Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

High Definition Dyskusje poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji materiału HD (Blu-ray, HD DVD)



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 25.09.2009, 18:02   #91
Reetou
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,590
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Jakich screenów?
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 25.09.2009, 19:40   #92
panzerV10
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 25.09.2009
Posty: 4
panzerV10 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Wszystkich. Już wiem dlaczego, to websense blokuje hostingi zdjęć. Mógłbym prosić kogoś o to żeby je zapisał i wysłał mi je e-mailem? pordyna@wp.pl
Byłbym bardzo wdzięczny.
panzerV10 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.10.2009, 16:29   #93
panzerV10
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 25.09.2009
Posty: 4
panzerV10 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dobra poradziłem sobie ze screenami, ale mam nowy problem. Próbowałem otworzyć film w kmplayer, ale się zawiesił. Więc spróbowałem otworzyć w home cinema. Efekt miałem taki: Film idzie z prędkością co najmniej kilka razy szybszą niż być powinno, nie ma napisów, ani głosu. Ktoś wie co z tym fantem zrobić?
panzerV10 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.10.2009, 13:08   #94
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika icemac
 
Data rejestracji: 24.02.2003
Lokalizacja: śmietnik
Posty: 13,723
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
zmienic generator dekodowania obrazu na inny
__________________
Blog o perypetiach z miniakiem
icemac jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.10.2009, 22:08   #95
panzerV10
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 25.09.2009
Posty: 4
panzerV10 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
To znaczy?
panzerV10 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.10.2009, 22:44   #96
nimal
Author
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika nimal
 
Data rejestracji: 29.03.2003
Lokalizacja: The World
Posty: 16,614
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
poinstalowales pewnie tyle dekoderow, ze zra sie ze soba jak watacha psow w za malym kojcu
wywalic wszystkie i zainstalowac od nowa, z glowa, tylko to co potrzba
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.11.2009, 21:57   #97
_bakupl_
na cdrinfo od 2001 ;>
 
Avatar użytkownika _bakupl_
 
Data rejestracji: 04.06.2005
Lokalizacja: 53°10'08.02°N 18°09'34.32° E
Posty: 1,239
_bakupl_ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A jak to zrobić jak się ma Radeona HD3650?
__________________
Dobra, to jak już musisz to daj tą reputke no
_bakupl_ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.11.2009, 22:05   #98
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Smartek
 
Data rejestracji: 20.10.2002
Lokalizacja: Łódź
Posty: 8,845
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Pewnie wystarczą jakieś najnowsze sterowniki od ATI. Słyszałem, że w takowych "fabrycznie" jest wsparcie a'la PureVideo od nVidii.
Smartek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.11.2009, 23:26   #99
M@X
Get a Mac!
 
Avatar użytkownika M@X
 
Data rejestracji: 18.04.2003
Posty: 10,530
M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
...do profilu max. 4.1 ;-).
__________________
"Android to syfiasty, zabugowany, irytujący, zaprojektowany przez idiotów,
lagujący, udający otwarty i wolny system." - sobrus

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:
M@X jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.11.2009, 16:33   #100
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Smartek
 
Data rejestracji: 20.10.2002
Lokalizacja: Łódź
Posty: 8,845
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
I pewnie NIEKTÓRE 5.1 też.
Jak grupa ma doświadczenie, to będzie wsparcie ;-).
Smartek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.11.2009, 22:32   #101
demek
ZnakJaworznickiegoBikera
 
Avatar użytkownika demek
 
Data rejestracji: 22.03.2005
Lokalizacja: znowu Jaworzno
Posty: 9,675
demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
niech mi nv pokaze cos z bitreeamem hd audio....bo ati juz ma
__________________
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv
Moj kanal Youtube
/msg demek at freenode //
Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz
PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK
MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM
demek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.11.2009, 22:58   #102
M@X
Get a Mac!
 
Avatar użytkownika M@X
 
Data rejestracji: 18.04.2003
Posty: 10,530
M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Niech mi ktos pokaze kogos kto ma przyzwoite 7.1 na konkretnym amplu, kto odtwarza filmy z komputera (czytaj - nie ma pieniedzy na filmy BD) ;-)...
__________________
"Android to syfiasty, zabugowany, irytujący, zaprojektowany przez idiotów,
lagujący, udający otwarty i wolny system." - sobrus

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:
M@X jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.12.2009, 08:48   #103
speedster1977
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 17.04.2006
Posty: 2
speedster1977 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam. Mam pytanie do Smartka. Kilka(naście) postów wcześniej ktoś miał problem z płynnością obrazu na FullHD TV po kablu HDMI podczas gdy na ekranie laptopa wszystko było ok. Otóż mam ten sam problem. Na moim laptopie HP z C2D 7500@2.2GHz i NV Quadro NVS 320 (GF8700) na wyświetlaczu o rozdzielczości 1680/1050 film w 1080p chodzi płynnie. Dodam, że mam zainstalowane k-lite full 5.4.4, ffdshow ma wyłączone H/X.264, do tego jest oczywiście haali, i najnowsze coreavc. Nie ma tylko kodeków Cyberlink'a Przy odtwarzaniu w MPC HC widzę, że działa DXVA i jest aktywne CUDA. Wszystko pięknie dopóki nie podłączę kompa do TV przez HDMI, wtedy nagle pojawia się problem braku płynności. Masz jakiś pomysł? Będzie wdzięczny za wszelkie sugestie. Sorry za przydługawy post

Zapomniałem jeszcze dodać, że wszystko dzieje się po Win7 RC 32-bit. Wszystkie sterowniki up to date.

Ostatnio zmieniany przez joujoujou : 02.12.2009 o godz. 10:21 Powód: EDYTUJ nie gryzie. ;-p
speedster1977 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.12.2009, 18:29   #104
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Smartek
 
Data rejestracji: 20.10.2002
Lokalizacja: Łódź
Posty: 8,845
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
U mnie był identyczny problem w sytuacji, gdy miałem aktywne klonowanie obrazu, czyli obraz wyświetlany jednocześnie na ekranie laptopa jak i na zewnętrznym ekranie.
Pewnie karta graficzna nie wyrabiała z obsłużeniem dwóch ekranów, jeśli masz też tak u siebie, to przestaw na jeden, zewnętrzny.

Co ciekawe, u mnie prawidłowe przestawianie rozdzielczości działa tylko w takiej kolejności:
Podłączam HDMI, włączam projektor. Przestawia się na odpowiednią rozdziałkę i znika obraz na lapku.
Odłączam HDMI, wyłączam projektor. Obraz wraca na laptopa i przestawia się na odpowiednią rozdzielczość.
Jak zrobię nie po kolei, to albo mam na lapku obraz w złej rozdzielczości, albo na ekranie, albo znowu nie ma go wcale i muszę resetować lapcia.
Smartek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.12.2009, 19:23   #105
speedster1977
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 17.04.2006
Posty: 2
speedster1977 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dzięki za odzew
Ja zawsze ustawiam w panelu sterowania nvidia wyświetlanie tylko na ekranie tv. A co do mojego pytanie to już chyba doszedłem w czym jest problem. Otóż popróbowałem innych filmów mkv w 1080p i one chodziły dobrze, co skłoniło mnie do sprawdzenia bitrate w każdym z nich. No i okazuje się, że ten nieszczęsny plik czyli StarTrek 2009 1080p WIKI ma bitrate -uwaga- 13MB/s. Pozostałe filmy 1080p które mam mają bitrate około 8000-9000 kb/s. Po prostu ten release jest bardzo wymagający. I tak jestem pod wrażeniem że na ekranie lapka chodzi mi płynnie...

A co do kolejności postępowania przy podłączaniu kabla HDMI do zewn. wyświetlacza, to u mnie nie ma to większego znaczenia. Po prostu wypinam kabel z laptopa i zazwyczaj obraz od razu powraca do natywnej rozdzielczości. Czasem zdarza się, że nic się nie wyświetla, obraz jest czarny. Wtedy muszę znowu podpiąć kabel i na ekranie TV przestawić wyświetlanie na ekran laptopa. Ale tak dzieje mi się tylko pod Win7.

Ostatnio zmieniany przez speedster1977 : 02.12.2009 o godz. 19:27
speedster1977 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:08.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.