![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Audio/Stacjonarne nagrywarki i nośniki CD-R Audio Wszelkie dyskusje poświęcone audio - zgrywanie, kompresja, sprzęt |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.03.2011
![]() |
Brak stereo mix w Audacity (Windows XP)
Jak w temacie. Nie nie mogę wybrać z listy Stereo Mix, bo cały czas mam szare pole, nic nie da się wybrać. W ustawieniach Audacity mam ustawione jak na screenie Z kolei w systemowej regulacji głośności jest Stereo Mix. Zainstalowałem sterowniki do Realteka HD Audio i dalej nic. Wiem, że w necie jest sporo tematów tego typu, ale nigdzie nie znalazłem konkretnej odpowiedzi. Tak więc bardzo, bardzo proszę o pomoc.
Przepraszam, że tak chaotycznie napisane, ale śpieszyłem się. Screeny zamieściłem w załączniku. Ostatnio zmieniany przez myhall : 27.03.2011 o godz. 14:23 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 01.10.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Na tej liście Audacity nie trzeba nic wybierać. Jak jesteś w systemowych właściwościach nagrywania i masz odhaczony miks stereo, to naciśnij ok, pojawi się okno regulacja nagrywania. Wystarczy tam zaznaczyć miks stereo - jak na rysunku, wtedy nawet jak na liście programu nic nie ma, nagrywa się z tego źródła ...
![]() pozdrawuam
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Ja mam trochę inaczej.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
gÓru
Data rejestracji: 20.12.2003
![]() ![]() ![]() |
To może odinstaluj sterowniki i zainstaluj najnowsze, lub wycisz wszystkie oprócz miks stereo...
PS Dlaczego chcesz akurat nagrywać z miksa, co to za materiał? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Guru
Data rejestracji: 01.10.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
faktycznie inaczej, regulujesz jakby jednym suwakiem wszystko na raz, a spróbuj wyciszyć każde inne źródło poza miksem stereo i wtedy coś nagrać
pozdrawiam
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
Wyciszyłem wszystko, oprócz regulacji nagrywania i miksu stereo, bo jak wyciszyłem też regulację nagrywania, to nic nie nagrywało, cisza. Teraz ładnie śmiga. Bardzo dziękuję.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
"Nieproste" udostępnianie plików - Windows XP Home | Calme | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 23 | 08.04.2009 20:34 |
dodatkowy kontroler IDE a windows XP | Ormianin | Off topic | 7 | 03.01.2006 14:01 |
Windows 2000 Pro VS. Windows XP Pro | kraluk | Off topic | 227 | 28.07.2005 12:11 |
najlepsze taneczne hity z lat 80's | Stef | Off topic | 20 | 24.11.2003 23:02 |
Windows XP Service Pack 2 | siwy_mw | Off topic | 25 | 04.06.2003 22:51 |