Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > High Definition

High Definition Dyskusje poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji materiału HD (Blu-ray, HD DVD)



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 14.07.2014, 19:44   #1
naimad89
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 16.03.2014
Posty: 14
naimad89 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Czy można dodać audio pl do obrazy płyty blu ray

Witam. Czy można dodać polskie audio do obrazu blu ray 3D z zachowaniem menu? Chodzi mi o to, że chciałbym przykładowo wyrzucić audio francuskie, dodać polskie audio i przy odtwarzaniu płyty blu ray wybierać audio francuskie a leciałoby polskie. Czy jest to możliwe? Jeśli tak to byłbym niezmiernie wdzięczny jeśli ktoś napisałby mi krok po kroku jak i jakim programem to zrobić. Pozdrawiam

Ostatnio zmieniany przez naimad89 : 14.07.2014 o godz. 21:17 Powód: zmiana wyrazu
naimad89 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 14.07.2014, 20:24   #2
misiozol
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Posty: 5,768
misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Mozna dodac sciezke dzwiekowa , ale trzeba rozlozyc na czesci film , program to moze byc np. sony vegas , ulead studio .
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.07.2014, 21:07   #3
basia21
Użytkowniczka
 
Avatar użytkownika basia21
 
Data rejestracji: 05.02.2010
Lokalizacja: U Tiffany'ego
Posty: 443
basia21 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>basia21 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>basia21 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>basia21 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez naimad89 Podgląd Wiadomości
Jeśli tak to byłbym niezmiernie miły jeśli ktoś napisałby mi krok po kroku jak i jakim programem to zrobić. Pozdrawiam
A jeżeli nie, to jak bardzo będziesz niemiły?

Bedę niezmiernie wdzięczna za odpowiedź
__________________
"Każdy, kto nie wierzy w cuda, nie jest realistą."
Audrey Hepburn
basia21 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.07.2014, 21:23   #4
naimad89
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 16.03.2014
Posty: 14
naimad89 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez basia21 Podgląd Wiadomości
A jeżeli nie, to jak bardzo będziesz niemiły?

Bedę niezmiernie wdzięczna za odpowiedź
Dzięki za subtelne zwrócenie uwagi. Nie wiem jakim cudem zamiast słowa wdzięczny napisałem miły. Ekhm tak to jest jak się robi kilka rzeczy na raz.
naimad89 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.07.2014, 21:35   #5
basia21
Użytkowniczka
 
Avatar użytkownika basia21
 
Data rejestracji: 05.02.2010
Lokalizacja: U Tiffany'ego
Posty: 443
basia21 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>basia21 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>basia21 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>basia21 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Jest mi bardzo miło, że nie odczytałeś mojej uwagi jako uszczypliwość.
Niestety nie pomogę. Tylko napisy kiedyś dodawałam do zwykłego DVD. Ale na pewno ktoś doradzi...
__________________
"Każdy, kto nie wierzy w cuda, nie jest realistą."
Audrey Hepburn
basia21 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.07.2014, 10:34   #6
czary2mary
Zamaskowany
 
Avatar użytkownika czary2mary
 
Data rejestracji: 12.10.2005
Posty: 21,333
czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
np:
http://hdtvpolska.com/topic/25339-do...inalnego-menu/

http://forum.doom9.org/showthread.php?t=150511
__________________
czary2mary jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.07.2014, 07:38   #7
Ignatius
Bywalec
 
Data rejestracji: 18.07.2010
Posty: 52
Ignatius zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Tylko ten pierwszy sposób jest właściwy. Trzeba tylko mieć odpowiednie wersje programów.
Ignatius jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.07.2014, 18:11   #8
naimad89
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 16.03.2014
Posty: 14
naimad89 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Igantius w tym sposobie z hdtvpolska jest o dodawaniu napisów. Czy identyczny schemat jest w przypadku dodawania audio? Chodzi mi czy w kroku gdzie dodaje się napisy to dodać audio bez jakichkolwiek kombinacji?
naimad89 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.07.2014, 19:40   #9
Ignatius
Bywalec
 
Data rejestracji: 18.07.2010
Posty: 52
Ignatius zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
https://www.youtube.com/watch?v=WiJ_OW8oYdE
4:50 - jest przedstawione jak dodać audio.
Ignatius jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.08.2014, 21:35   #10
naimad89
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 16.03.2014
Posty: 14
naimad89 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ignatius wielkie dzięki za film instruktażowy. I jeszcze jedno pytanko jakich wersji scenaristBD i BDReauthor używasz? Pozdrawiam
naimad89 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.08.2014, 10:58   #11
Ignatius
Bywalec
 
Data rejestracji: 18.07.2010
Posty: 52
Ignatius zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Film dotyczy zwykłego Bluray'a: wersje programów -Scenarist 5.1.3 + BD Reauthor Pro 2.1.3
Ignatius jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.08.2014, 14:48   #12
naimad89
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 16.03.2014
Posty: 14
naimad89 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Ignatius Podgląd Wiadomości
Film dotyczy zwykłego Bluray'a
Ok. A czy w przypadku obrazu blu ray 3D to będzie ta sama metoda i te same programy?
Ps nie mam jak sam sprawdzić gdyż na dniach kupuję nowy komputer a mój obecny nie da sobie z tym rady. Pozdrawiam
naimad89 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.08.2014, 16:11   #13
Ignatius
Bywalec
 
Data rejestracji: 18.07.2010
Posty: 52
Ignatius zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez naimad89 Podgląd Wiadomości
Ok. A czy w przypadku obrazu blu ray 3D to będzie ta sama metoda i te same programy?
Ps nie mam jak sam sprawdzić gdyż na dniach kupuję nowy komputer a mój obecny nie da sobie z tym rady. Pozdrawiam
Dokładnie, tylko wersje programów inne.
Ignatius jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.08.2014, 17:52   #14
naimad89
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 16.03.2014
Posty: 14
naimad89 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Ignatius Podgląd Wiadomości
Dokładnie, tylko wersje programów inne.
A czy te wersje programów nadadzą się do 3D:?
-Sonic Scenarist BD 5.2
-BD Reauthor Pro 2.2.5
Jeśli nie to mógłbyś podać o jakie wersje chodzi? Pozdrawiam

Ostatnio zmieniany przez naimad89 : 02.08.2014 o godz. 18:45
naimad89 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.08.2014, 09:45   #15
Ignatius
Bywalec
 
Data rejestracji: 18.07.2010
Posty: 52
Ignatius zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Dodawanie audio/napisów do filmów 3D jest możliwe tylko komercyjnymi programami.
Każda wersja BD Reauthora współdziała z odpowiednią wersją Scenarista.
np. BD Reauthor 3D version 3.3.2 + Scenarist 3D 5.6.2.
Nie jestem pewny, ale 3D obsługują tylko wersje scenarista od 5.5

Jeśli nie zależy ci na menu i dodatkach użyj darmowego tsMuxeR'a 2.6.11.

Ostatnio zmieniany przez Ignatius : 03.08.2014 o godz. 09:53
Ignatius jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
LiteOn SOHW 1653S - nie można zamknąć płyty DVD-R halcos Napędy optyczne CD 2 23.12.2005 17:57
Czy można zrobić obraz płyty gry tylko tej.. jarbis Napędy optyczne CD 1 10.12.2005 23:10
Czy można edytować/naprawić plik mpa? zadymek DVD-Video 3 01.11.2005 21:04
płyty audio andreas Napędy optyczne CD 1 28.11.2002 14:47
Czy niebieckie płyty cdr niszczą napędy audio sony qwert Napędy optyczne CD 2 15.02.2002 16:23


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:05.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.