![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Audio/Stacjonarne nagrywarki i nośniki CD-R Audio Wszelkie dyskusje poświęcone audio - zgrywanie, kompresja, sprzęt |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 07.08.2004
![]() |
Odtwarzacz nie czyta nagranych plyt z mp3
Witam,
od dluzszego czasu poszukuje rozwiazania mojego problema a dotyczy on dwich spraw. 1. Programu do nagrywania 2. Niemoznosc odczytu nagranych plyt. Dokladnie. ad 1. Poszukuje programu dzieki ktoremu moglbym wymusic nagranie plyt audio z predkoscia nie wieksza niz x2. Jest to bardzo wazne. ad 2. Tutaj problema jest skomplikowany. Zaczalbym od tego czy istnieje program ktory wyswietliby mi dane o nagranej plycie. Dokladnie chodzi o dane w jakim standardzie zostala nagrana plyta. Jesli nie ma takiego programu, to zaczynaja sie schody. W samochodzie mam firmowy odtwarzacz z systemem RT3. Jako ze generalnie nie nagrywm mp3 to mam kilka plyt nagranych 6-7 lat temu. Te plyty chodza w odtwarzaczu bez problemu. Kazda nowo nagrana plyta nie jest odczytywana. Nagrywam Nero 11. Zmiany typu UDF nie wnosza niczego. Ustawienia zapisu takze. Zainstalowalem wiec na starym komputerze Nero 8 i po nagraniu plyta rowniez nie dziala. Mam wersje Nero 5 OEM ale nie dziala mi z nagrywarka LG. Czy ma moze ktos pomysl jak "ugryzc" ten problema/y? |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ad 1. Minimalna prędkość nagrywania określona jest w firmware nagrywarki i nie zależy od programu do nagrywania. Nie wiem czemu chcesz nagrywać x2, ale jedyna możliwość, to zrobić to na jakiejś zabytkowej nagrywarce. O ile znajdziesz taką sprawną jeszcze.
Ad 2. Nie do końca rozumiem, o co chodzi. Płyty audio nagrywane są w standardzie audio CD, więc nie ma tu co wyświetlać. PS Jeśli w ad 2 nagrywasz płyty z mp3, to nagrywaj jako CD-ROM ISO. Ostatnio zmieniany przez grzeniu : 22.03.2013 o godz. 00:35 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
![]() |
Dzieki za info.
grzeniu ja wiem ze minimalna predkosc (raczej maksymalna) okreslona jest w nagrywarce. Moze bardziej bym sie przejmowal nie nagrywarka ale plytami. Mam kilkanascie nagrywarek wlacznie z zabytkowym Teac'em (tylko CD), ale z tego co pamietam plyty (te co dzialaja) byly nagrywane juz na LG. Co wiecej nagrywarka ma minimalna predkosc zawsze x1 - kazda. Problem jest z plytami. Ostatnio kupilem paczke verbatimow CD-RW x8-12, a np dla mojego odtwarzacza stacjonarnego to kicha. Gubi sciezki i przeskakuje. A plyt z maksymalnym zapisem x4 mam juz kilka i bardzo zniszczone. Co do plyt w samochodzie. Oczywiscie chodzi o mp3. Plyty nagrywane jako wav chodza idealnie czy to na CD-R czy CD-RW. Problem mam tylko z mp3. Tak chodzi tylko i wylacznie o mp3. Wlasnie plyty poczatkowo nagrywalem w UDF (kazda wersja) i pozniej w ISO. Nie dziala, ani jedna ani druga. Dlatego juz nie wiem gdzie problem ![]() PS. Prosze tego nie traktowac jako "zlosliwosc". Zapytam tylko czy ma ktos wersje stara np wersje 5 Nero do udostepnienia. Jak napisalem wczesniej moja nie wykrywa napedu LG. Nowych wersji nie potrzebuje! Od wersji 8 mam legalne, ale potrezbuje stara do sprawdzenia. Ostatnio zmieniany przez anmedia : 22.03.2013 o godz. 01:24 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
XV1100
Sprawdź czy te płytki czytają inne odtwarzacze, bo może najbardziej winny jest tu odtwarzacz w samochodzie.
Odtwarzacz jak odtwarzacz, ale może nie radzić sobie z nowymi płytkami. W międzyczasie zmieniły się technologie, barwniki, jakość wykonania...i starsze odtwarzacze (czytaj lasery) sobie z tym nie radzą. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Bywalec
![]() |
Problem w tym, z ten odtwarzacz odtwarza wszystkie dyski (czarne, zlote, niebieskie,) Ale sa one nagrane lata temu. Te plytki sa odczytywane wszedzie. Nowe, nie czyta tylko ten odtwarzacz.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Bywalec
![]() |
Problemw tym ze jedyny odtwarzacz ktory czyta mp3 to samochodowy. nie jestem zwolennikiem mp3 wiec jest to jedyne moje takie urzadzenie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
XV1100
Upewnij się jeszcze jakie mp3 to radio czyta - czy nie ma jakichś ograniczeń co do bitrate, stałe czy zmienne, nazwy plików itp. Powinno to być w instrukcji obsługi.
No i wrzuć te nowe płytki do jakiegoś innego radia, np. kumpla. Żebyś miał jasność sytuacji. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Dvd nie czyta plyt z lightscribem | szydl0 | Napędy optyczne DVD | 0 | 07.01.2009 02:14 |
Przydatne artykuły, rozwiązania Tips & tricks > Win 2000/XP/2003 | Eliasz | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 14 | 28.09.2008 23:44 |
nie dziala nagrany plik | MrBiedrona | Napędy optyczne DVD | 17 | 22.10.2005 15:57 |
535 śmiesznych tekstów | mallow | Humor | 6 | 01.06.2003 16:49 |
LiteOn LTR-32123S - nie czyta plyt | Thalion | Napędy optyczne CD | 1 | 01.07.2002 20:28 |