Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Audio/Stacjonarne nagrywarki i nośniki CD-R Audio

Audio/Stacjonarne nagrywarki i nośniki CD-R Audio Wszelkie dyskusje poświęcone audio - zgrywanie, kompresja, sprzęt



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 27.10.2010, 01:54   #1
DarioAngelo
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika DarioAngelo
 
Data rejestracji: 26.10.2010
Lokalizacja: Gdynia
Posty: 12
DarioAngelo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
EAC - zmienne bitrate podczas zgrywania LAME

Witam
Nie wiem dlaczego przy ustawieniu mp3 na 320 kb/s utwory z płyty zgrywane są przy zmiennym bitrate od 192 do 320, a najczęściej 224 kb/s. EAC jest tak słynny, a wiele programów zgrywa na mp3 szybko i przy stałym ustalonym bitrate.
Oczywiście zależy mi na niezawodnej wierności i ustawienia pod wave są najważniejsze, ale kompresor zewnętrzny też mnie interesuje bo przecież korzystam z mp4
Szczegóły ustawień:
Schemat podstawianych parametrów: Koder Użytkownika
Używaj rozszerzenia pliku .mp3
Program,łącznie ze ścieżką,użyty do kompresji:C:\Program Files\Exact Audio Copy\LAME.EXE
Dodatkowe opcje linii poleceń: %l-V 5%l%h-V 2%h --vbr-new %s %d
Przepływność bitów 320kBit/s (wysoka jakość)
DarioAngelo jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 27.10.2010, 09:38   #2
Placio74
VideoAudio
 
Avatar użytkownika Placio74
 
Data rejestracji: 10.04.2005
Lokalizacja: Elbląg
Posty: 218
Placio74 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Przyjrzyj się ponownie linii poleceń - masz przecież ustawione kodowanie ze zmiennym bitrate.

Dla stałego bitrate 320 kbps raczej powinno być:
Kod:
-b320 %s %d
__________________
VideoAudio.pl - Serwis o technologii wideo & audio
Placio74 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.10.2010, 13:30   #3
DarioAngelo
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika DarioAngelo
 
Data rejestracji: 26.10.2010
Lokalizacja: Gdynia
Posty: 12
DarioAngelo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Placio74 Podgląd Wiadomości
Przyjrzyj się ponownie linii poleceń - masz przecież ustawione kodowanie ze zmiennym bitrate.

Dla stałego bitrate 320 kbps raczej powinno być:
Kod:
-b320 %s %d
Dzięki ! Pomogło
Pracuję aktualnie nad "dopieszczeniem ustawień.
Zastanawia mnie ta mglista szarość - zero edycji ,która panuje na moim obszarze wave gdzie w formacie tegoż wave pojawiło się
lame mpeg layer3 encoder 3.98 dll v1.32
a w samplu preset standard
Czy wszystko jest ok?
Przy okazji zapytam jakie ustawienie proponujesz, żeby osiągnąć "brak przerw" w odtwarzaniu zgranej muzyki z AUDIO CD - to chyba kwestia offsetów...
Mam napęd ASUS DRW-20B1LT
I jeszcze jedno-czy mogę na bazie cue sheet względnie niepodzielonego pliku wave/flac/monkey czyli "obrazu" nie wypalonego na cd zrobić zgranie z podziałem na utwory?
Dzięki za pomoc!!!
DarioAngelo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.10.2010, 13:52   #4
sobrus
Jukebox Hero
 
Avatar użytkownika sobrus
 
Data rejestracji: 17.09.2004
Lokalizacja: Back for the Attack
Posty: 10,800
sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Ustawienie 320kbit/s jest w mp3 bez sensu.

Owszem da najwyższą jakość, ale różnica w stosunku do VBR powiedzmy 256kbit/s nie będzie duża - w "krytycznych" momentach i tak zabranie mu jakości.
Takie bitrate jest natomiast dobre dla vorbisa.
sobrus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.05.2011, 00:22   #5
Hajasz
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika Hajasz
 
Data rejestracji: 01.09.2002
Lokalizacja: Opole
Posty: 136
Hajasz zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Czy w nowym Lame 3.98.4 obowiązują te same linie poleceń ?
Ja mam na razie w EAC Lame 3.97 z taką linią poleceń -V2 --vbr-new
Kompresja ze zmiennym bitrate.
Chcę podpiąć pod EAC nowe Lame 3.98.4
Pytanie czy ta sama linia poleceń będzie działała z tą wersją ?
__________________
Teach Children To Worship Satan !!!
Hajasz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Tagi
eac, lame

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Błąd podczas zgrywania filmu DVD- niewłaściwy kod bloku startowego ? PoGo DVD-Video 6 03.05.2007 22:22
help! brak dźwięku podczas zgrywania zVHS Hi8 ikswor DVD-Video 0 07.12.2004 14:13
Procoder 2 - po co min. bitrate przy vbr Wojteck DVD-Video 2 20.08.2004 10:12


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:30.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.