![]() |
Ilość załączników: 1
Supertramp - Breakfast In America.-(1979)
Audio | LPCM Audio / 2.0 / 96 kHz / 24-bit Audio | DTS-HD Master Audio / 2.0/ 96 kHz / 24-bit Audio |Dolby TrueHD Audio / 2.0/ 96 kHz / 24-bit Bardzo ładnie brzmi jak na takie stare nagrania -lekko zdziwiony i zaskoczony jestem jakie udało się uzyskać brzmienie i dynamikę,oczywiście klasyka Ameryka;) Cena w Ameryce od 10$ -do 30$:) Załącznik 63828 |
Cytat:
Oczywista oczywistość że przeciętny odbiorca zadowoli się muzą z fona a płytę CD jedynie wiesza sobie w aucie na lusterku.... Dopiero najnowsze wydania muzyki nagrane dla standardu Pure Audio powalą na glebę ............;) |
Przeciętny słuchacz i tak nie zauważy absolutnie żadnej różnicy pomiędzy tym całym pure audio a, na przykład, DVD-Audio. :P
Co napisawszy, zapuszczę sobie Brothers In Arms 20th Anniversary Edition (na DVD-audio właśnie). :] Albo nie, lepiej najnowszy DT. :taktak: |
jakoś chyba nie bardzo, miedzy albumami jest dwa lata różnicy,ale ciemna strona jest bardziej znaną i rozreklamowaną dla ogółu
,na niej najwięcej sie zarobi dopieszczając materiał - to i sie starali |
Pink Floyd -Wish you were here brzmi zdecydowanie gorzej od The Dark Side of The Moon ale wiadomo im starsze nagrania tym ciężej uzyskać dobre brzmienie:)
Załącznik 63692 |
|
Ilość załączników: 2
Kolejny tytuł na warsztacie :)
Nirvana: Nevermind:) Tym razem mogę porównać do CD tego wydania Na płycie Pure Audio do wyboru : LPCM Audio 2.0 / 96 kHz /24-bit DTS-HD Master Audio 2.0 / 96 kHz 24-bit Dolby TrueHD Audio 2.0 / 96 kHz 24-bit Wyjątkowo ładnie brzmi LPCM -reszta oczywiście też niezły czad ,zresztą muzyka przeznaczona do głośnego słuchania ;) Załącznik 63530 Załącznik 63531 |
Ilość załączników: 3
Druga uczta w domu;)
Tym razem mam z czym porównać -mam DVD9x 2 tego wydania z Dolby Digital 5.1, DTS 5.1 Przewaga Pure Audio jest słyszalna zwłaszcza w DTS Master Audio HD-brzmi bardzo dynamicznie i brzmienie wymiata wszystko ze stołu ;)zwłaszcza że koncert świetny:) Załącznik 63489 Załącznik 63490 Załącznik 63491 |
Cytat:
|
Cytat:
Na pewno w HIT-ciorach można się dodatkowo gratisowo Cinavii spodziewać;) |
Cytat:
We mnie klienta nie znajdą. |
Cytat:
Cytat:
24bit\192KHz które jest w tym formacie możliwe to już jakość porównywalna do studyjnego nagrania jakie wychodzi ze studia. Będę miał coś nowego tak wydanego to się wsłucham i ocenię czy warto -na razie bez inwestycyjnie do tego podchodzę -sprzęt to odtwarza bez problemów więc coś na pewno jeszcze przetestuję:) |
Jak dla mnie to kolejny freak, kluczem w dzisiejszym świecie audio jest mnogość formatów w tym wielokanałowych ,
a tak w tych Stonesach to jaka różnice usłyszysz na średniej klasy sprzęcie miedzy 2.0 dts hd master a 2.0 dolby true hd... sam mam leciwy sprzęt ale dla mnie ma znaczenie tylko stereo [ew pcm24] i dts 5.1 |
Ale z przenosnych juz mozesz gdzie chcesz?:)
|
Cytat:
Oczywiście że tak;)przed kopiowaniem płyty jak również dostęp do tracków HD i wielokanałowych. Funkcja mShuttle umożliwia komunikację z PC i jedynie kopiowanie plików na urządzenia przenośne.:) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:57. |