Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

High Definition Dyskusje poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji materiału HD (Blu-ray, HD DVD)



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 10.09.2008, 15:37   #16
demek
ZnakJaworznickiegoBikera
 
Avatar użytkownika demek
 
Data rejestracji: 22.03.2005
Lokalizacja: znowu Jaworzno
Posty: 9,675
demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez M@X Podgląd Wiadomości
Nigdzie w Twoim poscie nie ma o tym info. Zreszta odwolywalem sie do formatu natywnego - na BluRayach material jest w MPEG-2 :tak:
BREDNIE!

od prawie roku juz ich prawie nie ma
wiekszosc to juz mpeg4 avc lub vc1
__________________
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv
Moj kanal Youtube
/msg demek at freenode //
Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz
PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK
MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM
demek jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 14.09.2008, 16:01   #17
Patrix
Pingwin specjalista.
 
Avatar użytkownika Patrix
 
Data rejestracji: 22.06.2002
Lokalizacja: Central Park
Posty: 15,061
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez joujoujou Podgląd Wiadomości
Na moim dellu z 8400m GS też tnie 1080p (.m2ts).
Na mojej Toshibie z Radeonem Xpress 200M 256MB, C2D T5200 materiał 1080p (MKV: x264 / AC3) bez zacinki A sprzęcior ma już 1,5 roku
W systemie zainstalowany tylko najnowszy klitecodecpack nic więcej.
__________________
amiga500site
Patrix jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.09.2008, 00:08   #18
milop
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 20.09.2008
Posty: 1
milop w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Zrobiłem wszystko jak w temacie. Rezultatem było widoczne przyśpieszenie odtwarzania filmów ale z kolei pojawiły sie pionowe linie. Udalo mi sie usunąć je przez zmiane zamiast dodania do memedżera zwykłych filtrow cyberlinka dodałem coreavc i teraz jest dobrze (jak narazie wszystkie filmy chodza normalnie wraz z obsługą dxva). Dodam że moja grafika to zintegrowany geforce 7050pv. Mam jedynie problem z szumem na obrazie. Pojawia mi sie w wiekszości filmach. Czy wie ktoś jak go się pozbyć? Dodam że przy tej konfiguracji opcja odszumiania w kmplayerze nie działa.
milop jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.09.2008, 11:54   #19
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Smartek
 
Data rejestracji: 20.10.2002
Lokalizacja: Łódź
Posty: 8,845
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
To nie jest szum, tylko celowy zabieg.
Ma on na celu jeszcze bardziej "wyostrzać" obraz :-).
Smartek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.10.2008, 14:45   #20
Krzycho83
Racer
 
Avatar użytkownika Krzycho83
 
Data rejestracji: 12.11.2002
Lokalizacja: Białystok
Posty: 1,538
Krzycho83 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witam,
zrobiłem wszystko według podanej instrukcji, natomiast na koniec w media playerze w 'external filters' nie znajduję filtra 'cyberlink vc-1 decoder (PDVD8)'. Czy jest możliwośc doinstalowania go jakoś oddzielnie? PowerDVD zainstalowałem jak należy.
Krzycho83 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.10.2008, 18:53   #21
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Smartek
 
Data rejestracji: 20.10.2002
Lokalizacja: Łódź
Posty: 8,845
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Jesteś czwartą osobą, która ma z tym problem.
Poradnik pisałem po wielu próbach i testach, więc możliwe, że VC-1 Decoder zainstalował mi się z czymś innym niż z PowerDVD...
Jeśli rozwiążesz ten problem to proszę napisz jak to zrobiłeś.
Smartek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.10.2008, 20:55   #22
sad00
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Posty: 2
sad00 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam, na wstępie chciałbym podziękować za poradnik, a zapytać - dlaczego filmy .mkv (720p,1080p) zarówno te z dxva jak i bez, nie działają w programie KMPlayer. Po włączeniu filmu program się odpala i albo od razu się wyłącza albo zawiesza, w MPCHC wszystko chodzi. Jeszcze jedno - jaka jest i czy jest różnica odtwarzania tych filmów w wymienionych playerach, chodzi mi oczywiście o sprawe audio-wizualną?
sad00 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.10.2008, 22:09   #23
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Smartek
 
Data rejestracji: 20.10.2002
Lokalizacja: Łódź
Posty: 8,845
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Być może źle zainstalował Ci się kodek od Cyberlinka?
Rozumiem, że próbowałeś opcji:
1. DXVA wyłączone w kodekach:
a). odpalenie 1080p,
b). odpalenie 720p,
2. DXVA włączone w kodekach:
a). odpalenie 1080p wspierającego DXVA,
b). odpalenie 720p wspierającego DXVA,

I w żadnym przypadku film nie ruszył?
W takim razie to musi być wina kodeków.

Odnośnie obrazu i dźwięku to różnicy nie ma, kwestia obsługi (lub nie) akceleracji.
A żeby nie grzebać się w opcjach, tj. wyłączanie i włączanie jej za każdym razem, powstał pomysł używania dwóch playerów.
Zdarzają się wyjątki (np. The.Fountain.2006.1080p.BluRay.x264-SUNSPOT profil 4.0) kiedy film krzaczy się na jednych kodekach (w zupełności pomijając kwestię akceleracji) - wtedy z pomocą również przychodzi drugi kodek.
Więc moje rozwiązanie uważam za najoptymalniejsze (szczególnie dla kompów, którym czasem przydaje się "pomoc" karty).
Odkąd oglądam mniej XviDów to wysłużony Sub powoli odsuwa się w cień...
Smartek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.10.2008, 23:37   #24
sad00
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Posty: 2
sad00 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dzięki za szybką odpowiedź, problemem było, hmm sam nie wiem co było, ale po wyłączeniu i teraz ponownym włączeniu w KMP w kodekach od PowerDvd - DXVA - wszystko działa jak napisałeś, czyli film z DXVA 1080p idzie bez zacięcia, zaś niestety te bez DXVA 1080p - idzie z 5 sek i się zacina, filmy 720p bez DXVA idą jak należy, mowa oczywiście cały czas o KMP, także drugi player czyli MPHC służył mi będzie do 1080p bez DXVA. Jeszcze raz dzięki za pomoc. Pozdrawiam
sad00 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.10.2008, 09:09   #25
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika CIAPEK
 
Data rejestracji: 17.02.2003
Lokalizacja: TORUŃ
Posty: 5,244
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Smart brawo! Nie spodziewałem się
Na pewno się przyda, zabiorę się niedługo do lektury
__________________



nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.10.2008, 19:05   #26
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Smartek
 
Data rejestracji: 20.10.2002
Lokalizacja: Łódź
Posty: 8,845
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Nie spodziewałeś się - znaczy po mnie? ;-)
Dzięki ciap.

Jutro będę walczył z podłączeniem cyfrowym tj. SPDIF w obu playerach.
W MPC niby działa.
W KMP było coś nie tak... Zobaczymy.
W każdym razie szykuje się update poradnika, tylko czasu ciągle za mało... :-(
Smartek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.10.2008, 00:49   #27
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika CIAPEK
 
Data rejestracji: 17.02.2003
Lokalizacja: TORUŃ
Posty: 5,244
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Oczywiście, że wierze w Ciebie i nie podważam Twojej wiedzy i umiejętności po prostu nie spodziewałem się, że akurat Smart tym razem przelał swoją wiedzę na "papier" w postaci poradnika hehe
__________________



nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.11.2008, 17:04   #28
Aaroo
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 03.11.2008
Posty: 2
Aaroo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Hej, dzięki za ten bardzo dobry poradnik, naprawdę prościej sie nie dało napisać, plus linki do programów - naprawdę rewelacja !! Mam jednak mały problemik - filmy HD - mkv- smihaja mi rewelacja i to nawet w subedicie !!! płynie szybko , zadnych problemów z dzwiekiem , synchronizacja itp itd - mam jednak problemik z zwykłaymi divx - a mianowice brakiem dzwieku czy to w subedicie czy KmPlayerze - nie ma głosu- pewnie to jakas błachostka, mozesz mi pomoc co mam przestawic? Dodam ze jesli divx jest w AC3 - głos jest na kazdym z programów - jesli zwykły to tylko w media plyer a w inych nie . System jest swiezutki a zainstalowane sa tylko kodeki z Twojego poradnika. Druga sprawa w punkcie .. Jeszcze jedno kliknięcie w "C", tym razem przy "VC-1 Wideo", odnajdujemy wpis "VC-1", klikamy na napis "libavcodec", wybieramy "wmv9" i klikamy "OK": - nie moge znalezc zadnego wpisu bo nie ma zadnych opcji do wyboru- jest pusto - co zle zrobiłęm ? - dzieki za wszelka pomoc pozdrawiam
Aaroo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.11.2008, 19:09   #29
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Smartek
 
Data rejestracji: 20.10.2002
Lokalizacja: Łódź
Posty: 8,845
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Nie mam pojęcia co źle zrobiłeś. Wpis powinien być... :-(
Odnośnie dźwięku w XviDach, to jeśli przy "MP3" masz cokolwiek poza "Wyłączony" w "Konfiguracji dekodera dźwięku ffdshow" to dźwięk musi być. Może nie w kodekach tkwi problem, skoro piszesz, że masz świeży system?
WMV9 - to chyba ma związek z Windowsem. Nie mam pojęcia skąd to się bierze w systemie - dostałem taką radę od człowieka, który siedzi w temacie dłużej niż ja i tak polecił zmienić, to dopisałem w poradniku.

O:
Smartek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.11.2008, 20:43   #30
Aaroo
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 03.11.2008
Posty: 2
Aaroo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Wpisu nie mam ale jak narazie nie rzutuje to na ogldanie poprawne filmów ) Mam już głos w "zwykłych "divixach - zrobiłem tak jak napisłes tylko odwrotnie - w "Konfiguracji dekodera dźwięku ffdshow" - miałem 3 opcje przy Mp3 - ale dopiero jak ustawiłem na "Wyłączony" ghłos zadziałal !!! - Teraz wszystko mi smiga pierwsza klasa w subedicie i hd i zwykłe, i ac3 i stereo - wszystko na full wypasie !!! Dzięki za podpowiedz gdzie szukac problemu - duzy browar dla Ciebie !! Dziekuje
Aaroo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:18.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.