![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
High Definition Dyskusje poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji materiału HD (Blu-ray, HD DVD) |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 24.04.2010
![]() |
Dzięki za odpowiedź. Sterownik zaktualizowałem. Co do cyberlinka to po prostu zainstalowałem PowerDVD 8 i ustawiłem wszystko tak jak w poradniku z pierwszego posta. Dalej jest to samo.
Gdzie mam ustawić to wsparcie DXVA/CUDA ? |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Robiłeś tak samo, a źle ustawiłeś, co wydało się w Twoim screenie - używasz CoreAVC zamiast Cyberlinka. Jeśli jednak jesteś pewien, że w dekoderach masz ustawionego Cyberlinka, to przejdź do:
Ustawienia -> Kontrola filtrów -> Menadżer zwykłych filtrów. Klikasz "dodaj zarejest. filtr", wskazujesz cyberlinka, dajesz ok. Zaznaczasz go ptaszkiem w polu wyżej, kliknij też na niego dwa razy, zaznacz "use dxva" i daj ok, po prawej niżej wybierz "Wymuś". Teraz zamknij, KMPlayera również. Otwórz go jeszcze raz, załaduj film, wciśnij TAB i zobacz czy w miejscu, gdzie wcześniej pokazywał CoreAVC wyświetla Cyberlink. Jeśli tak i dalej tnie, to nic się nie poradzi, Cyberlink jest najmniej obciążającym kompa dekoderem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Dzięki za zainteresowanie i pomoc. Było wszystko ustawione tak jak mówisz, niestety po naciśnięciu tab dalej pojawiał się coreAVC. Jeszcze raz sprawdziłem:
img718.imageshack.us/img718/4287/przechwytywanies.jpg No i dalej ten coreAVC. Pomyślałem, że odinstaluje ten coreAVC to będzie używał w końcu cyberlinka ale jak odinstalowałem to teraz wygląda to tak: img145.imageshack.us/img145/363/przechwytywanier.jpg zamiast coreAVC jest KMP video codec, zużycie procka zmalało do średnio 50% ale film ścina dość mocno. Co zrobić w takiej sytuacji żeby program stosował cyberlinka bo rozumiem że w tym właśnie leży problem. ![]() EDIT: okazało się że film chodzi na BESTplayerze ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez kkuna : 25.04.2010 o godz. 16:43 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
BESTPlayer nie ma możliwości korzystania z zewnętrznych dekoderów, więc korzysta z "domyślnego systemowego", którym jest w Twoim przypadku FFDShow, a ten w najnowszej wersji ma również obsługę akceleracji.
Dziwne, że chodzi Ci na nim płynnie, ponieważ jest to najlepszy jakościowo kodek, a tym samym najbardziej wymagający. KMPlayer za to widziałem, że sam ustawił sobie "priorytety", pewnie Cyberlink się źle zainstalował, to korzystał z drugiego w kolejności i był nim CoreAVC, a jak mu go odinstalowałeś to korzystał z własnych. Może Twoja karta graficzna nie obsługuje DxVA, próbowałeś odznaczyć i sprawdzić czy wtedy Cyberlink działa jak należy? Możesz spróbować z nowszymi wersjami PowerDVD, tj. 9.x, ale uwaga - Cyberlink zabezpieczył się od którejś wersji przeciw korzystaniu z ich dekoderów w zewnętrznych playerach, więc niektóre dziewiątki już nie działają. Ale może to byłoby dobre rozwiązanie Twojego problemu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Jak film chodzi w BP to na pasku pojawia się ikonka Haali media splitter.
Jak włączam opcję użycie dekodera>użyj tylko wtedy gdy z systemowymi nie działa to KMP używa Elecard AVC i też mocno ścina z małym użyciem procka. Wyłączenie opcji Dxva nie zmienia nic. Dobrze że film chodzi w BP choć nie wiadomo dlaczego ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|