![]() |
rzuciłem okiem na niektóre tutoriale... Zgranie na dysk bez zabezpieczeń jest chyba najprostszym rozwiązaniem... Rok Linuksa nie ma co...
|
@mgit
no właśnie AnyDVD to jest najprostsze rozwiązanie i sam z niego korzystałem na windowsie. Na ubuntu nawet nic podobnego nie ma, a próba odpalenia poprzez WINE "sterownika" to kiepski pomysł, jestem pewien, że nie zadziała. @revolver0 no chyba właśnie następnym razem chyba spróbuje coś z tym zrobić. Problem w tym, że nie mam tego htpc przy sobie w domu i teraz to takie gdbyanie czy zadziała czy nie. Nawet nie mogę tego teraz u siebie sprawdzić, bo nie mam napędu BR :sciana: Z tego co wyczytałem z jakiś tutków w necie to ten sposób i tak wymaga Makemkv, a naprawdę nie zamierzam wydawać 50$ na program, który w porównaniu do AnyDVD jest strasznie ubogi. Cały czas się zastanawiam nad takim automatycznym zripowaniem tych płytek po włożeniu napędu, tylko nie znam żadnego softu oprócz Makemkv. Może handbrake'm by się dało to zrobić, też to sprawdzę. |
Jak byś miał KODI na Windows - to bym polecił AnyDVD - który usuwa w locie zabezpieczenia... ewentualnie można by próbować odpalić na WINE ale czy zadział - to znak zapytania...
Zważywszy, że full trzyma bazę na serwerze... i pirat tu nie pomoże... |
gdzie się znajdują biblioteki "libaacs0 libbluray-bdj libbluray1" i KEYDB.cfg, jak poznasz ich miejsce przekopiować, utworzyć dowiązanie symboliczne do katalogu gdzie kodi trzyma pluginy/biblioteki. To taka luźna myśl.
|
Enkryptowane Blu-ray'e w Kodi Ubuntu
Po raz kolejny potwierdza się fakt, iż DRMy szkodzą tylko uczciwym posiadaczom oryginalnych płytek.
Do rzeczy, przy próbie odpalenia bezpośrednio BR w kodi nic się nie dzieje, stąd moje przypuszczenie, iż po prostu nie wspiera szyfrowanych płytek. Udało mi się większość tytułów odtworzyć w VLC instalując "libaacs0 libbluray-bdj libbluray1" i ściągając KEYDB.cfg, pytanie tylko czy da się to jakoś przełożyć do kodi? Ostatecznie może dało by radę ustawić jakiś skrypt na automatycznie ripowanie po włożeniu płytki do napędu, z tym że chciałbym uniknąć korzystania z makemkv i innych komercjalnych produktów. Nie zależy mi na odpaleniu każdej płyty, wystarczy większość, na początek cokolwiek. :sciana:Jeśli macie jakieś swoje rozwiązania to z góry dzięki za propozycje, mnie już szlag trafia. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:17. |