda bez problemu.
Z plyty - no niestety musisz miec player

Potrzeba!

Monitory PC i lepsze, o wysokiej rozdzielczosci monitory PC - daja sobie rade bez wiekszych problemow z filmami HD.
Tu maja problem raczej odbiorniki TV, z niska natywna rozdzielczoscia.
Warto popatrzec jaka rozdzielczosc podaje monitor, a jaka ma film. Te 1920 musz miec silna karte i monitor z natywna 1920
__________________
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
******************************************
Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji!
yahol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.06.2008, 15:16   #3
wirusek
Bywalec
 
Data rejestracji: 10.08.2005
Posty: 57
wirusek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Przepraszam za te "poczeba", oczywiście chodzi o "potrzeba" jakby moderator mógł zmienić tytuł postu to będę wdzięczny.

yahol - A jaki player polecił byś, posiadam Testosteron w HD DVD ale pod power dvd strasznie mi tnie
wirusek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.06.2008, 15:33   #4
yahol
Głupi Yasio
 
Avatar użytkownika yahol
 
Data rejestracji: 27.05.2003
Lokalizacja: **.#
Posty: 4,452
yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Moze AVSDVDPlayer, moze AdvancetDVDplayer (bodaj Cyberlinka), w zasadzie kazdy ktory ma w opisie HD/BlueRay-czyli moze dekodowac film HD w czasie rzeczywistym)
Nie wiem, sam nie uzywam. (moj monitor idzie w 1/2HD )


Edit:
-poscilem film 720HD (Skrzydlaty straznik) z plyty na VLC i cielo sie niesamowicie A3000+, 1GB RAM natywna grafika 64MB

QuickTime - nie ruszyl
Media Player Cassic poszedl, ale kazdy ruch myszka blokowal film
Jakos slabo, moze dlatego, ze karta nie wyrabia.
__________________
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
******************************************
Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji!

Ostatnio zmieniany przez yahol : 11.06.2008 o godz. 16:23
yahol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.06.2008, 17:40   #5
wirusek
Bywalec
 
Data rejestracji: 10.08.2005
Posty: 57
wirusek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Yahol to znaczy że filmy hd odtwarzasz na stacjonarnym odtwarzaczu, a czy posiadasz nagrywarkę np. blu-ray i czy mój komp pociągnie samo nagrywanie płytki.
wirusek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.06.2008, 18:52   #6
yahol
Głupi Yasio
 
Avatar użytkownika yahol
 
Data rejestracji: 27.05.2003
Lokalizacja: **.#
Posty: 4,452
yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Cytat:
Napisany przez wirusek Podgląd Wiadomości
a czy posiadasz nagrywarkę np. blu-ray i czy mój komp pociągnie samo nagrywanie płytki.
Ja jestem wariat ale nie az taki
Nie, nie mam nagrywarki BR ani HD, choc namawiano mnie przy prezentacji produktow LG

PS: na MiniMacu Core2Duo, 2GB RAM z dysku film HD720 idzie plynnie (choc moim zdaniem, wyraz "plynnie" nie oddaje w pelni moich odczuc) Na macowym QT Pro.
__________________
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
******************************************
Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji!
yahol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.06.2008, 19:42   #7
mgit
Guru
 
Avatar użytkownika mgit
 
Data rejestracji: 22.08.2004
Lokalizacja: Chojnów
Posty: 8,739
mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Pamięci mało, jaki system ?
__________________
Internet osiedlowy - nie taki zły
mgit jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.06.2008, 21:22   #8
wirusek
Bywalec
 
Data rejestracji: 10.08.2005
Posty: 57
wirusek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Posiadam Windowsa xp
wirusek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.06.2008, 07:02   #9
romanesco
Registered
 
Data rejestracji: 01.08.2007
Posty: 3,562
romanesco jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>romanesco jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>romanesco jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>romanesco jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Przejrzałem fora dot. HD i tam zachwalają KM Player.
romanesco jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.06.2008, 16:12   #10
demek
ZnakJaworznickiegoBikera
 
Avatar użytkownika demek
 
Data rejestracji: 22.03.2005
Lokalizacja: znowu Jaworzno
Posty: 9,675
demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
a64 3000+ to za malo zeby otwarzac mkv 1080p, 720p pojdzie
BD i HDDVD tez za malo, ale masz GF wiec z dopalaniem poleci
__________________
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv
Moj kanal Youtube
/msg demek at freenode //
Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz
PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK
MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM
demek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.06.2008, 21:49   #11
wirusek
Bywalec
 
Data rejestracji: 10.08.2005
Posty: 57
wirusek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
demek jak pozwolić karcie graficznej pomóc prockowi?? niby załączyłem w poverdvd kartę graficzna ale film w HD DVD z dysku dalej tnie nie wiem co robić, a do samego nagrania tego materiału na nośnik bluray wystarczy moja specyfikacja??
wirusek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.06.2008, 21:55   #12
demek
ZnakJaworznickiegoBikera
 
Avatar użytkownika demek
 
Data rejestracji: 22.03.2005
Lokalizacja: znowu Jaworzno
Posty: 9,675
demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
nie wiem co trzeba zrobic z nvidia, pewnie pre video zainstalowac
swego czasu bylo platne, nie wiem jak teraz
__________________
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv
Moj kanal Youtube
/msg demek at freenode //
Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz
PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK
MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM
demek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.06.2008, 00:10   #13
Kasprzak
...niepoprawny marzyciel.
 
Avatar użytkownika Kasprzak
 
Data rejestracji: 25.06.2002
Lokalizacja: Poznań
Posty: 4,752
Kasprzak zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Nie ma kodekow zoptymalizowanych jakis ?
__________________
Pozdrawiam!
Kasprzak jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.06.2008, 06:49   #14
Placio74
VideoAudio
 
Avatar użytkownika Placio74
 
Data rejestracji: 10.04.2005
Lokalizacja: Elbląg
Posty: 218
Placio74 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez wirusek Podgląd Wiadomości
Witam mam pytanie czy mój sprzęt da rade filmom HD dvd i Blu ray, chodzi mi o filmy nie kompresowane.

procek - AMD Athlon 64 3000+
Grafika - Nvidia Geforce 8600 GTS Gigabite
dysk - WD 250 GB Sata
pamięć - 1,5 giga ddr 400.
Raczej nie.

Cytat:
Napisany przez yahol Podgląd Wiadomości
...
Edit:
-poscilem film 720HD (Skrzydlaty straznik) z plyty na VLC i cielo sie niesamowicie A3000+, 1GB RAM natywna grafika 64MB

QuickTime - nie ruszyl
Media Player Cassic poszedl, ale kazdy ruch myszka blokowal film
Jakos slabo, moze dlatego, ze karta nie wyrabia.
"Skrzydlaty strażnik" z serii "Masters of SciFi" dołączane do PC World Komputer?
To owszem HD (wideo ma wysoką rozdzielczość), jednak w tym przypadku jest to AVI (Xvid/AC3).
Na VLC u mnie było w porządku (Athlon64 3000+), choć zauważyłem że napęd DVD ledwo nadąża z odczytem.
QuickTime oczywiście tego nie ruszy - i nie dlatego że HD, ale po prostu ze względu na ograniczone możliwości odtwarzania AVI (przynajmniej w standardowym QT pod Win).

Cytat:
Napisany przez Kasprzak Podgląd Wiadomości
Nie ma kodekow zoptymalizowanych jakis ?
W przypadku materiału H.264/AVC... dekoder CoreAVC i niedługo DivX H.264 (Project Rémoulade).
CoreAVC jest płatny i DivX H.264 prawdopodobnie też będzie.
To aktualnie najszybsze dekodery dla H.264/AVC.

Jadnakże na Blue-Ray i HD-DVD może być nie tylko wideo H.264/AVC, ale również VC-1.
Placio74 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.06.2008, 10:48   #15
scalak77
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika scalak77
 
Data rejestracji: 16.01.2004
Lokalizacja: Tarnów
Posty: 209
scalak77 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witam
co do Ready HD to komputer nie musi być super najnowszy

testowałem to na
Semprom 3000+ 64bit
DDR 768MB
Radeon 9550
K-Lite codec pack w ostatniej wersji
Windows XP

Wszystko bez podkręcania
Dla ready HD 1280x536 śmiga aż miło,jedynie co to nowe stery ze wspomaganiem HD, dzięki nim procek sie lekko odciążył

Do Ful HD to mój lapek na C2D 1.6GHz DDR2 2GB (dual) GeForce 8400M z 256MB nie daje rady, być może przez grafikę (szyna 64bit)

Obecnie zestawiam sobie kompa pod HD
C2D 2.54GHz, DDR2 2GB w dualu szybki dysk z 8MB cache (zastanawiam się nad RAID 0) bo może nie uciągnąć przepływności do tego grafika GeForce 7600GS 256M (za kilka złotych od znajomego) jak nie uciągnie to wymienię na GeForce 8800 a całość będzie obsługiwała Mandriva 2008 64bit.

Co do systemu to robiłem testy Win XP kontra dystrybucje linuxa i filmy HD 1280x536 śmigały o wiele płynniej na linuxie, a wybrałem mandrive ze względu na stabilność i łatwośc instalacji oprogramowanie (urpmi).
__________________
..siła życia tkwi w nas....
scalak77 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Czy my naprawdę żyjemy w tak chorym kraju...? andrzejj9 Off topic 123 24.07.2015 19:56
Funny fotos, kawaly... itp. - jeszcze sie tak nie usmialem :) Kasprzak Humor 4225 11.07.2005 11:59
Projekt Freeware Calme Komputery 0 16.05.2005 19:31
Jak odzyskać skasowane pliki na CD-RW Jozgaw Napędy optyczne CD 7 21.06.2004 07:31


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:33.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.