![]() |
No i co, nie da sie tego jakos zlikwidowac bo robi sie to juz strasznie wkurzajace? :/
|
Ratunku! Problem jest :> Mianowicie ostatnio sobie ściągałem maila thunderbirdem i bateria akurat padła :/ Jak podładowałem i włączyłem TH to okazało się, że maili nie ma :/
Miał ktoś kiedyś tak :(? Znalazłem to na googlach, zobaczymy czy pomoże. |
@Matefusz taka sytuacja z baterią nie powinna mieć miejsca, ustaw sobie hibernację przy 3%. Rozładowywanie baterii do zera jest złe.
|
Zła to jest ta bateria :/ po powrocie do PL idzie do smieci. Ustawienie na 3% nic nie da bo czujnik jest zepsuty (pokazuje cały czas 100% albo cały czas 0%)
|
Pady profili to zmora produktów Mozillopodobnych.
Ja bym poszukał katalogu z profilami i mailami. Utworzył następnie nowy profil, konfigurował pocztę a następnie przegrał (nadpisał) same pliki z pocztą tego nowego profili plikami ze starego. Mi takie cos wiele razy pomogło, ale nie wiem czy ma zastosowanie do tej sytuacji. Oczywiście zrób sobie kopie starych danych. |
Maile uratowane. Edytowałem mailboxa i zmieniłem "status" na 0001 przy kilku mailach. Widocznie samo załapało i wszystko już działa. Oczywiście od razu backup zrobiony ;)
|
Klient pocztowy to zło.
Każdy klient. :P |
a dla wielu ludzi klient to pan
|
Acronis*True*Image*Home i gmail, i żadna awaria nie straszna :D
|
Ilość załączników: 1
Ma ktoś taki problem w thunderbirdzie ?
|
Cytat:
Pojawiła się aktualizacja Thunderbirda ver.3. |
Ilość załączników: 2
kurczę,
zaktualizowałem, po chwilowym szoku wersją numer 3 i po przestawieniu widoku/układu zgodnie do przyzwyczajeń z wersji 2, dalej mam stare certyfikaty z oneta ... :( @Retou widać nie używasz SSL :P coś na temat: http://poczta.onet.pl/pomoc/1,213,6,...9,0,forum.html ziomale z oneta nie zaktualizowali certyfikatu... Korzystając z okazji wywaliło mi dodatek minimalize to tray z wersji 2, jest nowa wersja dodatku bo szukam ? (edit: znalazłem :D -screen ) |
niestety nie działa rozszerzenie contacts sidebar,
pokazujące adresy w panelu bocznym:sciana: nie pomaga nawet brutalne potraktowanie przez NTT, wróciłem do dwójki. |
Ilość załączników: 1
@Zetoxa ta wersja zadziała. Wystarczyło zmienić z maksymalnej wersji 3.0a1 na 3.0 ;)
Kod:
<!-- Target Application this extension can install into, |
niestety Andy, czy twoją metodą czy poprzez NTT,
wyskakuje taki błąd w miejscu książki adresowej, jak na obrazku. http://img64.imageshack.us/img64/205/snap1.th.jpg |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:37. |