![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Audio/Stacjonarne nagrywarki i nośniki CD-R Audio Wszelkie dyskusje poświęcone audio - zgrywanie, kompresja, sprzęt |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 29.08.2003
![]() |
konwersja flac na mp3 320 bez utraty tagów
Witam serdecznie zbłąkanych moderatorów!!!!! jarbis
Czy słońce w plecy intensywnie przypieka? Bo jak nie , to z nim pogadam , co by mi dobrze traktowało moderatorów i ich ze wszech miar rozpieszczało swym światłem. Tyle wstępu. A dokładnie jak w temacie. Nie mozna bezpośrednio za pomocą darmowego oprogramowania zmienić flac na mp3 przy zachowaniu tagów? A jeśli sprowadzę je do formy wave, to potem tagi będą zachowane? I jakim programem to robić? Korzystam z jetaudio i tam niestety jest , owszem mp3 ale tylko 128 , a to nie jest to , co mnie by satysfakcjonowało. POzdro oooo ooo oo o! |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
VideoAudio
Data rejestracji: 10.04.2005
![]() |
Nie zauważyłem jakiś specjalnych problemów (ani z konfiguracją enkodera, ani z kopiowaniem tagów) przy konwersji FLAC>MP3 w foobar2000 oraz konwerterze audio z AIMP'a.
W przypadku foobar2000, domyślny szablon konwersji na MP3 ma ustawienie VBR. Jednak dość łatwo utworzyć własny szablon dla CBR (z bitrate 320 albo po prostu z presetem insane).
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
![]() |
O boski Placio , a co to vbr i , ważniejsze, jak utworzyć CBR? Ciekawe, czy odpowiesz...
Jakkolwiek będzie, pozdrawiam serdecznie ![]() jarbis |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
VideoAudio
![]() |
VBR to zmienne (variable) bitrate, a CBR stałe (constant).
http://pl.wikipedia.org/wiki/MP3#Kompresja foobar2000... Ściągnij enkoder LAME 3.98.2 i wypakuj go do katalogu odtwarzacza. W foobar2000 otwórz pliki FLAC i je zaznacz. Z menu kontekstowego wybierz opcję Convert. Możesz tam wybrać między innymi profil dla enkodera LAME (domyślnie VBR ~190 kbps) - bitrate można zmienić do ~245 kbps. ![]() Jeśli koniecznie chcesz mieć stałe bitrate 320 kbps... File > Preferences > Tools > Converter > Add New > Custom Encoder = lame.exe (ewentualnie wskaż gdzie enkoder się znajduje) Extension = mp3 Parameters = -S --noreplaygain --preset insane - %d Format is = lossy Highest BPS mode supported = zostaw na 24 Display Info uzupełnij o informacje które mają być wyświetlane dla tego profilu. ![]() AIMP... Cóż, tu jest 'prościej'. Z menu Start > AIMP2 > AIMP Audio Converter Albo z poziomu odtwarzacza skrót Ctrl+K. Jeśli przy instalacji wybrałeś język polski - dalej chyba nie ma potrzeby tłumaczyć... ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Bywalec
![]() |
Dzięki o wielki, oby słońce twe nigdy nie chowało się za chmurami dzikimi a kłębiastymi , radość odbierającymi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Bywalec
![]() |
Witam !
W przeszłości coś mi się z komputerem porobiło i nie mogłem odpalić aimpa2 . Teraz, po formacie dysku działa. Ale mam jeden noobski problem , aż wstyd o tym pisać. Mianowicie nie wiem, jak dodawać muzykę do biblioteki. W oknie biblioteki jest u góry opcja dodaj folder , ale nieaktywna . ![]() No i zgłupiałem kompletnie , co nie jest pierwszyzną , a powiem więcej, że zdarza mi się to nader często. ![]() Pozdrawiam gorąco jarbis ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
VideoAudio
![]() |
U mnie taki problem nie występuje (AIMP2 2.60 RC 1, build 505)...
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Śmieszne teksty... | MacGyver | Humor | 4413 | 07.12.2024 16:39 |
Wybór pralki, lodówki, odkurzacza, itp. | CIAPEK | Off topic | 784 | 23.01.2019 23:37 |
Przykład jak mozna zarobic na naiwnosci ludzi | Ice | Off topic | 7 | 03.10.2005 01:41 |
Projekt Freeware | Calme | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 0 | 16.05.2005 20:31 |
problem z tmpg | fati | DVD-Video | 1 | 11.12.2004 22:24 |