![]() |
Nagrywałem nią sporo płyt Audio CD, ma możliwość wypalania z prędkością 10x co czasem się przydawało przy gorszych płytach. Nie mam w zasadzie zastrzeżeń co do jej działania. Jakość nagrań jest przyzwoita.
|
Cytat:
|
Mogę polecić standardową obudowę do laptopowego napędu, ale na interfejs USB 3.0, wtedy nie ma problemu z zasilaniem. Sam mam coś takiego i działa bez żadnego problemu, a używam dość często z napędem Samsung SN-506BB. Nie sprawdzałem co prawda jak działa nagrywanie blu-ray, bo sprzęt ma uszkodzony laser do blu-ray, ale CD i DVD nagrywa jak trzeba.
|
no podpinany wewnętrznie w komputerze stacjonarnym (PC) transmisja po SATA, zasilanie analogicznie jak HDD/SSD
|
Co rozumiesz pod pojeciem PC? pisz konkrety, typ zlacza > typ zlacza .
|
podoba mi się ten wątek, a czy są jakieś adaptery dla nagrywarki laptopowej do obudowy PC 3,5" ? Nie mam na prawdę zaufania do USB jeśli o nagrywanie idzie.
|
Dzieki za przeniesienie i uswiadomienie.
Pozdrawiam |
Ilość załączników: 1
Ostatnio polecany adapter USB 3.0 do napędów DVD, Blu-Ray to Unitek Y-1039. Można kupić wersję bez zasilacza i z zasilaczem.
Wygląda tak jak poniżej: Załącznik 163036 |
Adaptery USB - SATA/PATA
Ilość załączników: 2
W zwiazku z zapytaniami o adaptery/przejsciowki itp. tutaj dodam jakie sa adekwatne i sprawdzone w formie zdjecia aby mozna bylo poszukac po grafice jak wygladaja, lista w miare mozliwosci bedzie aktualizowana. Jak wiadomo w obecnych czasach nagrywarka to luxus a stacjonarna z mozliwoscia podpiecia do laptopa to wogule rarytas te adaptery nam to umozliwia, dodakowo warto wspomniec iz do napedu BD wskazany jest adapter USB 3.0 do DVD wystarczy 2.0. I jezeli chcemy uzytkowac poprawnie nagrywarke to KONIECZNIE potrzebujemy adapter z dodatkowym zasilaniem.
Załącznik 161655 Chipset JMS578 Załącznik 163037 |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:22. |