Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > High Definition

High Definition Dyskusje poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji materiału HD (Blu-ray, HD DVD)



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 08.01.2010, 05:21   #106
SquiZzZ
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 08.01.2010
Posty: 2
SquiZzZ w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Prosze o pomoc

Nie wiem co źle zrobiłem ? będę wdzięczny jak mi ktoś powie co źle ?
Klikam w te H.264 i nic.
http://img14.imageshack.us/img14/4606/ocokaman.jpg
SquiZzZ jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 08.01.2010, 15:17   #107
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Smartek
 
Data rejestracji: 20.10.2002
Lokalizacja: Łódź
Posty: 8,845
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Chodzi Ci o to, że nie masz dekodera od Cyberlinka, tak?
W takim razie musisz zainstalować inną wersję PowerDVD, polecam te z serii 8.x.
Nie wiem dlaczego, ale nie wszystkie instalują w systemie swoje kodeki, dlatego KMPlayer ich nie widzi, bo ich najzwyczajniej nie ma.
Smartek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.01.2010, 13:44   #108
SquiZzZ
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 08.01.2010
Posty: 2
SquiZzZ w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Zrobiłem tak jak napisałeś i nic to nie dało :/ a może to wina windowsa 7 64bit?
http://img6.imageshack.us/img6/6904/zala.jpg
tam nie widać ile ramu //4Gb ramu
SquiZzZ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.01.2010, 17:35   #109
rymps
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 27.02.2009
Posty: 11
rymps w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ja też namieszałem :-D
Odtwarzałem na tych ustawieniach plik .m2ts wszystko fantastycznie chodziło (obciążenie procesora na poziomie 8-15%) do momentu aż się nie zacząłem bawić ustawieniami prędkości Wideo (zaawansowane) ustawienie: prędkość (1GHz), normalna, jakość (3GHz). Zresetowałem ustawienia i ustawiłem wszystko od początku. I jest jeden problem, nie pojawia mi się ikonka Haali. I o ile ścieżkę można wybrać z menu Audio to brakuje mi możliwości podejrzenia aktualnego bitrate`u audio.
Co źle zrobiłem?
I drugie pytanie jest bardziej ogólne - do czego służą te prędkości? Po wybraniu "jakość" komp (procek 2 x 2,6 GHz) mi ledwie wyświetlał obraz, na "normalna" i "prędkość" subiektywnie obraz był lepszy ale obciążenie procka wzrosło do 80-100%.
rymps jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.01.2010, 23:44   #110
rymps
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 27.02.2009
Posty: 11
rymps w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez rymps Podgląd Wiadomości
Ja też namieszałem :-D
Odtwarzałem na tych ustawieniach plik .m2ts wszystko fantastycznie chodziło (obciążenie procesora na poziomie 8-15%) do momentu aż się nie zacząłem bawić ustawieniami prędkości Wideo (zaawansowane) ustawienie: prędkość (1GHz), normalna, jakość (3GHz). Zresetowałem ustawienia i ustawiłem wszystko od początku. I jest jeden problem, nie pojawia mi się ikonka Haali. I o ile ścieżkę można wybrać z menu Audio to brakuje mi możliwości podejrzenia aktualnego bitrate`u audio.
Co źle zrobiłem?
I drugie pytanie jest bardziej ogólne - do czego służą te prędkości? Po wybraniu "jakość" komp (procek 2 x 2,6 GHz) mi ledwie wyświetlał obraz, na "normalna" i "prędkość" subiektywnie obraz był lepszy ale obciążenie procka wzrosło do 80-100%.
Edit:

Nie wiem co się stało ale pojawiła się jednak ikonka Haali. Nic nie zmieniałem w ustawieniach.
Sytuację, którą opisywałem sprawdzałem na koncercie Linkin Park "Road To Revolution". Dziś odpaliłem "Casino Royale" i pojawiła się ikona Haali. Bez problemu widzę wszystkie ścieżki dźwiękowe i bez problemu mogę je przełączać. Ikonę Haali mam również na "Road To Revolution" ale widzę tylko jedną ścieżkę dźwiękową.
Nadal nie wiem o co chodzi z tymi prędkościami.
rymps jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.02.2010, 02:54   #111
ramzi86
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 03.02.2010
Posty: 2
ramzi86 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam

Posiadam Samsunga R-720 z Radeonem 4650 (Win7 64bit)
Instalowałem wcześniej wg instrukcji z taką różnicą, że w KMPlayer nie ustawiałem wewnętrzych kodeków H.264 AVC1 Cyberlinka tylko jakieś inne. Ale wszystko wówczas chodziło jak trzeba.

Teraz po reinstalacji systemu (nadal Windows7 64bit) wykonałem wszystko jak w instrukcji, dokładnie tak samo i mam problem z Media Player Clasic HC
Chodzi o to, że jak odtwarzam pliki .avi to jest ok, natomiast przy .mkv filmy odtwarzane są w przyspieszonym tempie bez dźwięku.
W KMPlayer jest wszystko ok, w Windows Media Player też, w Best Player w filmach .mkv nie ma dźwięku.

Co jest nie tak ?
ramzi86 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.02.2010, 23:40   #112
ramzi86
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 03.02.2010
Posty: 2
ramzi86 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ok już działa

Musiałem w Internal Filters zaznaczyć również AC3
ramzi86 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.02.2010, 18:28   #113
napsterion
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 06.02.2010
Posty: 1
napsterion w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
dziwny obraz

Zakładam się , że nie ma mądrego na to coś i przy okazji sory że odkopuję
Klasycznie Windows 7 64 bit , Dell Studio 1555 .
Problem ? http://img199.imageshack.us/img199/4700/beztytuuzze.png rzecz jasna jedynie chwilami przy niektórych ujęciach. Na BESTPlayer błędu tego nie ma. Wszystko zrobione wg poradnika. jedynie do x264 uzywam CoreAVC ale tutaj nie ma różnicy przy zmianie na PowerDVD. Coż by tu dodac. Owy film 1080p . Co poradzicie ?

Pozdrawiam.

Ostatnio zmieniany przez napsterion : 06.02.2010 o godz. 18:39
napsterion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.03.2010, 19:33   #114
rymps
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 27.02.2009
Posty: 11
rymps w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Mam pytanie. Wszystko chodzi jak w zegarku, problemy, o których pisałem wyżej rozwiązałem. Jeśli do tego zestawu zainstaluję trialowego WinDVD Pro 2010 z własnym zestawem kodeków H264 to nie będzie mi się to gryzło?
rymps jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.04.2010, 21:34   #115
scalak77
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika scalak77
 
Data rejestracji: 16.01.2004
Lokalizacja: Tarnów
Posty: 209
scalak77 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Odświeżę ten temat
Prosty sposób dla kart graficznych ATI
Platforma testowa C2D E7200, 2GB Ramu, grafika Radeon 4670 Monitor 23` 1080p z DVI-D

Zestaw
System Win XP z SP2
Kodeki: ffdshadow z kwietnia 2010
Player: KMPlayer

Jeśli filmy się tną i procesor nie wyrabia odnajdujemy sekcję: Kontrola Filtrów-Użycie dekodera- zakładka "Użycie Dekodera" zaznaczamy "Użyj tylko wtedy gdy z systemowymi nie działa" i klikamy zamknij.

Standardowo jest zaznaczone: "Zawsze Użyj (Mocno Rekomendowane)" co powoduje że procesor jest obciążony nawet w 60% (obydwa rdzenie) przy taktowaniu 2.53GHz (E7200)

Testowałem to na koncercie George Michael - Live In London 1080p DTS
Video: 19200x1080 Bitrate: 12,2Mb 30kl/s

Przy ustawieniu "Zawsze Użyj" procek miał 80% obciążenia i audio wyprzedzało obraz, po przestawieniu o dziwo procek pracował na 1.6Ghz obciążenie od 0 do 2% (sprawdzone kilkoma programami w tym Everest) audio było zsynchronizowane z obrazem (karta graficzna przejęła całe obciążenie).
Testowałem też na innych plikach i widać że pomogło bo procesor jest praktycznie w stanie spoczynku niezależnie co oglądam.
Jeśli chcecie to wstawię screna (o ile zdołam go zrobić, jaki program polecacie do tego?), Obecnie obniżam FSB procka i zobaczę na jakim taktowaniu będą dalej płynnie wyświetlane filmy i koncerty.
__________________
..siła życia tkwi w nas....
scalak77 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.04.2010, 14:45   #116
kkuna
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 24.04.2010
Posty: 6
kkuna w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Hej, jestem tu nowy i mam problem z filmem *.mkv Jeżeli chodzi o filmy 720p. nie ma najmniejszego problemu. Ostatnio ściągnąłem jednak Lśnienie 1080p. i ku mojemu zdziwieniu nie działało. A zdziwiłem się bo mam w miarę nowego laptopa. Zrobiłem wszystko co opisane jest w pierwszym poście i jest postęp bo w KMplayer działa ale nie chodzi płynnie a oprócz tego raz na ok 30s się przytnie. Oprócz tego procesor pracuje na totalnym maxie (90-100%) Nie znam się na tym totalnie więc może ktoś z was mógłbym mi poradzić co zrobić żebym mógł filmy 1080p. oglądać.
Mój komp to Asus K51AE proc. AMD Thurion 2,3, 4gb ram, ATI Mobility Radeon 4200 HD, Win 7 64x
Dzięki z góry!


edit
img504.imageshack.us/img504/3746/przechwytywaniet.jpg
To są informacje które się pojawiają po naciśnięciu TAB. CPU jest na niskich obrotach bo film był zatrzymany, przy odtwarzaniu jest cały czas 100% :/

Ostatnio zmieniany przez kkuna : 24.04.2010 o godz. 14:59
kkuna jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.04.2010, 23:16   #117
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Smartek
 
Data rejestracji: 20.10.2002
Lokalizacja: Łódź
Posty: 8,845
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
1. Zainstaluj najnowsze sterowniki do karty graficznej,
2. Zainstaluj dekoder od Cyberlinka (w pakiecie z PowerDVD); ustaw je,
3. Aktywuj w konfiguracji dekodera wsparcie DXVA/CUDA,
4. Zobacz teraz.
Smartek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.04.2010, 11:25   #118
kkuna
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 24.04.2010
Posty: 6
kkuna w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dzięki za odpowiedź. Sterownik zaktualizowałem. Co do cyberlinka to po prostu zainstalowałem PowerDVD 8 i ustawiłem wszystko tak jak w poradniku z pierwszego posta. Dalej jest to samo.
Gdzie mam ustawić to wsparcie DXVA/CUDA ?
kkuna jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.04.2010, 11:34   #119
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Smartek
 
Data rejestracji: 20.10.2002
Lokalizacja: Łódź
Posty: 8,845
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Robiłeś tak samo, a źle ustawiłeś, co wydało się w Twoim screenie - używasz CoreAVC zamiast Cyberlinka. Jeśli jednak jesteś pewien, że w dekoderach masz ustawionego Cyberlinka, to przejdź do:

Ustawienia -> Kontrola filtrów -> Menadżer zwykłych filtrów.
Klikasz "dodaj zarejest. filtr", wskazujesz cyberlinka, dajesz ok.
Zaznaczasz go ptaszkiem w polu wyżej, kliknij też na niego dwa razy, zaznacz "use dxva" i daj ok, po prawej niżej wybierz "Wymuś".
Teraz zamknij, KMPlayera również. Otwórz go jeszcze raz, załaduj film, wciśnij TAB i zobacz czy w miejscu, gdzie wcześniej pokazywał CoreAVC wyświetla Cyberlink.
Jeśli tak i dalej tnie, to nic się nie poradzi, Cyberlink jest najmniej obciążającym kompa dekoderem.
Smartek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.04.2010, 16:20   #120
kkuna
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 24.04.2010
Posty: 6
kkuna w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dzięki za zainteresowanie i pomoc. Było wszystko ustawione tak jak mówisz, niestety po naciśnięciu tab dalej pojawiał się coreAVC. Jeszcze raz sprawdziłem:
img718.imageshack.us/img718/4287/przechwytywanies.jpg
No i dalej ten coreAVC. Pomyślałem, że odinstaluje ten coreAVC to będzie używał w końcu cyberlinka ale jak odinstalowałem to teraz wygląda to tak:
img145.imageshack.us/img145/363/przechwytywanier.jpg
zamiast coreAVC jest KMP video codec, zużycie procka zmalało do średnio 50% ale film ścina dość mocno. Co zrobić w takiej sytuacji żeby program stosował cyberlinka bo rozumiem że w tym właśnie leży problem.

EDIT:
okazało się że film chodzi na BESTplayerze co więcej procesor pracuje na ok 30% najciemniej pod latarnią Ale coś te wszystkie zabiegi musiały dać bo wcześniej na BP się nie włączał w ogóle...

Ostatnio zmieniany przez kkuna : 25.04.2010 o godz. 16:43
kkuna jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:41.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.