![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Audio/Stacjonarne nagrywarki i nośniki CD-R Audio Wszelkie dyskusje poświęcone audio - zgrywanie, kompresja, sprzęt |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 07.06.2004
![]() |
![]()
Witam!!!
Niedawno gdzieś przypadkiem jak rozłożyć ścieżkę DTS za pomocą BeSweet oraz programiku azidts.exe. Poradziłem sobie już z instalacją wymaganych filtrów wraz z tym z InterVideo WinDVD Platinum. Składnia do dekodowania: azidts.exe" -core( -input "plik.dts" -output "katalog\dts-" -6ch ) -profile( ~~~~~ Default Profile ~~~~~ ) Kiedy uruchamiam to polecenie pojawia mi się okno z właściwościami filtra IVIAudio (z WinDVD). Jest tam miejsce do zaznaczenia "Audio channels" i automatycznie ustawia na "6 speaker mode (5.1 channel). W kolejnym miejscu po prawej stronie pod logiem jest takie coś jak "Current Audio Track". W polu "Format" jest pusto ![]() ![]() Tak czy naczej po niciśnięciu "OK" okno wraz z konsolą znika. Ma ktoś pomysł co jest nie tak?? Dodam iż jest to plik ponad 2godz. wyciągnięty z filmu. Można go podzielić na pliki WAV za pomocą programu "Transcode" specjalnie dla DTS, co też zrobiłem. Ale rozmiar plików jest 2x większa, bo programik używa plików WAV 32bitowych. Potem jak to składam razem do kupy to plik *.DTS wychodzi mi 2x większy niż oryginalny!!! Prawdopodobnie jest to DTS na 16bitach. Niestety w tym programiku nie da się ustawić 16bitów, a w azidts się da jeśli w ogóle zadziała ![]() Chyba, że znacie jakieś lepsze programiki do rozkładania plików DTS ![]() ![]() Po co?? Będę podmieniał pod głośnik centralny inny plik WAV mono ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mo***380;esz skonwertowa***263; WAV 32-bit na 16 bit przy u***380;yciu chocia***380;by Audacity.
A do dekodowania DTS jest jeszcze prosty programik DTSDEC mo***380;na go ***347;ci***261;gn***261;***263; z rarewares. Dawno nie u***380;ywa***322;em ale chyba robi WAV 5.1 lub 2.0. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|