![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
High Definition Dyskusje poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji materiału HD (Blu-ray, HD DVD) |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 | |
Bywalec
Data rejestracji: 10.03.2008
![]() |
Cytat:
Ja juz napisałem jaka jest polecana metoda. Użyc dgavcindex i zindexować .ts do .dga . Następnie stworzyć skrypt avisynth ze żródłem którym będzie pliczek dga. A jak już to zrobisz (skrypty avisynth avs. można nawet odtwarzać w zwykłym playerze dshow) to teraz użyjesz uwaga ![]() Tak naprawde wszystkie potrzebne narzędzia ma program zwany megui. Ściągnij, pobaw sie, naucz sie go, potem polecimy dalej. Najprawdopodobniej nim skompresujesz już ten plik ts, bo żeby zmienić 50i na 50p wymagana jest rekompresja. Ostatnio zmieniany przez sir.daniel : 18.10.2010 o godz. 23:16 |
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.10.2010
![]() |
Cytat:
Ok ściągnę ten program i się z nim "oswoję". Dzięki ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
Data rejestracji: 10.03.2008
![]() |
Masakra, może by tak mały updacik? Vdub 1.9.10
A ten megui to też zaraz wejdź w opcje i update zrób. Jest super stronka o metodach usuwania przeplotu, troche stara ale dużo sie można dowiedzieć http://www.100fps.com/ Zejdź na środek gdzie są zielone obrazki. Ostatnia metoda jest najlepsza przy przejściu 50i>>50p a jak widzisz zwykły (stupid) bob nie należy do najlepszych. Dlatego ja ciągle sugeruje yadif (+ zaawansowany bob), on ma po prostu zaawansowaną detekcję ruchu, dlatego wyciska z obrazu ile sie da. Taki obraz nie bedzie miał faktycznie tyle szczegółów (rozdzielczość) jak by oryginalnie było 50p ale daje rade. Ostatnio zmieniany przez sir.daniel : 19.10.2010 o godz. 10:02 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.10.2010
![]() |
Mnie głownie chodzi o zwalnianie tricków na FingerBoardzie, a tam wszystko dzieje się tak szybko, dlatego tak mi zależy na FPS'ach.
Dzięki za stronkę i VD ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Pytanie do Was | flamecards | DVD-Video | 2 | 04.08.2009 23:27 |
[BIOS] Pytanie dotyczące dwóch opcji o zagadkowym usposobieniu. | Yaku | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 7 | 01.03.2009 18:58 |
Trochę głupie pytanie dotyczące zasilacza komputerowego. | jasut | Off topic | 6 | 18.07.2003 13:23 |
Pytanie dotyczące płyt Verbatim | thrau_x | Napędy optyczne CD | 7 | 16.05.2003 21:27 |
Pytanie o Preisnera...... | memorando | Off topic | 1 | 11.05.2003 21:29 |