Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

High Definition Dyskusje poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji materiału HD (Blu-ray, HD DVD)



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 13.12.2008, 09:02   #46
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Smartek
 
Data rejestracji: 20.10.2002
Lokalizacja: Łódź
Posty: 8,845
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Zobacz, czy na Haali nie ma problemów z akceleracją.
Smartek jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 15.12.2008, 12:11   #47
Ricki
Guru
 
Avatar użytkownika Ricki
 
Data rejestracji: 14.06.2002
Lokalizacja: Rawicz
Posty: 1,270
Ricki zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Do oglądania HD Ripów polecam MPC Home Cinema. Przy takich ustawieniach:

-ustawienia.jpg

Działa w pełni akceleracja, można wybierać dowolne ścieżki audio i napisy. Najważniejsze, że program sam w sobie ma dekoder i nie potrzeba kodeków Cyberlinka lub innych firm trzecich.

-akceleracja.jpg

-audio.jpg

-filtry.jpg

-napisy.jpg
Ricki jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.12.2008, 13:46   #48
Pierwszy
Guru
 
Avatar użytkownika Pierwszy
 
Data rejestracji: 26.09.2002
Posty: 1,422
Pierwszy jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Pierwszy jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez M@X Podgląd Wiadomości
Panowie, moja rada... Dzis przetestowane na glupim Athlonie 4000+ ktory pociagnal 1080p z palcem w d...

Do rzeczy :

http://xbmc.org/
dzieki za linka b. fajnie to gra i wygląda
__________________
Pierwszy jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.12.2008, 15:06   #49
M@X
Get a Mac!
 
Avatar użytkownika M@X
 
Data rejestracji: 18.04.2003
Posty: 10,530
M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Huh, czyli u Ciebie tez chodzi plynnie? Widzisz, Smartek? Moze to z Twoim notebookiem jest cos nie tak...
__________________
"Android to syfiasty, zabugowany, irytujący, zaprojektowany przez idiotów,
lagujący, udający otwarty i wolny system." - sobrus

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:
M@X jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.12.2008, 18:02   #50
Pierwszy
Guru
 
Avatar użytkownika Pierwszy
 
Data rejestracji: 26.09.2002
Posty: 1,422
Pierwszy jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Pierwszy jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
wszystko chodzi płynnie oprócz myszy tzn. przy konfiguracji jak się dużo miesza w ustawieniach mysz nie wydala jakby miała z sekunde opóźnienia w reakcji... mysz mam na kablu. Ale nie jest to problem bo sterowanie z klawiatury pięknie chodzi. Także sam system potrafi dostać zadyszki (albo komp?) kiedy dodajemy mu ścieżke do katalogu zawierającym np. 2000 jpegów, no ale to raczej normalne - nie należy wymagać cudów w końcu to jeszcze beta zdaje się.

A co do problemu @smartka - pomaga włączenie synchronizacji pionowej
__________________
Pierwszy jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.12.2008, 19:04   #51
M@X
Get a Mac!
 
Avatar użytkownika M@X
 
Data rejestracji: 18.04.2003
Posty: 10,530
M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Stawiam ze opoznienie to efekt wersji Live - co chwile doczytuje grafiki z plyty i co chwile sie dlawi. Mysle ze zainstalowanie na wydzielonej partycji rozwiaze problem:-). 2000 x JPG to raczej normalne ze dostaje zadyszki - stawiam ze w wersji instalacyjnej baza danych miniatur bedzie zapisywana na dysku co nastepnym razem skroci juz czas dostepu :-). Podaj jeszcze prosze konfiguracje na jakiej testujesz XBMC - bo wietrze najlepszy player do HD o wcale niewygorowanych wymaganiach i najprzyjemniejszej uzytkownikowi obsludze (zadnych filtrow i terminow typu "DirectX Renderer" - konfig jest tak przyjemny ze przypomina idiotoodporne funkcje z konfiguracji stacjonarnego playera DVD!).
__________________
"Android to syfiasty, zabugowany, irytujący, zaprojektowany przez idiotów,
lagujący, udający otwarty i wolny system." - sobrus

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:
M@X jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.12.2008, 19:19   #52
Pierwszy
Guru
 
Avatar użytkownika Pierwszy
 
Data rejestracji: 26.09.2002
Posty: 1,422
Pierwszy jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Pierwszy jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
konfig jak w profilu czyli pcu e2180 2GHz, mobo ga-p35c-ds3, gf 8800gs, 1x2GB ram, hdd samsung sata, dvd benq 1640 ale sprawdze na słabszych konfigach i dam znać. Sprobuje jeszcze to puścić z pendriva.
__________________
Pierwszy jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.12.2008, 16:36   #53
Pierwszy
Guru
 
Avatar użytkownika Pierwszy
 
Data rejestracji: 26.09.2002
Posty: 1,422
Pierwszy jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Pierwszy jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
na duron950, ecsk7s5a, gf2ti ,512 ram nie idzie - rekomendowana grafika seria 6xxx, 8xxx pewnie dlatego...
jakiś lapek z grafiką chrome czy coś takiego oczywiście nie idzie
athlon64 3000+, ga-k8n, gf6600gt, 1gb ram - żadnych problemów z .mkv także
z liveUSB troszkę szybciej niż liveCD ładuje się system a potem imo podobnie
__________________
Pierwszy jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.12.2008, 19:19   #54
M@X
Get a Mac!
 
Avatar użytkownika M@X
 
Data rejestracji: 18.04.2003
Posty: 10,530
M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
To mnie zalamales bo na 99% na moim obecnym komputerze tez by chodzilo... Gdyby tylko XBMC wspieralo GF serii 4 (Titanium) ;-/..
__________________
"Android to syfiasty, zabugowany, irytujący, zaprojektowany przez idiotów,
lagujący, udający otwarty i wolny system." - sobrus

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:
M@X jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.12.2008, 12:09   #55
Pierwszy
Guru
 
Avatar użytkownika Pierwszy
 
Data rejestracji: 26.09.2002
Posty: 1,422
Pierwszy jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Pierwszy jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Ogólnie jeśli chodzi o wymagania sprzętowe wygląda to tak:
http://xbmc.org/wiki/?title=XBMC_Liv...dware_for_XBMC
czyli za różowo nie jest - jako taki sprzęt jest wymagany, na byle czym nie pójdzie niestety
__________________
Pierwszy jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.12.2008, 12:20   #56
demek
ZnakJaworznickiegoBikera
 
Avatar użytkownika demek
 
Data rejestracji: 22.03.2005
Lokalizacja: znowu Jaworzno
Posty: 9,675
demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez M@X Podgląd Wiadomości
To mnie zalamales bo na 99% na moim obecnym komputerze tez by chodzilo... Gdyby tylko XBMC wspieralo GF serii 4 (Titanium) ;-/..
karta sama w sobie nie dopala ani mpeg2 ani tym bardziej mpeg4

gf 6 i 7 serii tylko mpeg2...
__________________
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv
Moj kanal Youtube
/msg demek at freenode //
Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz
PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK
MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM
demek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.12.2008, 12:52   #57
szymonj0
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 28.12.2008
Posty: 3
szymonj0 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
dxva

podpowie mi ktos czy na mojej karcie -gf 9200m ge mam dxva czy nie mam bo niemoge sie dokopac do tego
dzieki z góry
szymonj0 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.12.2008, 15:25   #58
demek
ZnakJaworznickiegoBikera
 
Avatar użytkownika demek
 
Data rejestracji: 22.03.2005
Lokalizacja: znowu Jaworzno
Posty: 9,675
demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
gf 9200m gs ma dvxa
gf 9200m ge nie wiem, myslalem, ze zrobiles literowke bo takowej w ofercie nv nie ma na www
__________________
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv
Moj kanal Youtube
/msg demek at freenode //
Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz
PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK
MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM
demek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.12.2008, 15:29   #59
szymonj0
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 28.12.2008
Posty: 3
szymonj0 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ok Wielkie dzięki
szymonj0 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.12.2008, 15:42   #60
demek
ZnakJaworznickiegoBikera
 
Avatar użytkownika demek
 
Data rejestracji: 22.03.2005
Lokalizacja: znowu Jaworzno
Posty: 9,675
demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
dostalem info od pewnej osoby, ze ma dxva
__________________
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv
Moj kanal Youtube
/msg demek at freenode //
Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz
PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK
MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM
demek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:45.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.