![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
High Definition Dyskusje poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji materiału HD (Blu-ray, HD DVD) |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.02.2008
![]() |
Konwersja AVi Na Blue ray
Witam
Jestem na etapie przegrywania kaset VHs na płyty. Obraz dość dobrze przechwytuje mi komputer do pliku Avi, ale troche traci przy kompresji na dvd (materiał 50 minut - maks bitrate). Prosze mi powiedzieć w jakim programie da sie przerobić taki materiał Avi na płytę Blue ray. Obraz na kompie mam bardzo płynny, czy po przerobieniu na Blue ray będzie podobnie. Bardzo proszę o pomoc |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jesli zrodlo to VHS, to lepiej niz VHS nigdy nie bedzie ;-)...
Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone przy u***380;yciu Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | ||
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Cytat:
Sens kompresowanie tego do h264/AVC(BluRay) byłby wtedy gdybyś miała ten materiał w rozdzielczości HD czy FullHD. btw, możesz nam pokazać właściwości pliku avi? - Programem MediaInfo wygenerujesz ładny raporcik.
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
Rozumie wszystko. Wiem że lepszej jakości nie uzyskam. Chodzi mi tylko o to by nie stracić jakości, tak jak ją tracę przy kompresji tego materiału Avi na DVD. Czy konwersja na Blue ray daje mi taką szanse
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
____
![]() Data rejestracji: 26.05.2000
![]() ![]() ![]() |
Gwarantuje Ci, ze nie stracisz na jakosci konwertujac material z VHS do DVD. No chyba, ze sie bardzo postarasz.
![]()
![]() |
#6 |
Guru
Data rejestracji: 01.05.2002
![]() |
Robilem kopie z VHS na DVD za pomoca stacjonarnej nagrywarki. Wystarczy dobry magnetowid 4-6 glowicowy (z S-Video pewnie nie bylo jeszcze), nagrywanie 720x576 i maks 2 godziny na DVD. Nie stracisz nic. Czemu nie zrzucasz na kompa do mpeg2 zeby nie robic rekompresji?
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
Wydaje mi sie że nie masz racji. Używam dobrego programu do kodowania bo Canopus ProCoder, potem robie jeszcze rozdziały w Tmpgenc Dvd Author 3 With Divx Authoring, wypalam i jakość nie jest taka sama jak na kompie. Nie ma płynności obrazu. Nie mówie żeby się przycinał , ale z pewnością to nie to. Napewno jest troche gorzej niż na VHs. Podkreślam - na kompie jest super. Pozostawiając na boku kwestie konwersji Avi na DVd, chciałby jeszcze raz się spytać czy da się przerobić AVI na Blue ray i czy będzie taka sama jakość jak na kompie. A może wystarczy ot poprostu nagrać tego AVIka na Blue ray w formacie AVI, tylko czy wtedy przeczyta mi to odtwarzacz Blue ray
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
PODWÓJNY DZIADEK
Zlotowicz
Data rejestracji: 26.06.2004
A jaka jest różnica jakości przy magnetowidzie 2 a 4 czy 6 głowicowym?
![]() |
#9 |
Guru
![]() |
Tu jest wyjasnione http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1622581.html
![]() |
#10 | |
PODWÓJNY DZIADEK
Zlotowicz
Data rejestracji: 26.06.2004
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Guru
![]() |
W pewnym momencie mozesz trafic na kasete nagrana w LP albo bedzie to stereo wiec lepiej posiadac lepszy skoro taki sprzet nie jest juz w cenie.
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Szukam Pracy | zick | Humor | 60 | 07.12.2024 16:57 |
Poradnik HD - kompletna instalacja i konfiguracja kodeków i playerów. | Smartek | High Definition | 139 | 11.12.2016 21:03 |
Polskie Radio BIS upadło - Czyli cenzure w Polsce czas zacząć... | Qbi@k | Off topic | 73 | 03.10.2013 18:16 |
nie dziala nagrany plik | MrBiedrona | Napędy optyczne DVD | 17 | 22.10.2005 15:57 |
Funny fotos, kawaly... itp. - jeszcze sie tak nie usmialem :) | Kasprzak | Humor | 4225 | 11.07.2005 12:59 |