![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
High Definition Dyskusje poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji materiału HD (Blu-ray, HD DVD) |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 29.07.2003
![]() |
Nagrywanie plików ts HDTV 1080i
Witam wszystkich!
Przeszukałem już sporo ale niestety nic nie moglem znaleźć co by mnie w 100% usatysfakcjonowało więc chciałbym bardzo prosić szanownych użytkowników forum o pomoc. Do rzeczy. Ściągnąłem sobie koncert w wersji HDTV 1080i (rozszerzenie plików *.ts) Chciałbym go sobie nagrać na płytę właśnie w wersji HD. No i tu zaczyna się mój problem gdyż nigdzie nie mogę znaleźć instrukcji jak to zrobić. Nic co znalazłem nie działa. Dodatkowo proszę o wskazanie programu, którym można edytować pliki *.ts, a mianowicie chodzi mi o wycięcie reklam z niniejszego koncertu. Z góry bardzo dziękuję za pomoc i wyrozumiałość, gdyż jest to mój pierwszy post na tym forum. Pozdrawiam. Ostatnio zmieniany przez kogoot : 22.08.2009 o godz. 15:59 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
No właśnie.
![]() Spróbuj tego - obsługuje m.in. pliki transport streamu, możliwości ma ogromne, tylko moje wrodzone lenistwo nie pozwoliło mi go poznać. ![]() Edit: nie mam pewności, czy SUPER również tnie pliki - jeśli nie, spróbuj mpg2cut2, albo coś, co tutaj polecają. ![]()
![]() |
![]() |
#3 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
Jak sama nazwa programu wskazuje, obsługuje on pliki mpeg2, natomiast w opisie koncertu znalazłem następującą notkę: Video: MPEG4 Video (H264) 1920x1080 (10.7-13.4) Mbps. Na coś to ma wpływ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
Ma - przynajmniej w przypadku mpg2cut2, który mpeg4 nie obsługuje.
Ale w linku wyżej jest masa programów, które to powinny łyknąć.
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Niestety nie znalazłem nic co może mi pozwolić wyciąć reklamy z tego koncertu. Natomiast jak ma się sprawa nagrywania takiego materiału? Czy można to nagrać na zwykłą płytę DVD, bez straty jakości HD? "Znalazłem" program CyberLink PowerProducer 5, którym chyba można nagrać, ale nie jestem pewien jeszcze. Jest tam możliwość wyboru formatu nagrywania, i jednym z dostępnych jest AVCHD. Czy to dobre rozwiązanie czy może jest coś lepszego?
Pozdrawiam Kogoot |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
Można, ale jeśli plik ma więcej niż 4.38 giga, to trzeba podzielić na kawałki (albo nagrać na DL, o ile i tam się zmieści).
Jeśli chodzi o DVD-video, to w nim rozdzielczość obrazu wynosi 720x576 - porównując z materiałem źródłowym na pewno wyciągniesz wnioski. ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
Nie zmieści się na pewno. Ale mogę zrobić obraz właśnie DL, a następnie podzielić np. DVDFab na zwykłe. Dobrze kombinuje?
Niemniej jednak pozostaje jeszcze problem usunięcia tych reklam. Jest ich tam dość sporo bo chyba ze 20 minut, wiec może i rozmiar zmaleje trochę. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
Swoją drogą dziwne, że ktoś wystawia materiał nie wycinając reklam.
![]() Podstawowe pytanie brzmi - w jakim konkretnie formacie chcesz mieć zachowane to nagranie? Na czym odtwarzać? Od tego zależą kroki, jakie trzeba podjąć. ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
![]() |
Chciałbym odtwarzać na kinie domowym FullHD (RDR-HX980). Nie rozumiem pytania w jakim konkretnie formacie? Nie siedzę w ogóle w tym temacie i pierwszy raz robię takową operację, stąd moja niewiedza jak i pewne braki, za które przepraszam.
Ew jeśli możesz bardzo proszę zaproponuj jakieś dobre rozwiązanie tego problemu. Ostatnio zmieniany przez kogoot : 23.08.2009 o godz. 01:11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
Nie przepraszaj.
![]() Właśnie uzupełniasz braki. ![]() Sięgnij do instrukcji i poczytaj jakie formaty obsługuje ten odtwarzacz, bo samo "divx - TAK", jak jest na stronie, to niewiele mówi. DVD-video (jak każdy) obsługuje. To niektóre z "formatów" (upraszczając). Możesz też poczytać/pokombinować tu.
![]() |
![]() |
#11 |
Nowy na forum
![]() |
w takim razie jedne problem mniej, bo ten odtwarzacz nie czyta płyt AVCHD. A czy jest jakiś sposób, żeby to pieroństwo nagrać i móc to oglądać w HD i 5.1?
Znalazłem programik HD Video Converter i puściłem jedną część i ją miele. Jednak chwilę to potrwa zanim dostanę jakikolwiek wynik. Do jakiego formatu ew przekonwertować żeby było dobrze? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Bywalec
Data rejestracji: 10.03.2008
![]() |
Do cięcia, łączenia twoich plików polecam tsmuxer, tsremux, tssplitter. Do wyboru do koloru. H264 zapisuje się raczej w kontenerze m2ts.
To twoje kino to raczej full hd nie jest ![]() Sprawdź w jakim formacie masz dźwięk. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Nowy na forum
![]() |
Pewnie masz racje. Ja też na tym wszystkim się znam jak na zeszłorocznym śniegu.
Mam jeszcze jedno pytanie. Co może być przyczyną tego, że mi w PowerDVD przycina obraz i dźwięk trochę wcześniej niż obraz? Czy to może być związane z tym, że nie obsługuje takiej rozdzielczości czy czegoś może mi brakować? Da się to jakoś rozwiązać? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Bywalec
Data rejestracji: 10.03.2008
![]() |
Słaby sprzęt..? podaj swojego procka i karte grafiki.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Nowy na forum
![]() |
notebook, Intel t5600 1.83, ATI X1400
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Nagrywanie audio z plików mpc w EAC | Agusia | Off topic | 6 | 08.10.2006 16:25 |
Nagrywanie plików avi na płytę DVD | Skryba71 | Napędy optyczne DVD | 2 | 05.03.2005 18:08 |
Nagrywanie dużych plików na CD-RW | zusto | Napędy optyczne CD | 12 | 25.01.2005 21:37 |
nagrywanie plikow mpeg i avi na plyte | klysek | Napędy optyczne CD | 1 | 11.02.2003 16:11 |
nagrywanie plików mp3 o długich nazwach | datura__ | Napędy optyczne CD | 1 | 17.01.2003 22:18 |