![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Audio/Stacjonarne nagrywarki i nośniki CD-R Audio Wszelkie dyskusje poświęcone audio - zgrywanie, kompresja, sprzęt |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 07.09.2003
![]() |
WAV na Flac lub APE jak i czym?
Może temat dla niektórych banalny, ale nurtują mnie szczegóły w których jak wiadomo tkwi diabeł
![]() 1. Który z bezstratnych formatów wybrać APE czy FLAC, biorąc po uwagę w miarę małą objętość plików? Dodam iż na szybkości kodowania mi nie zależy tylko właśnie na małym rozmiarze pliku/obrazu (by przesłać netem) i najlepszej, czyli bezstratnej jakości. 1a. Rozumiem, że jakość w przypadku tych formatów, jeśli są bezstratne, się nie zmienia i nie zależy od wielkości plików. Dobrze rozumuję? 2. Jak poustawiać parametry w APE i FLAC by to otrzymać? Przeszukałem to, oraz inne fora, lecz nie znalazłem. Z dokumentacji programów niewiele jestem w stanie się doczytać bo moja znajomość lengłidża jest niestety mniej niż podstawowa 3. Jakich wygodnych programów do tego użyć? Mam dBpowerAMP z odpowiednimi wtyczkami, ale kontrola nad jakością wydaje mi się w tym programie słaba. Używam go raczej do dekompresji APE to WAV, FLAC to WAV itd. Używam też EAC, ale tam chyba można tylko z APE skorzystać, nie jestem pewien czy można też FLAC no i jak w EAC poustawiać parametry dla APE a jak dla FLAC? Nie chciałbym instalować masy dodatkowego softu, o ile to niekonieczne, ale dla jakości, lepszej kontroli nad wszystkim i wykonania tego dobrze jestem skłonny do poświęceń rzecz jasna ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|