Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > High Definition

High Definition Dyskusje poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji materiału HD (Blu-ray, HD DVD)

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 25.07.2009, 23:40   #1
Aquapur4
Nowy na forum

Data rejestracji: 11.07.2009
Aquapur4 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dzisiaj się udało Niewiarygodne, że nareszcie mogę cieszyć się z płynności i synchronizacji oglądanych obrazów. Dziękuję sir.daniel, gdyby nie Twoja pomoc sam bym do tego nie doszedł. Zacznę od początku..
Wywaliłem wszystkie sterowniki... a właściwie to postanowiłem że postawię nowy system operacyjny: Windows Vista Ultimate x86 z Service Pack 2. Dodatkowo wgrałem wszystkie najaktualniejsze sterowniki niezbędne do funkcjonowania komputera.. od karty graficznej ATI wer. 9.7, od dźwięku - choć tych nie musiałem instalować oraz od wifi 5100. A później zainstalowałem najświeższe kodeki do filmów. Zrobiłem to z wielką dokładnością opisywanego już wcześniej poradnika. No i co się okazało? A to, że nic mi to nie pomogło. Załamałem się i zacząłem myśleć, że nie będę już dalej drążył tego tematu, bo widać ten typ tak ma. Ale raz jeszcze wróciłem do lektury Twojego posta i wtedy mnie olśniło. Co to takiego to AERO, pomyślałem... Ono było kluczem przełączyłem na tryb glass i wszystko działa znakomicie. Nawet w wygaszaczach już nie występuje tzw. tearing.

Ręczne przełączanie trybu Aero

Jeśli system sam nie uaktywni trybu Aero Glass, ale komputer spełnia wszystkie wymagania użytkownik może go włączyć ręcznie. W ten sam sposób można również wrócić do trybu Aero Basic. Warunkiem posiadania opcji omówionych poniżej jest spełnienie podstawowych wymagań interfejsu Aero Glass, w przeciwnym wypadku dostępny będzie tylko Aero Basic.

Preferencje użytkownika mają priorytet nad automatycznym pomiarem wydajności ***8211; jeśli system sam włączył Aero Glass, ale z jakichś powodów wydajność spadła, Windows Vista powróci automatycznie do trybu Aero Basic. Jeśli jednak następnie użytkownik sam znowu włączy bogatszy Aero Glass (zakładając, że komputer nadal spełnia podstawowe wymagania), to ustawienie to będzie utrzymane.

Aby zmienić ustawienia trybu pracy interfejsu, należy:
  1. Otworzyć Control Panel
  2. Przejść do kategorii Appearance and Personalization
  3. Kliknąć opcję Personalization
  4. Przejść do Windows Color and Appearance
  5. Kliknąć opcję Open Classic Appearance Properties for More Color Options
  6. Z listy Color Scheme wybrać tryb Windows Vista Basic lub Aero Glass
POZDRAWIAM!!!!!!!!!!!!!!!!! sir.daniela - MASZ U MNIE DUŻE PIWO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!

Ostatnio zmieniany przez Aquapur4 : 25.07.2009 o godz. 23:56
Aquapur4 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 28.07.2009, 11:00   #2
sir.daniel
Bywalec

Data rejestracji: 10.03.2008
sir.daniel zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>