Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

Komputery Dyskusje związane z komputerami, ale nie mieszczące się w powyższych działach



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 24.09.2004, 21:33   #16
Don Laser
laser nieskalibrowany
 
Avatar użytkownika Don Laser
 
Data rejestracji: 31.08.2004
Lokalizacja: Wielkopolska
Posty: 303
Don Laser zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Nie wiem czy się narażę , czy nie (większość bowiem jak widzę nie używa IE) , ale napiszę: uzywam nakładki AB na IE , ma ona wiekszość funkcji przegladarek które tu wymieniono, a których brak zarzutem wobec IE zawsze był.
Zawczasu napiszę, że używałem wszystkich przeglądarek jakie powstały - no może na bieżąco nie jestem z nowościami bo zarzuciłem to, ponieważ stwierdziłem że IE z nakładką AB w zupełności mi odpowiada.
Nie piszcie tylko proszę o dziurach w IE i tym podobnych rzeczy , one są ale i w pozostałych również , więc może jawił się będę w waszych oczach jako ten co "nie wie co traci", ale ....zgodnie z założonym tematem podaję linka

http://www.avantbrowser.com/
Don Laser jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 25.09.2004, 12:14   #17
Y@nkee_PL
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Y@nkee_PL
 
Data rejestracji: 18.11.2002
Lokalizacja: Zielona Góra
Posty: 4,776
Y@nkee_PL zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Wiele luk w Mozilli
Wykryto wiele luk w przeglądarkach Mozilli, Firefox i kliencie pocztowym Thunderbird. Luki umożliwiają zdalne wykonywanie kodu z przywilejami użytkownika uruchamiającego program. Wśród luk znajduje się przypadek przekroczenia zakresu liczb całkowitych (integer overflow) podczas przetwarzania plików graficznych BMP. Podobnie jak ostatnia luka związana z przetwarzaniem obrazów JPEG pod systemem Windows, luka ta może zostać zdalnie wykorzystana do wykonania dowolnego kodu na podatnym systemie, poprzez odpowiednio spreparowaną stronę WWW lub e-mail. Większość ze wspomnianych luk wykryto dzięki pomysłowi płacenia użytkownikom za zgłaszanie poważnych błędów związanych z bezpieczeństwem Mozilii.
Luki zostały naprawione w następujących wersjach: Mozilla 1.7.3, Firefox 1.0PR, Thunderbird 0.8.

więcej info: http://www.us-cert.gov/cas/techalerts/TA04-261A.html

źródło: www.benchmark.pl
__________________
...yea-ea-ea-ah, yea-ea, I feel hardcore
yea-ea-ea-ah, yea-ea, always hardcore...

The firmware page - stronka z BIOSami do napędów optycznych
Y@nkee_PL jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.09.2004, 13:01   #18
pablocoo
Darkly dreaming...
 
Avatar użytkownika pablocoo
 
Data rejestracji: 10.08.2004
Lokalizacja: małopolska
Posty: 1,677
pablocoo niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Weron
Mam pytanie takie.Otoz aktualnie uzywam firefox'a 0.92 i ostatnio coraz czescie podczas otwierania stron otrzymuje komunikat "dokument nie zawiera zadnych danych" i strona sie nie otwiera. A gdy klikne ponownie to sie otworzy.
Wlasnie, ja mam to samo :/
Da sie temu jakos zaradzic?
pablocoo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.09.2004, 13:18   #19
Weron
All Eyez On Me
 
Avatar użytkownika Weron
 
Data rejestracji: 29.09.2001
Posty: 3,568
Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez pablocoo
Wlasnie, ja mam to samo :/
Da sie temu jakos zaradzic?
8. Strony błędów XUL: Jak włączyć wyświetlanie stron zamiast alertów przy wystąpieniu błędu połączenia

Domyślnie po wystąpieniu błędu połączenia przeglądarka wyświetli okno dialogowe z odpowiednią informacją. Bardziej wygodnym rozwiązaniem jest skorzystanie ze specjalnie przygotowanych dokumentów wyświetlanych po wystąpieniu błędu połączenia. Zawierają one dodatkowe informacje o błędzie i prawdopodobnej przyczynie jego wystąpienia oraz ułatwiają ponowne połączenie.
Aby włączyć wyświetlanie stron błędów XUL należy zmienić preferencję:

browser.xul.error_pages.enabled

na “true”. Uwaga: w niektórych przypadkach konieczne będzie dodanie tej preferencji.

Wpisz tam gdzie wpisujesz adres about:config
a potem zastosuj sie do tego co masz wyzej napisane.
Narazie to testuje.Jak sie nie poprawi to wypiepsze jaszczuropodobne przegladarki.
__________________
Benq DW1650
Weron jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.09.2004, 21:55   #20
gallus
gÓru
 
Avatar użytkownika gallus
 
Data rejestracji: 20.12.2003
Lokalizacja: Zbąszynek
Posty: 5,977
gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez gallus
a dalczego temat jest odklejony, przecież jest przydatny...? [oczywiście to moje zdanie ]
hmm, dalej jestem za tym aby ten temat był przyklejony..
Ale teraz pytanie:
Gdzie Fire Fox przechowuje cookiesy??
__________________

gallus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.09.2004, 22:08   #21
Y@nkee_PL
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Y@nkee_PL
 
Data rejestracji: 18.11.2002
Lokalizacja: Zielona Góra
Posty: 4,776
Y@nkee_PL zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
jest to plik cookies.txt z katalogu \Documents and Settings\[nazwa_profilu]\Dane aplikacji\Mozilla\Firefox\Profiles\default.r09
__________________
...yea-ea-ea-ah, yea-ea, I feel hardcore
yea-ea-ea-ah, yea-ea, always hardcore...

The firmware page - stronka z BIOSami do napędów optycznych
Y@nkee_PL jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.09.2004, 22:53   #22
gallus
gÓru
 
Avatar użytkownika gallus
 
Data rejestracji: 20.12.2003
Lokalizacja: Zbąszynek
Posty: 5,977
gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Y@nkee - Dzięki , a jednak spełniacie prośby ludu
__________________

gallus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.10.2004, 08:55   #23
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika Zetoxa
 
Data rejestracji: 20.12.2001
Lokalizacja: znowu Kraków !!!
Posty: 12,390
Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
... ukazała sie nowa wersja firefoxa oznaczona jako 0.10.1 nightly
http://ftp.mozilla.org/pub/mozilla.o...refoxSetup.exe
Dołączone obrazki
File Type: png Firefox.png (15.5 KB, 808 oglądane)
__________________
c'est la vie !!!


...a poza tym uważam,
że Maliniak powinien oddać wyłudzone z Sejmu pieniądze.
Zetoxa jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.10.2004, 09:49   #24
gallus
gÓru
 
Avatar użytkownika gallus
 
Data rejestracji: 20.12.2003
Lokalizacja: Zbąszynek
Posty: 5,977
gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
A ma ktoś spolszczenie do [Firefox Setup 1.0PRrc.exe], bo niestety beta.firefox.pl leży
Jeżeli można to prosze na gallus_anonim|@|o2.pl
-edit-
THX Zetoxa
__________________


Ostatnio zmieniany przez gallus : 01.10.2004 o godz. 13:34
gallus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.10.2004, 07:19   #25
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika Zetoxa
 
Data rejestracji: 20.12.2001
Lokalizacja: znowu Kraków !!!
Posty: 12,390
Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
... jest juz polski instalator Firefoxa 1.0 PR 0.10.1
http://pitreck.civ.pl/firefox/Firefo....0PR-pl-PL.exe
__________________
c'est la vie !!!


...a poza tym uważam,
że Maliniak powinien oddać wyłudzone z Sejmu pieniądze.
Zetoxa jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.10.2004, 15:37   #26
gallus
gÓru
 
Avatar użytkownika gallus
 
Data rejestracji: 20.12.2003
Lokalizacja: Zbąszynek
Posty: 5,977
gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Javowy wirus - Opera i Mozilla w zagrożeniu

http://di.com.pl/n/?lp=7769&r=1
__________________

gallus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.10.2004, 18:23   #27
Pierwszy
Guru
 
Avatar użytkownika Pierwszy
 
Data rejestracji: 26.09.2002
Posty: 1,422
Pierwszy jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Pierwszy jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez gallus
przeczytaj komentarze pod tym "newsem"(?)

a niech strace zacytuje jeden:
Cytat:
Ale kogo to obchodzi Co za bubel dziennikarski.. PO PIERWSZE - to nie jest dziura w przeglądarkach Opera i Mozilla, tylko w Javie firmy Sun. PO DRUGIE - z Javy firmy Sun korzysta także Internet Explorer, więc WSZYSTKIE przeglądarki są tak samo zagrożone, nie tylko Opera i Mozilla. PO TRZECIE - ten wirus wykorzystuje dziurę w bardzo starej wersji Javy 1.4.1_04 ZAŁATANĄ ROK TEMU. Obecnie używana wersja 1.4.2, ani nowa wersja 1.5 nie mają tego błędu... Podsumowując - totalnie bzdurny news - wszyscy są tak samo zagrożeni, a konkretnie - wcale. Polecam komentarze pod tym newsem: nt.interia.pl/news?inf=549377
__________________
Pierwszy jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.10.2004, 21:41   #28
MacGyver
Team Member
 
Avatar użytkownika MacGyver
 
Data rejestracji: 14.05.2002
Lokalizacja: Cheyenne Mountain Complex
Posty: 5,317
MacGyver jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>MacGyver jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>MacGyver jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Opera

Vitam,
Posiadam Operę w wersji 7.54, ostatnio zainteresował mnie klient pocztowy w nią wbudowany i wykryłem parę błędów lub niedociągnięć, ale chce się upewnić Mianowicie:
* podczas pobierania poczty wyswietla się monit ile jest nowych wiadomości ... brakuje monitu że nie ma nowych emaili (jakos nieufny sie ostatnio zrobiłem i gdzies mi brakuje tej informacji)
* czy zdarzały się Wam "znikające" emaile
Klikam na np. Odebrane a tam pisze "nieprzeczytanych: 0 z 1" ale na liście nie ma żadnego emaila ... powinny byc widoczne wszystkie wiadomości a tak nie jest.



* w edycji konta, zakładka Serwey w rozwijanym menu Uwierzytelnianie jest d wyboru: AUTH CRAM-MD5, APOP, AUTH LOGIN i Tekstowe - co one oznaczają. W Outlooku ich nie widziałem. Normalnie wybierałem AUtomatyczne ale jezeli chodzi o Eranet.pl do musiałem wybrac cos innego bo niedało się zalogować na konto.

Ktoś się spotkał z podobnymi problemami
__________________
We all know how these things work, so when you hear the beep, go for it...
MacGyver jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.10.2004, 22:09   #29
Pierwszy
Guru
 
Avatar użytkownika Pierwszy
 
Data rejestracji: 26.09.2002
Posty: 1,422
Pierwszy jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Pierwszy jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
* podczas pobierania poczty wyswietla się monit ile jest nowych wiadomości ... brakuje monitu że nie ma nowych emaili (jakos nieufny sie ostatnio zrobiłem i gdzies mi brakuje tej informacji)
Widocznie niema w M2 takiego monitu. Ja radze sobie z tym w ten sposób, że obserwuje ikone w trayu - jeśli zmieni się w kopertę tzn. że dostałem maila
Cytat:
* czy zdarzały się Wam "znikające" emaile
Klikam na np. Odebrane a tam pisze "nieprzeczytanych: 0 z 1" ale na liście nie ma żadnego emaila ... powinny byc widoczne wszystkie wiadomości a tak nie jest.
Nie zdarzyły mi się znikające maile. Spróbuj pokombinować w widoku poczty - prawdopodobnie masz odznaczony widok "pokaż spam".
__________________
Pierwszy jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.10.2004, 10:58   #30
MacGyver
Team Member
 
Avatar użytkownika MacGyver
 
Data rejestracji: 14.05.2002
Lokalizacja: Cheyenne Mountain Complex
Posty: 5,317
MacGyver jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>MacGyver jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>MacGyver jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Spróbuj pokombinować w widoku poczty - prawdopodobnie masz odznaczony widok "pokaż spam".
W widoku mam zaznaczone wszystko dalej nic nie widać ... może to mały bug w tej wersji Opery tj. 7.54 Ale kombinuje dalej ...
__________________
We all know how these things work, so when you hear the beep, go for it...
MacGyver jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Tagi
adblock, addon, chrome, dodatek, dodatki, firefox, google, js, kmeleon, noscript, opera, opera mini, opera unite, plugin, safari, vivaldi, wtyczka, wtyczki

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:09.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.