Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > High Definition

High Definition Dyskusje poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji materiału HD (Blu-ray, HD DVD)



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 29.12.2008, 15:19   #61
szymonj0
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 28.12.2008
Posty: 3
szymonj0 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
test

A moglby ktos mi dac linka do jakiegos trailera w bd i hd na ktorym powinno byc widac czy wszystko dziala jak powinno
szymonj0 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 13.01.2009, 21:17   #62
scalak77
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika scalak77
 
Data rejestracji: 16.01.2004
Lokalizacja: Tarnów
Posty: 209
scalak77 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Jesteś Wielki

Testuje na Win XP z sp3 i działa, jedynie to nie mogłem znaleźć directvobsub dla Media Player Clasic...., ale gogle mnie naprostowało i na pierwszym linku znalazłem bibliotekę .dll i po rozpakowaniu przeniosłem do katalogu z programem,lecz okazało się że nie mogę ustawić drugiej opcji, obecnie pracuje na KMP i jest OK napisy są i to mi wystarczy. Mam Windowsa 7 x64 więc jutro sprawdzę na nim.

Komp C2D 7200 (2,54GHz), RAM 2GB, GF 7600GS 256MB, ALC888 max 40% obciążenia

Panasonic - The Pipettes 1080p [PCM 7.1 Channels] nie wysyła ani po SPDIF (wiem nie da się) ani po analogu, przednie głośniki OK natomiast w tylnich szumi

Pozdrawiam
__________________
..siła życia tkwi w nas....

Ostatnio zmieniany przez scalak77 : 13.01.2009 o godz. 21:35
scalak77 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.01.2009, 22:36   #63
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Smartek
 
Data rejestracji: 20.10.2002
Lokalizacja: Łódź
Posty: 8,845
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Dźwięk to moja słabsza strona, nie potrafię tego skonfigurować idealnie.
Jak rozwiążesz problem to daj znać.
Smartek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.01.2009, 14:16   #64
karhan
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 16.01.2009
Posty: 3
karhan w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
a czy nie wystarczy zainstalowanie kodekow CCCP najnowszych? w tym pakiecie jest i halli, i direct vobsub, i ffdshow, i mpc cm...
mam zainstalowany ten pakiet i filmy przez mpc nie ida plynnie...
mam procka core 2 duo 2,26 4gb ram, geforce 9300m gs 512,
instalowalem tez cyberlinka najnowszego ultra i wogole nie odtwarza filmow...
najlepsza plynnosc zaobserwowalem na windows media playerze ale tez nie jest to cudo :/

mam viste home premium
karhan jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.01.2009, 00:28   #65
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Smartek
 
Data rejestracji: 20.10.2002
Lokalizacja: Łódź
Posty: 8,845
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Nie chce mi się pisać tego samego:
http://hdtvpolska.com/index.php?show...st=60&start=60

Od postu nr 63, kilka w dół.
Smartek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.01.2009, 23:17   #66
karhan
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 16.01.2009
Posty: 3
karhan w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
dzieki za info
a wiec zainstalowalem wszystko wg instrukcji i niestety ciagle nie ma calkowitej plynnosci:?
karhan jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.01.2009, 11:09   #67
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika icemac
 
Data rejestracji: 24.02.2003
Lokalizacja: śmietnik
Posty: 13,732
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
mam problem na lapku z najnowszą wersja x35

nie da się powiększyć na fuul screen i nie da się go zamnknąć - dokładniej to nie działają żadne przyciski


--edit--

x34 rozwiązało problem
__________________
Blog o perypetiach z miniakiem

Ostatnio zmieniany przez icemac : 30.01.2009 o godz. 12:12
icemac jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.02.2009, 19:27   #68
mjq666
downloader
 
Avatar użytkownika mjq666
 
Data rejestracji: 03.01.2003
Posty: 803
mjq666 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Mam pytanie czy przy Athlonie 64bit 3200+ da coś zmiana Gf 6600 na gf 9400? Teraz przy odtwarzaniu 720p obciażenie systemu ponad 90% o to 1080p mogę zapomnieć.
__________________
Pozdrawiam mjq
mjq666 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.02.2009, 19:31   #69
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Smartek
 
Data rejestracji: 20.10.2002
Lokalizacja: Łódź
Posty: 8,845
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Jeśli DXVA i tak jest wyłączone to zmiana karty graficznej raczej nic nie pomoże.
Smartek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.02.2009, 12:59   #70
demek
ZnakJaworznickiegoBikera
 
Avatar użytkownika demek
 
Data rejestracji: 22.03.2005
Lokalizacja: znowu Jaworzno
Posty: 9,675
demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
pojawil sie nowy CoreAVC, to co oferuje jest wkoncu przelomem

CoreAVC H.264 Video Codec - Version 1.9.0.0 (20090210)
- Add: NVIDIA CUDA accelerated video decoding (Thanks NVIDIA!!!)
- Add: NVIDIA CUDA detection to installer
- Add: Tray icon showing NVIDIA CUDA state (green=in use, blue=not in use)
- Add: Tray icon mouse over shows 32bit/64bit states
- Add: Initial installer changes for 32/64bit
- Add: Updated Haali Media Splitter
- Fix: Focus bug related to MCE
- Fix: Focus prevention when the tray icon is off
- Fix: Improve seeking on frames with one IDR frame
- Fix: Various small bugs

lista kart zgodnych
http://en.wikipedia.org/wiki/CUDA#Supported_GPUs
__________________
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv
Moj kanal Youtube
/msg demek at freenode //
Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz
PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK
MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM
demek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.02.2009, 13:23   #71
scalak77
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika scalak77
 
Data rejestracji: 16.01.2004
Lokalizacja: Tarnów
Posty: 209
scalak77 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Znalazłem błąd cyt "Następnie, na głównym ekranie KMPlayera, wciskamy skrót klawiaturowy: Ctrl+F..
Ustawi on "Tryb super prędkości"." tam ma być ALT+F bo tak u mnie jest, sprawdziłem i wciskając Ctrl+F wyskakuje okienko do wyboru skąd ma się film odtworzyć, prosiłbym o poprawienie bo ktoś będzie próbował i nie włączy tego trybu

Pozdrawiam
__________________
..siła życia tkwi w nas....
scalak77 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.02.2009, 18:42   #72
tezer
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika tezer
 
Data rejestracji: 12.12.2002
Lokalizacja: Łódź
Posty: 119
tezer zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
DXVA włącza się tylko w playerze tak jak opisane w poradniku w KMPlayer czy w jakimś kodeku lub panelu ndvidii (mam taką kartę 8600M GS)?
__________________
Któż to słyszał takie dziwy!

-|-kontakt2me-|-
tezer jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.02.2009, 18:45   #73
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Smartek
 
Data rejestracji: 20.10.2002
Lokalizacja: Łódź
Posty: 8,845
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Kodeki do DXVA od nVidii mają być tylko zainstalowane.
Samo DXVA aktywuje się przy uruchomieniu odpowiedniego materiału z odpowiednim filtrem (w przypadku poradnika - cyberlinka).

A na zabawę CUDA z CoreAVC przyjdzie czas.
I być może będzie update poradnika.

@scalak - poprawione, dzięki. W pierwotnym poradniku poprawiłem już wcześniej, ale o tym zapomniałem, wszystko przez to, że mam go w dwóch miejscach jednocześnie.

Ostatnio zmieniany przez Smartek : 14.02.2009 o godz. 18:48
Smartek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.02.2009, 12:54   #74
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika CIAPEK
 
Data rejestracji: 17.02.2003
Lokalizacja: TORUŃ
Posty: 5,244
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Smart chodzi mi o pliki video wysokiej roździelczości.
Zrobiłem wszystko z kodekami tak jak pisałeś i mam nadal problem z plikami MPEG
Jeden wogóle nie działa, drugi (Tiesto) przycina.
Screeny z G-Spotów niżej.

P.S.
W konfiguracji Media Playera nie znalazłem niektórych filtrów jak u Ciebie.

Powiem tak. Jest tak samo, a nawet gorzej bo w PowerDVD po rozszerzeniu obrazu na pełen ekran robi się czarny obraz i trzeba zrobić start i stop i jest ok.
Więc ponad pół godziny konfiguracji i wgrywania tych programów poszło na marne. A miałem wcześniej tylko samą paczke K-Lite.
Nie czaje.

Mam jeszcze pytanie o DXVA. Wersje jakie tego znalazłem są z 2005/2006 roku. Jest jakaś nowa installka tego czy co? Czy przy nowszych kompach nie jest to wymagane?
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
-pulpit02.jpg   -pulpit03.jpg  
__________________



nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!

Ostatnio zmieniany przez CIAPEK : 24.02.2009 o godz. 14:27
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.03.2009, 17:23   #75
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika CIAPEK
 
Data rejestracji: 17.02.2003
Lokalizacja: TORUŃ
Posty: 5,244
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
ten poradnik narobił mi takiego burdelu i straty czasu, że dałbym wiele aby cofnąć się w czasie.
Jak pisałem chodziło mi głównie o odtwarzanie plików filmowych w wysokiej roździelczośći.
Więc ludzie wgrywajcie tylko Kazaa Lite Codeck Pack bez żadnej dodatkowej konfiguracji jeśli zależy Wam na podstawowym i sprawnym działaniu divixów i innych.

Po czasie skapnąłem się, że w poradniku było aby odznaczyć instalacje DirectVobSub.
To w jaki sposób mają się niby odtwarzać napisy w PowerDVD??
Dobra wgrałem osobno DrectVobSub teraz mam obraz do góry nogami łącznie z napisami. Opcja "flip" która kiedyś była zbędna bo wszystko było ok wywala mi kompletnie program.
Ciekawe czy poradzę sobie bez formata systemu.
__________________



nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!

Ostatnio zmieniany przez CIAPEK : 02.03.2009 o godz. 17:35
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:05.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.