![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
High Definition Dyskusje poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji materiału HD (Blu-ray, HD DVD) |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 | |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Co do reszty to krótko mówiąc chodzi o takie skalowanie, które najmniej uwyraźni artefakty powstałe przy kompresji? To zależy niestety od źródła bo AVC ma zupełnie inne makrobloki niż ASP. Podejrzewam że nie ma idealnego algorytmu. Do każdego źródła inny, bo artefakty też są różne. |
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 01.10.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wiele odtwarzaczy blu-ray ma sprzętowy upscaling SD do HD w locie, wtedy taka zabawa mija się z celem. Z tego co wiem bardzo dobrze robi to również PS3.
![]() |
![]() |
#3 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 19.08.2003
![]() |
Cytat:
- oczywiscie pisza, ze VEnhancer ma najlepszy algorytm, ale tez VEnhancer (ew. od nich plugin do VD) jest w sieci czesto podpowiadany jako ten wlasciwy i w porzadku soft. Tyle to ja wiem. Ale pytalem - powtarzam - liczac na to, ze moze ktos stad ma doswiadczenie praktyczne w tej kwestii i wie cos wiecej w sprawie softu, zebym dalej zarzucil wędkę. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Płyty hd dvd na hdd | mtwain | Napędy optyczne Blu-ray, Ultra HD Blu-ray, HD DVD | 2 | 24.02.2010 11:31 |
HD na płycie DVD | mensir67pl | Napędy optyczne Blu-ray, Ultra HD Blu-ray, HD DVD | 10 | 29.09.2009 22:47 |
[ARTYKUŁ] Blu-ray czy HD DVD ? | Bartez | Napędy optyczne Blu-ray, Ultra HD Blu-ray, HD DVD | 64 | 21.04.2008 21:13 |
bootable DVD - czy, czym i jak? | frval | Napędy optyczne DVD | 10 | 26.03.2005 11:49 |