Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

High Definition Dyskusje poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji materiału HD (Blu-ray, HD DVD)



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 05.08.2009, 11:57   #16
Jabba the Hutt
Lord of the Sword
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika Jabba the Hutt
 
Data rejestracji: 06.04.2002
Lokalizacja: Twierdza Breslau
Posty: 4,477
Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Te playery nie służą do oglądania DVD. One służą do odtwarzania MKV 720p i 1080p. DVD w ISO to produkt uboczny, podobnie jak DIVX.
__________________

SITH LORD
Jabba the Hutt jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 05.08.2009, 15:38   #17
Kris
Nikoniarz
 
Avatar użytkownika Kris
 
Data rejestracji: 26.01.2004
Lokalizacja: Ostra łąka
Posty: 5,160
Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez Jabba the Hutt Podgląd Wiadomości
Te playery nie służą do oglądania DVD. One służą do odtwarzania MKV 720p i 1080p. DVD w ISO to produkt uboczny, podobnie jak DIVX.
Mi służy do odtwarzania DVD, między innymi.

Może też mi służyć jako podstawka pod kwiatek jeśli tak mi się spodoba.
Kris jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.08.2009, 18:10   #18
dwozny
Forumator
 
Data rejestracji: 18.12.2005
Posty: 912
dwozny niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>dwozny niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Kris Podgląd Wiadomości
Może też mi służyć jako podstawka pod kwiatek jeśli tak mi się spodoba.
nie radzę, obudowa wd bardzo łatwo się rysuje
dwozny jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.08.2009, 11:58   #19
Jabba the Hutt
Lord of the Sword
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika Jabba the Hutt
 
Data rejestracji: 06.04.2002
Lokalizacja: Twierdza Breslau
Posty: 4,477
Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Pisząc te słowa, chciałem Ci zwrócić uwagę na przejście na nową jakość obrazu.
__________________

SITH LORD
Jabba the Hutt jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.09.2009, 06:46   #20
Zetor
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 20.12.2002
Lokalizacja: niedaleko Krotoszyna
Posty: 131
Zetor w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Post

Xtreamer - http://www.benchmark.pl/mini-recenzj...amer-2274.html
Zetor jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.11.2009, 10:39   #21
dante_666
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 26.06.2006
Posty: 5
dante_666 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam.
Mam taki problem, że w większosci filmow dzwiek w dialogach mam wyciszony w stosunku do efektow specjalnych. Na poczatku myslalem, ze tylko tak jest w filmach z dźwiękiem w 5.1 u mnie na stereso pianocrafta. Otóz ostatnio włączyłem sobie 2 nowe filmy, zwykłe .avi dvdripy i okazało się, że ten problem występuje nie tylko w plikach hd..
Wymieniłem nawet kabel czinch i nic to nie dało. Włączyłem równolegle ten sam film z płyty w dvd yamahy e810 i Wd'ka, zmieniałem tylko pokrętłem źródło z dvd na aux i z wieży był sporo głosniejszy i jak troche przewinałem to zobaczyłem, że komfort oglądania tekiego filmu jest dużo lepszy na wiezy..
Nie ma czegoś takiego jak wyciszone dialogi.
Nie wszystkie filmy są tak odtwarzane na wdki. Praktycznie wszystkie seriale w 720p działają normalnie, niektóre filmy też jak np Crank.2006.720p.BD5.x264-BDFLiX z dźwiękiem w AC3.
Co w takiej sytuacji powinienem zrobić? Może coś jest nie tak z playerem i powienienem oddać go na gware?
Licze na pomoc bo strasznie mnie to dobija jak w nocy muszę siedzieć z pilotem z dloni i na dialogach robić głośniej a jak są sceny strzelanin robic dużo ciszej..
dante_666 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.12.2009, 19:42   #22
zorg
Caliente
 
Avatar użytkownika zorg
 
Data rejestracji: 30.09.2002
Lokalizacja: Zorgberg
Posty: 3,402
zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
WD TV HD Live

kolejna zabawka , mialem troszke zabawy z win7 i widokiem folderow -ale sie udalo czasami tylko nie wiedzac czemu gubi polaczenie .
wd live jak widac jest podlaczony kablem ale computer po wifi !
moze kolejne firware rozwiaze ten problem

tak czy owak skrzynka tania !!!! 129$ dlatego warto zwrocic na nia uwage !
tym bardziej ze gwiazdka juz tuz tuz.
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
WD TV  HD Media Player-wdhd-live.jpg   WD TV  HD Media Player-wdhd-live2.jpg  
__________________
zorg jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.12.2009, 19:49   #23
Patrix
Pingwin specjalista.
 
Avatar użytkownika Patrix
 
Data rejestracji: 22.06.2002
Lokalizacja: Central Park
Posty: 15,061
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
A taki np. nowy Asus O!Play HDP-R1 HD Media Player nie jest lepszy od tego ?

__________________
amiga500site
Patrix jest online   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.12.2009, 20:05   #24
zorg
Caliente
 
Avatar użytkownika zorg
 
Data rejestracji: 30.09.2002
Lokalizacja: Zorgberg
Posty: 3,402
zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
to juz kwestja gustu , co kto woli , ale dla wd szybko rozwija sie oprogramowanie alternatywne !
__________________
zorg jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.12.2009, 11:51   #25
_Vip_
overclocker
 
Avatar użytkownika _Vip_
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 377
_Vip_ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
WD TV ver.2

Z premierą WD TV Live wyszła tez nowa wersja WD TV HD

wreszcie jest DTS downmix 2.0 oraz HDMI 1.3 Playerek oparty jest na tym samym procesorze co wersja Live.



http://img69.imageshack.us/img69/107/12112009113.jpg

http://img29.imageshack.us/img29/9/12112009118.jpg

http://img29.imageshack.us/img29/601/12112009121.jpg

więcej tu : http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1195534

oznaczenia nowego modelu to WDBABG0000NBK-EESN

cena standardowa czyli poniżej 400zł. Od wczoraj posiadam i polecam

Ostatnio zmieniany przez _Vip_ : 14.12.2009 o godz. 11:55
_Vip_ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.12.2009, 12:26   #26
ynsiwy
egipski bóg
 
Avatar użytkownika ynsiwy
 
Data rejestracji: 28.02.2004
Lokalizacja: Gdańsk/Okolice
Posty: 2,897
ynsiwy ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>ynsiwy ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>ynsiwy ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>ynsiwy ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>ynsiwy ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>ynsiwy ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>ynsiwy ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>ynsiwy ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez Patrix Podgląd Wiadomości
A taki np. nowy Asus O!Play HDP-R1 HD Media Player nie jest lepszy od tego ?

Od kilku dni posiadam tego Asusa i jestem póki co zadowolony, chodź na chwilę obecną są 3 wady które mnie irytują, a być może poprawią je w następnych wersjach firmware:

- nie czyta napisów w .txt
- nie do końca obsługuje polskie znaki
- nie czyta ścieżki dźwiękowej, która jest w osobnym pliku tj. mam film .mkv, który ma zmuxowane ścieżki dzwiękowe, a odtwarzacz nie widzi osobnego pliku .ac3

Póki co czekam na następne wersje oprogramowania. Wszystkie pliki czyta bez problemu, obraz z plików HD jest rewelacyjny i nic nie przycina.

Dodatkowo uważam, że ten Asus bardzo estetycznie wygląda w porównaniu do konkurencji
ynsiwy jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.12.2009, 19:37   #27
Patrix
Pingwin specjalista.
 
Avatar użytkownika Patrix
 
Data rejestracji: 22.06.2002
Lokalizacja: Central Park
Posty: 15,061
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Nie ma txt ? Więc jak narazie ten playerek jest zdyskwalifikowany...

Cytat:
Napisany przez zorg Podgląd Wiadomości
to juz kwestja gustu , co kto woli , ale dla wd szybko rozwija sie oprogramowanie alternatywne !

Możesz rozwinąć ? Jakie funkcje ma dodatkowo po hacku ?
__________________
amiga500site

Ostatnio zmieniany przez Patrix : 14.12.2009 o godz. 19:41
Patrix jest online   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.12.2009, 20:42   #28
zorg
Caliente
 
Avatar użytkownika zorg
 
Data rejestracji: 30.09.2002
Lokalizacja: Zorgberg
Posty: 3,402
zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Narazie do tv live jest tylko wersja beta , chyba bedzie dopiero po nowym roku
__________________
zorg jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.12.2009, 21:01   #29
Kris
Nikoniarz
 
Avatar użytkownika Kris
 
Data rejestracji: 26.01.2004
Lokalizacja: Ostra łąka
Posty: 5,160
Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez _Vip_ Podgląd Wiadomości
Z premierą WD TV Live wyszła tez nowa wersja WD TV HD

wreszcie jest DTS downmix 2.0 oraz HDMI 1.3 Playerek oparty jest na tym samym procesorze co wersja Live.

oznaczenia nowego modelu to WDBABG0000NBK-EESN

cena standardowa czyli poniżej 400zł. Od wczoraj posiadam i polecam
A gdzieś go dorwał?
Kris jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.12.2009, 15:56   #30
_Vip_
overclocker
 
Avatar użytkownika _Vip_
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 377
_Vip_ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Kris Podgląd Wiadomości
A gdzieś go dorwał?
kupiłem w komputroniku http://www.komputronik.pl/index.php/...Q=/category/1/

widzę, że już nie mają. Starsza wersja WD TV była o całe 10zł tańsza

na allegro są kilka dyszek taniej

http://allegro.pl/item846102449_wd_t...ll_hd_new.html

http://allegro.pl/item854255286_wd_t...bg0000nbk.html
_Vip_ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Poradnik HD - kompletna instalacja i konfiguracja kodeków i playerów. Smartek High Definition 139 11.12.2016 21:03
Problem z odtwarzaniem DVD w Windows Media Player mir_as DVD-Video 6 04.04.2007 00:02
Lite-On DVD-RW SHW-16H5S p4weu Napędy optyczne DVD 15 21.12.2006 16:09
Kto zrobił moją płytę? ID nośnika - co to jest i jak to sprawdzić? pawelblu FAQ 0 08.08.2005 18:56
Zgrywanie filmu z Windows Media Player...mozliwe to ? shuma02 Off topic 6 11.05.2003 19:09


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:27.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.