![]() |
Witam,
zrobiłem wszystko według podanej instrukcji, natomiast na koniec w media playerze w 'external filters' nie znajduję filtra 'cyberlink vc-1 decoder (PDVD8)'. Czy jest możliwośc doinstalowania go jakoś oddzielnie? PowerDVD zainstalowałem jak należy. |
To nie jest szum, tylko celowy zabieg.
Ma on na celu jeszcze bardziej "wyostrza***263;" obraz :-). |
Zrobiłem wszystko jak w temacie. Rezultatem było widoczne przyśpieszenie odtwarzania filmów ale z kolei pojawiły sie pionowe linie. Udalo mi sie usunąć je przez zmiane zamiast dodania do memedżera zwykłych filtrow cyberlinka dodałem coreavc i teraz jest dobrze (jak narazie wszystkie filmy chodza normalnie wraz z obsługą dxva). Dodam że moja grafika to zintegrowany geforce 7050pv. Mam jedynie problem z szumem na obrazie. Pojawia mi sie w wiekszości filmach. Czy wie ktoś jak go się pozbyć? Dodam że przy tej konfiguracji opcja odszumiania w kmplayerze nie działa.
|
Cytat:
W systemie zainstalowany tylko najnowszy klitecodecpack nic wi***281;cej. |
Cytat:
od prawie roku juz ich prawie nie ma wiekszosc to juz mpeg4 avc lub vc1 |
Cytat:
|
Cytat:
:mruga: |
faktycznie nie napisa***322;em, ale chodzi***322;o mi o H264, poniewa***380; g***322;***243;wnie to jest akcelerowane przez DXVA.
|
@jou - Widocznie nie korzysta z DXVA, jakby korzysta***322; to nie by***322;oby ***380;adnych problem***243;w.
A je***347;li nie jest uruchomiona akceleracja to wtedy GPU nie ma ***380;adnego znaczenia, g***322;***243;wn***261; rol***281; "gra" tylko procek. A tutaj do otworzenia najbardziej wymagaj***261;cych materia***322;***243;w w VC-1 potrzeba ~2,8ghz. |
Nigdzie w Twoim poscie nie ma o tym info. Zreszta odwolywalem sie do formatu natywnego - na BluRayach material jest w MPEG-2 :tak:
|
MPEG2 :taktak:
ja m***243;wi***322;em o H264 @jou GS ma pe***322;ne PureVideo. ***346;ci***261;gnij MPC HomeCinema, ustaw (na Vi***347;cie) EFR i powinno zadzia***322;a***263;. |
Smartek - nie wiem czy z akceleracja czy bez. Mam fajny konkurs bikini z udzialem azjatek w 1080. Zwykla scinka streama - format TS, MPEG-2 - hula spoko (jak wypne zasilacz nie jest juz tak rozowo ;-)).
|
Na moim dellu z 8400m GS te***380; tnie 1080p (.m2ts). :sciana:
|
Pliki z akceleracj***261; owszem, ale bez? Nie wierz***281;.
|
Moj Wind (Intel Atom 1,6 GHz) dekoduje 1080p. Haczyc zaczyna gdy przechodze na baterie (proc przelacza sie na 900 MHz), ale na zasilaniu z gniazdka - z palcem w... coolerze ;-)!
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:22. |