![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
High Definition Dyskusje poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji materiału HD (Blu-ray, HD DVD) |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#3 |
![]() |
Pan Woszkowski w swoim artykule mówi zupełnie co innego. /woszkowski.com/
Przytacza ustawienia kodeka H.264 i optymalne bitrate poparte wykresem. 1080p - 2-3 Mbps 720p -1.5-2 Mbps To co pisałem w poście-nie chodzi mi o przypuszczenia czy słowo musi. Tylko konkretne informacje. Co do filmu - chodzi o sceny dynamiczne,kolorowe to sprawa nie istotna ponieważ zawsze stosuje VBR 2pass. Bez względu na to czy film jest dynamiczny czy nie. To jest zawsze opcja ,która eliminuje tzw.pustą konwersję. Co jest najważniejsze gość przedstawia konkretne ustawienia kodeka i potem informuje o optymalnym bitrate przy tych ustawieniach.Te informacje są poparte konkretami. To nie znaczy że jest to prawda ale informacje poparte dowodami. Trzeba to po prostu sprawdzić. Słowo fajnie przepraszam nie oddaje mi treści - odpowiedni wygląd. |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Blu Ray z menu ? | kalan7 | High Definition | 0 | 22.12.2009 17:24 |
zgranie filmu z uszkodzonego CD lub DVD | hades66 | Napędy optyczne DVD | 2 | 05.05.2006 22:40 |
Potrzebny bios do dvd LG GDR - 8162b w wersji bin lub hex | lisek88 | Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych | 1 | 01.03.2006 20:02 |
Jak nagrac SVCD NA DVD uzywajac NERO 6.6, lub innego programu | swito | DVD-Video | 1 | 29.05.2005 20:53 |
czy możliwy jest zapis vcd lub svcd na płycie DVD | robert8888 | DVD-Video | 3 | 02.03.2005 20:18 |