Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

High Definition Dyskusje poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji materiału HD (Blu-ray, HD DVD)



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 18.12.2010, 23:47   #31
mikajlo
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 16.12.2010
Posty: 15
mikajlo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Z tego co kiedyś czytałem, to nie opłaca się kupować drogich tego typu kabli, bo różnice są praktycznie niezauważalne.
__________________
Nie lubisz czytać? Zamień tradycyjną lekturę na książki do słuchania
mikajlo jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 19.12.2010, 13:31   #32
marynarz
Guru
 
Data rejestracji: 01.05.2002
Lokalizacja: Katowice
Posty: 1,634
marynarz niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Jezeli wezmiesz kabel 5m za np. 30zl i puscisz na nim 1080p bez problemu to kazdy drozszy jest przeplacony. To w koncu transmisja cyfrowa wiec albo dziala albo nie.
__________________
...El Marinar...
marynarz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.12.2010, 14:28   #33
Stanley
noob
 
Data rejestracji: 26.02.2005
Lokalizacja: Mysłowice
Posty: 892
Stanley niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Ja zaś czytałem, że różnicy na kablach nie ma przy długości 0,5 - 2m. 5m, 10m i więcej powinny już być firmowe, bo mogą być straty na kablu. Ile jest w tym prawdy - nie wiem. W każdym razie i tak już kupiłem droższy kabel, więc nie będę się nad tym zastanawiał. Ważne, że jestem zadowolony z jego działania
__________________
Blog społecznościowy - ZAPRASZAM!
Stanley jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.12.2010, 11:49   #34
Romano123
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 16.12.2010
Lokalizacja: Warszawa
Posty: 5
Romano123 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
ja mam 2m wersja 1.4 niby najnowsza aktualnie, pozłacane końcówki.
Romano123 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.12.2010, 17:17   #35
tom-as
Zamyślony
 
Avatar użytkownika tom-as
 
Data rejestracji: 21.01.2006
Lokalizacja: Oberschlesien
Posty: 682
tom-as niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
a tak w temacie coś co ukazało się na wykopie



Uploaded with ImageShack.us
__________________
Doing nothing is very hard to do ... you never know when you're finished.
- Leslie Nielsen
tom-as jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.02.2011, 08:55   #36
MartinXFX
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 11.02.2011
Posty: 2
MartinXFX w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam.
Posiadam monitor 23" Full Hd oraz nowa zakupiona karte gtx 570. Obecnie uzywam kabla DVI czy zakup kabla HDMI-HDMI mija sie z celem ?
Jesli nie, prosze o podanie jakiegos dobrego kabla HDMI 1,5m-2m do kwoty max 50zl
MartinXFX jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.02.2011, 09:32   #37
marynarz
Guru
 
Data rejestracji: 01.05.2002
Lokalizacja: Katowice
Posty: 1,634
marynarz niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
DVI i HDMI to fizycznie ten sam interfejs. HDMI dodatkowo przesyla dzwiek.
Nie ma sensu wymieniac DVI na HDMI.
__________________
...El Marinar...
marynarz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.07.2011, 11:11   #38
gizmo131
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 08.07.2011
Posty: 1
gizmo131 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Rzeczywiście bez sensu jest wydawać kasę na kable pozłacane...w zeszłym roku kupiłem kabelek HDMI w cenie 37 zł i był to "strzał w dziesiątkę" - obraz bardzo dobrej jakości zarówno podłączając dvd z lcd jak i kompa.

Ostatnio zmieniany przez Reetou : 08.07.2011 o godz. 18:46
gizmo131 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.10.2011, 16:23   #39
Hofman
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 11.10.2011
Lokalizacja: Krk
Posty: 2
Hofman w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam, ja też myślałem że nie ma różnicy jaki kabel HDMI kupię i miałem zwykłe kable 2x2m do tv Samsung 40" lcd i dekodera hd oraz 10m do podlączenia kompa GF GTX260. Ostatnio kupiłem kino domowe 3D Samsunga z Blu-ray, i okazało się że na tych zwykłych 2m kablach obraz z kina mi się czasami krzaczy i migota. Na tym 10m kablu do kompa, najwyższą rozdzielczość do filmów żeby wszystko szło płynnie mogłem dać 1680x1050, ponieważ na 1920x1080 też się krzaczyło. Więc poczytałem w necie troszkę o tym i kupiłem w miarę za normalne pieniądze kable:
Prolink HDMI-HDMI 1.4 15m EXCLUSIVE TCV9280 - kabel tv-komputer
Prolink HDMI-HDMI 1.4 2m FUTURA FTC270 - kabel tv-dekoder HD
Prolink HDMI-HDMI 1.4 1,5m FUTURA FTC270 - kabel tv-kino domowe
Prolink Toslink-Toslink 1,5m FUTURA FTC111 - kabel optyczny tv-kino domowe
Po podłączeniu tego wszystkiego tak jak powinno być, na kinie domowym wszystko jest już w pożądku, bez jakiś migotań, a jeśli chodzi o 15m kabel do kompa to rozdzielczość 1920x1080 na filmach nie jest już dla niego problemem.

Więc uważam po własnych testach że jednak lepiej jest kupić lepszy kabel HDMI za około 100zł i nie mieć problemów, niź kupić jakiś badziew za 30zł a później zastanawić się dlaczego coś jest nie tak. Najlepiej trochę poczytać o tym co ma się kupić niż kupować w ciemno, bo ktoś napisał że to nie ma żadnej róźnicy.

ps. MartinXFX dałeś za kartę graficzną około 1400zł i będziesz żałował na lepszy kabel HDMI

Ostatnio zmieniany przez Hofman : 11.10.2011 o godz. 16:29
Hofman jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.01.2013, 20:20   #40
tred102
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 09.01.2013
Posty: 5
tred102 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Czy drogie kable HDMI są lepsze niż tańsze? Nie, to mit, który został obalony już przez wielu ekspertów. Kable HDMI przesyłają sygnał cyfrowy, ma on więc postać 0 i 1, dekodowanych później przez telewizor. Jakość kabla nie ma więc znaczonia, obraz czy też dźwięk po prostu jest przesyłany lub nie. Taki sam sygnał prześle kabel za 30 jak i za 300 złotych.
tred102 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.01.2013, 20:40   #41
loki7777
Guru
 
Avatar użytkownika loki7777
 
Data rejestracji: 05.11.2004
Lokalizacja: Sligo;)
Posty: 6,142
loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Skoro juz bawisz sie w archeologa to wiedz ze kable hdmi sa tez po kilka zl i jest roznica w jakosci kabla za 5zl a za 30-50, moze wyzej juz nie ma sensu, ale liczy sie tez sam material z ktorego kabel jest wykonany.
loki7777 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.09.2013, 11:15   #42
tetris
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 20.09.2013
Posty: 2
tetris w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Zgodzę się z użytkownikiem Hofman7777. Jakość wykonania ma duże znaczenie. Od rodzaju żył w przewodzie po wykonanie wtyczki. Osobiście unikam tych najtańszych przewodów ale tych najdroższych też nie ogarniam. Osobiście polecałbym Prolink serię Exclusive ora Futra.
Kabel (przewód) HDMI Prolink Exclusive TCV 9280
tetris jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.09.2013, 13:18   #43
Prezesik
Człekokształtny
 
Avatar użytkownika Prezesik
 
Data rejestracji: 27.12.2004
Lokalizacja: Poznań
Posty: 9,003
Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Że z kim się zgadzasz panie?
__________________
Seny, pit i collons!
Prezesik jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.09.2013, 12:52   #44
loki7777
Guru
 
Avatar użytkownika loki7777
 
Data rejestracji: 05.11.2004
Lokalizacja: Sligo;)
Posty: 6,142
loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
On nas polaczyl z Hofmanem i Hofman przyjal moje nazwisko
loki7777 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.09.2013, 15:25   #45
czechoj
Dziadek
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika czechoj
 
Data rejestracji: 24.06.2002
Lokalizacja: dolnośląskie
Posty: 5,957
czechoj jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>czechoj jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>czechoj jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>czechoj jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>czechoj jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>czechoj jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>czechoj jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>czechoj jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>czechoj jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>czechoj jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>czechoj jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
o ****a co tu się dzieje
__________________
czechoj
APLIKATOR _ REKULTYWATOR
czechoj jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Filmy, które można sobie darować... Reetou Film i Muzyka 581 28.02.2019 20:14
Kabel RGB - nie działa KABAN_DG Hardware 4 31.12.2007 16:59
Orinalny kabel EURO-AV revolver0 Hardware 1 26.03.2006 14:39
Kabel PC->TV do Radeona 9100 Torwald Off topic 11 21.08.2003 19:41
Wymyslilem sobie taki kabel i... Y@nkee_PL Off topic 16 19.05.2003 18:27


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:54.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.