![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Moderator
![]() Data rejestracji: 26.10.2008
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Adaptery USB - SATA/PATA
W zwiazku z zapytaniami o adaptery/przejsciowki itp. tutaj dodam jakie sa adekwatne i sprawdzone w formie zdjecia aby mozna bylo poszukac po grafice jak wygladaja, lista w miare mozliwosci bedzie aktualizowana. Jak wiadomo w obecnych czasach nagrywarka to luxus a stacjonarna z mozliwoscia podpiecia do laptopa to wogule rarytas te adaptery nam to umozliwia, dodakowo warto wspomniec iz do napedu BD wskazany jest adapter USB 3.0 do DVD wystarczy 2.0. I jezeli chcemy uzytkowac poprawnie nagrywarke to KONIECZNIE potrzebujemy adapter z dodatkowym zasilaniem.
![]() Chipset JMS578 ![]()
Reballing, BGA, Reflow, Service of all consoles and devices. Based in IRELAND for all your needs. Ostatnio zmieniany przez misiozol : 09.09.2020 o godz. 10:35 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 30.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ostatnio polecany adapter USB 3.0 do napędów DVD, Blu-Ray to Unitek Y-1039. Można kupić wersję bez zasilacza i z zasilaczem.
Wygląda tak jak poniżej: ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
Data rejestracji: 12.10.2005
![]() |
Dzieki za przeniesienie i uswiadomienie.
Pozdrawiam Ostatnio zmieniany przez misiozol : 24.01.2021 o godz. 20:07 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guru
Data rejestracji: 23.07.2018
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
podoba mi się ten wątek, a czy są jakieś adaptery dla nagrywarki laptopowej do obudowy PC 3,5" ? Nie mam na prawdę zaufania do USB jeśli o nagrywanie idzie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Co rozumiesz pod pojeciem PC? pisz konkrety, typ zlacza > typ zlacza .
![]() |
#6 |
Guru
no podpinany wewnętrznie w komputerze stacjonarnym (PC) transmisja po SATA, zasilanie analogicznie jak HDD/SSD
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guru
Mogę polecić standardową obudowę do laptopowego napędu, ale na interfejs USB 3.0, wtedy nie ma problemu z zasilaniem. Sam mam coś takiego i działa bez żadnego problemu, a używam dość często z napędem Samsung SN-506BB. Nie sprawdzałem co prawda jak działa nagrywanie blu-ray, bo sprzęt ma uszkodzony laser do blu-ray, ale CD i DVD nagrywa jak trzeba.
![]() |
![]() |
#8 | |
Guru
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Guru
Nagrywałem nią sporo płyt Audio CD, ma możliwość wypalania z prędkością 10x co czasem się przydawało przy gorszych płytach. Nie mam w zasadzie zastrzeżeń co do jej działania. Jakość nagrań jest przyzwoita.
![]() |
![]() |
#10 |
![]() |
Dodaję adapter pod którym zadziałała mi nagrywarka Pioneer BDR-S09XLT. Jest to Ugreen 20611, model CR108, dokładnie z tej oferty: https://allegro.pl/oferta/ugreen-ada...5-3-8931539545 Zdjęcia:
https://drive.google.com/file/d/178c...ew?usp=sharing https://drive.google.com/file/d/1ZXp...ew?usp=sharing Na zdjęciach widać inny numer modelu (20231) - nie wiem z czego to wynika. W opisie oferty jest inny numer i na samym adapterze inny. Ostatnio zmieniany przez brando007 : 09.11.2022 o godz. 17:55 |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Moderator
A mozesz tutaj dodac zdjecia jako zalaczniki, zostanie dla potomnosci
![]()
![]() |
#12 |
![]() |
Hmm, próbuję dodać zarówno jpg, jak i archiwum zip, ale za każdym razem dostaje błąd: "Error: Call to a member function shareads() on null in ..../includes/functions.php(5750) : eval()'d code on line 11". Wielkość pliku się zgadza.
Ostatnio zmieniany przez grzeniu : 09.11.2022 o godz. 20:37 |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
adaptery, sata/pata, usb |
Opcje związane z dyskusją | |
Tryby wyświetlania | |
|
|