![]() |
Hm, @Qbi@k a jaką gwarancję dajesz, że na FF się nie otworzy te Twoje 30 stron z myspace?
U mnie otworzyłem podane przez Ciebie strony bez najmniejszych problemów + 8 moim, z których aktualnie korzystałem. http://img291.imageshack.us/img291/8...okmarks.th.jpg Uploaded with ImageShack.us |
Ja nie mówię, że nie otworzy tylko czy będziesz w stanie się po nich normalnie poruszać i dodawać ludzi do znajomych na takich stronach, bo takie mam zadanie.
IE zawiecha. FF - normalne poruszanie niemożliwe, częste zawiechy na kilka sekund. Chrome - całkiem nieźle, ale potrafi czasami nieźle przyciąć. Stara Opera - gorzej od FF. Nowa Opera - śmiga. E2140 (1,8GHz@2,7GHz), 2GB RAM, WIN7 32 bit. Jaki Ci się nie zacina to masz pewnie lepszy sprzęt. |
Nie zacina. Śmiga normalnie. Sprzęt lepszy? Czy ja wiem...
DELL Latitude E6400 (Duo CPU P8600 @ 2.40GHz, 3GB RAM, WIN7 32 bit) |
Mój:
Performance Test 6.1 901 Multiple CPU Render Test 2953 Ale to bez podkręcania. Z podkręcaniem wiadomo znacznie lepiej. Twój: Performance Test 6.1 1354 Multiple CPU Render Test 5702 Masz 3x więcej pamięci L2, i pamięć L1 (ja tego w ogóle nie mam :P ) W ogóle mój proc to stary dziadek już jest. |
Jak zlikwidowac w Operze 10.60 wyszukiwarke na stronie szybkiego uruchamiania?
I czy da sie sie zrobic tak, ze po zaznaczeniu tekstu, kliknieciu PPM i wybraniu szukaj, wyniki wyszukiwania pojawialy sie w nowej karcie? |
Cytat:
Cytat:
|
Dzieki, dziala wszystko elegancko :)
|
najnowszy FF :sciana: beta 4.0 - adblock przestał działać, gmailnotifier też :sciana:
nightly tester tez nie działa :( czekam na koleją betę, może się poprawi, bo ta wywala jakis błąd w skryptach ... o taki błąd mi wywala :sciana: Cytat:
|
Nie miał ktoś z was nigdy problemów z drukowaniem stron spod Opery? Dużo ostatnimi czasy drukuję i właściwie odkąd pamiętam, zawsze coś było nie tak i nieraz kończyłem otwierając stronę pod Explorerem. Główne problemy to 'niełapanie' wszystkich stron i drukowanie tylko części (czasami pomagało najpierw włączenie podglądu wydruku) oraz - i to bardziej mnie drażni - 'niemieszczenie się' drukowanej treści na stronie (objawia się to tym, że fragmenty tekstu są pourywane, czy to z prawego boku czy z dołu). Zmniejszanie tekstu zwykle pomaga, ale czasami trzeba to zrobić o tyle, że staje się trudno czytelny.
Przed chwilą chciałem sobie wydrukować pewną lekturę (polecam ;) http://www.rp.pl/artykul/71439.html ) i występują dokładnie takie same problemy. Dopiero przy zmniejszeniu tekstu do 80% i wyłączeniu nagłówków całość względnie mieści się na stronie. Pod Explorerem nie ma problemu. Czy to stała przypadłość Opery. |
@andrzejj9 po prawej stronie w ramce masz drukuj z kyocerą, klikasz otwiera się nowe okno a tam w lewym górnym rogu masz drukuj.
|
Tez mam problemy przy drukowaniu, co innego widac a co innego drukuje:)
|
Ja przy drukowaniu mam tylko jednego wała :D
Mimo, że Opera otwiera mi PDF przez ramkę Readera i mogę przeglądać PDF to wydrukować już nie :D Tzn drukuje mi pusty prostokąt na całą A4 i w górnym lewym rogu dumny napis "element obsługiwany przez wtyczkę" :D Pomyślcie sobie gdybym nie pilnował i zadrukował tak 30 kartek, byłbym zły :D A wtyczka wg mnie jest, bo PDFy mi się w Operze otwierają... |
Nawet jak zapisze do pdf to czesto sa zonki, ostatnio przy drukowaniu biletow. Takich jaj nie ma w IE:) Ale az tak duzo nie drukuje bezposrednio ze stron zeby plakac nad tym, ale wkurza czasami:)
|
Noo ja od tamtej pory nie otwieram PDF Operą tylko ściągam i normalnie Readerem...
|
Katorym Readerem?
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:07. |