![]() |
Ilość załączników: 1
Cytat:
Załącznik 58131 Jak Ci się nie uda, to dostaniesz za to: Cytat:
|
Cytat:
|
slicne..
|
Reetou, tak, na Windows XP tak, masz rację, ale ja już od dawna siedzę na Windows 7 gdybyś nie zauważył.
Już to raz udowadniałem, więc nie wprowadzaj ludzi w błąd jeśli łaska... http://forum.cdrinfo.pl/attachments/...-pocztowi-.png http://forum.cdrinfo.pl/attachments/...pocztowi-b.jpg Druga sprawa to te wtyczki, które działają tylko na v3. Nikogo przekonywał nie będę, piszę co mi się nie podoba. |
Tylko że w wyglądzie nic się nie zmieniło :D Ta sama skórka na 3 i na 6 chodzi.
|
Sam jesteś ściema! Weź przykład z japkowców, im wszystko nowe pasuje! :mruga:
|
wygląd jest bardzo ważny! a jak ktoś pisze, że nie to ściemnia :]
|
Pierniczycie tu jak banda dziadków, a to wam wygląd nie odpowiada, a to numerek, trzeba być progresywnym, a Wy się chyba starzejecie. :D
|
A co ja jasnowidz? Pytano to dałem pomysł...
|
A Ty, Patrix, myślisz, że jaki jesteś procent?
|
Cytat:
|
Ale coś jest na rzeczy, że wychodzą łatki do tróki.
Normalnie starą wersję się porzuca, bo to właśnie nowa jest "łatką". Czyżby zniuchali że coś jest nie tak? |
NeoFighter,
tak długo jak będą aktualizować v3, tak długo będę na niej siedział + potem jeszcze dłuższy czas po jego zaprzestaniu :P |
Glupie nie glupie, taka podjeli decyzje i nie ma sie co teraz nad tym rozwodzic.
|
ale nikt nie narzeka, po prostu to głupie że w ciągu paru miesięcy przeszli z 1.9 na 7.0.
program zasadniczo działa tak samo, numer nie ma znaczenia. Ja tam mam Thunderbirda 6 i Chromium 15, za tydzien będzie pewnie 7 i 16 :D |
Niedobrze mi sie juz robi jak czytam te wszystkie narzekania na nowa numeracje Firefoxa i Thunderbirda. Komu nie pasuje, niech nie aktualizuje, albo zainstaluje Opere/Chrome.
Przeskok w numeracji zwiazany jest z silnikiem Gecko. Wersja silnika jest rowniez glowna numeracja przegladarki, klienta poczty. https://developer.mozilla.org/en/Gecko |
Gonią bo Thunderbird uzywa silnika Firefoxa, zrobili porządek z numerkami.
Bajzel to raczej wina Firefoxa, który goni Chromium. To co teraz jest to co najwyżej Firefox 4.2 a nie 6. Natomiast nie rozumiem po co update do 3.xx, czyżby kontynuowali teraz dwie gałęzie? |
Cytat:
to tylko Mozilla namieszała skacząc z numerka 3 na 5 i zaraz potem na 6. Gonią nie wiadomo za czym, normalnie gdyby nie ten idiotyzm, to by było gdzieś około wersji 3.5.1 Ciekawe tylko czy każdą linię teraz tak aktualizują czy wiedzą, że wiele ludzi ma w zadzie ten ich wyścig i siedzi na dobrej v3 z wersjami 5 i 6 są niekompatybilne moje ulubione wtyczki i sam program pod W7 wygląda KOSZMARNIE. |
Ja tam niżej 6.xx nie schodzę :nie: 3.xx dla archeologów :taktak:
|
Nowa wersja programu Thunderbird oznaczona numerkiem 3.1.13
Cytat:
|
Co drewno złe? Ja mam w pracy Chromium z ... trawy :szczerb:
Drewniany motyw też jest :taktak: |
Cytat:
|
dziękuję postoję :sciana:
|
od 5 lat używam skórki drewnianej do Thunderbirda
i polecam https://addons.mozilla.org/pl/thunde...r-thunderbird/ |
Cytat:
|
Faktycznie u mnie w pracy też tak jest, że samemu instalować nic nie można (nad wszystkim czuwa odpowiednie oprogramowanie do zdalnego zarządzania komputerem).
Ale mimo to windows się normalnie aktualizują. Ja po prostu jestem niecierpliwy, czasem tak fajne funkcje dodają w nowych wersjach że czekanie pare miesięcy by nie przeszło :haha:. I dlatego mam Tumbleweed, ale akurat to nie jest powodem padu Chromium. To oficjalna aktualizacja systemu. |
Cytat:
Na PCLinuxos-ie często updaty pojawiają się później niż w innych distrach, oczywiście zazwyczaj zatrzymując się na jakiś czas (czasem długi) w dziale "testing" w repo. Niby nic niezwykłego, ale... |
Póki co używałem Chromium i było ok. Ale wczorajsza aktualizacja wywala bład.
coś jak zygote_chrome_linux.cc FATAL costam file not found i koniec. Pewnie zrobią szybko update, ale tego właśnie nie lubie w linuksie. Aktualizacja nie zawsze wnosi dobre zmiany. I to jest OpenSuSE czyli teoretycznie jeden ze stabilniejszych. Ale to po części moja wina bo lubie najnowsze wersje a im niedaleko już do wersji niestabilnych. edit: a jednak! nie jestem jedyny "poszkodowany". http://forums.opensuse.org/english/g...4-0-2-1-a.html Dziś ma być poprawione, ale chyba doinstaluje Midori jako backup, bo bez przeglądarki jak bez ręki :ysz:. A wyobrażacie sobie takie coś w poważnej firmie, gdzie jest powiedzmy 100 komputerów? Dlatego Microsoft rządzi. |
Cytat:
Cytat:
|
Patrix, poprawili i usprawnili a Ty jeszcze narzekasz :haha:
Oni ścigaja Chrome 15. Wczoraj była akualizacja. Przestał się uruchamiać. Przyznaje, to dość duża zmiana :sciana:. Opera tak jak IE numerki aktualizuje powoli, po prostu jest już bardzo długo na rynku. |
Cytat:
Właśnie zainstalowałem 6tkę (pokazała się w repo). Wygląd normalny (KDE), działanie normalne (nieco szybciej się ładuje). Wcześniej używałem Kontact, ale jednak w TB wiele rzeczy można było łatwiej zautomatyzować - w moim wypadku do przede wszystkim segregowanie poczty przychodzącej. Wracając do wyglądu, po zainstalowaniu pokazuje się okno -> Co nowego w Thunderbirdzie? w nim w -> Innych nowościach Cytat:
|
Cytat:
Przynajmniej zapewniają mi szok przy każdym nowym numerku, świry, dopiero co byłą wersja 5, a teraz 6, co oni ścigają ? Operę 11 ? :haha: |
Faktycznie kiszka pod windowsem :w00t:
Mozilla najwyraźniej ma ochotę popełnić samobójstwo poprawiając swe produkty na gorsze. Ale trójka też właściwie szału już nie robi. Zajeżdża Windowsem 2000 :) Pod Linuxem na szczęscie lepiej: http://forum.cdrinfo.pl/f113/alterna...ml#post1177285 No chyba że na KDE też przekombinowali, tutaj jest pod Xfce. Bardzo lubie w TB że potrafi automatycznie oddzielać spam od reszty i wrzucać go do oddzielnego katalogu. Inne programy też może to mają ale tu automagicznie działa to samo z siebie :) Nawiasem mówiąc niedawno zobaczyłem po raz pierwszy nowego Microsoft Office. Załamka. Mniej więcej podobnie do tego Thunderbirda. Nie wiadomo czy to pakiet biurowy czy edukacyjny dla dzieci :hahaha: |
Używam zawsze standardowej, nie do ciągam nic, Opere "haknąłem", ale TB już mi się nie chce.
Tym bardziej, że w trybie zgodności z XP wygląda już normalnie, no ale to nie jest rozwiązanie... |
Ja na wygląd "piątki" na pingwinie nie narzekam. Zresztą możesz zmodyfikować.
|
Ilość załączników: 2
Skórka w wersji 5 i 6 jest koszmarna !
Załącznik 58018 Co ciekawe, używam dalej wersji 3, i wyskoczył komunikat aby zaktualizować do 3.1.12 Załącznik 58017 No i niech mi teraz ktoś napisze, że nie spieprzyli wyglądu w tym 5 i 6... załamka ! :( |
Cytat:
wlasnie o tym mialem pisac chyba w koncu doczekalismy sie oficjalnego rozszerzenia zalatwiajacego problem z przestarzalymi dodatkami |
Add-on Compatibility Reporter 0.8.5
https://addons.mozilla.org/pl/thunde...lity-reporter/ i wszystkie rozszerzenia sa kompatybilne :spoko: |
Cytat:
|
Nie używam FF.
|
Cytat:
https://addons.mozilla.org/pl/thunde...otray-revived/ Cytat:
|
Cytat:
|
Zrobiłem sobie IMAP na gmail, ale nie wiem czemu skrzynka na dysku zaczęła zajmować prawie 1GB. Też tak macie? Wróciłem do POP3, bo wiadomości mam raptem 45, za miesiąc zabraknie mi miejsca w /home :szczerb:.
Thunderbird 3.1.10 (póki co ;) ). |
Mój Thunderbird 3.1.11 woła, że jest dostępna aktualizacja do wersji 5.0
Póki co nie aktualizuję, czekam aż pojawi się nowa wersja dodatku MinimizeToTray Plus (teraz jest 1.0.8) - bo pewnie niekompatybilny. >> https://addons.mozilla.org/pl/thunde...zetotray-plus/ |
Cytat:
|
Cytat:
|
Co ciekawe. Na służbowym komputerze Thunderbird działa wyśmienicie na tym samym koncie pocztowym.
|
Cytat:
Jak nic się nie zmieni, to pewnie się do nich zgłosimy. :) Cytat:
Wszystko w porządku. Najciekawsze, że nie ma regularności w tym wszystkim. Tzn. raz jakaś wiadomość pokazuje się w Thunderbirdzie, a raz nie. I to nie jest tak, że cały czas znikają te same wiadomości. |
Cytat:
i ustawienia skrzynki antyspamowej na home.pl też miałem z tym problem |
@Prezesik skoro masz pocztę na Home.pl to proponowałbym się do nich udać - w końcu płacisz ;)
|
Witajcie,
Ja mam takie coś, że Thunderbird nie pobiera mi wszystkich wiadomości. Zawsze jakieś pomija. Od kilku dni takie coś mam. Dzisiaj na przykład jak loguję się przez stronę home.pl, to mi pokazuje, że jest 17 nowych wiadomości. W Thunderbirdzie jest tylko 14. Znany problem? Jakieś rady? Dzięki. |
Jaka jest różnica pomiędzy Storage Folders a zwykłymi folderami przypisanymi do konta? I czy można przenieść pomiędzy nimi dane (w postaci całych folderów, bo z mailami nie ma problemów). W programie nie widzę takiej możliwości, a z kolei robiąc to ręcznie, wychodzą jakieś błędy..
|
Przyszedł czas na program pocztowy pod Win 7.
Jako, że poprzednio miałem Outlook Express i mam w nim zapisane wszystkie dane (zresztą program mi wystarczał), zostanę raczej przy czymś Microsoftu. W grę wchodzą dwie możliwości: - Microsoft Outlook 2007 (mam pełną wersję) - Windows Live Mail Na dobrą sprawę wystarczyłby mi ten drugi, bo dużych potrzeb tu nie mam. Wydaje się w porządku, choć umiejscowienie i rozwiązanie niektórych funkcji budzi moje pewne wątpliwości. Dość lubię natomiast 'pełnego' Outlooka, którego już wcześniej trochę używałem, więc mając pełną wersję przeniósłbym się może na niego, tylko mam jeden problem i nie mogę go rozwiązać. Niektóre wiadomości wyśietlają się prawdopodobnie w Plain Text (tak to wygląda). Stają się przez to mniej czytelne i.. 'trudniejsze w obsłudze'. Ściągnąłem akurat pocztę w obydwu tych programach i bezpośrednio porównuję. W Live Mail wszystko jest normalnie, wyświetla się tak, jak zawsze. W Outlooku z kilkoma (ale dość licznymi) wiadomościami jest problem. Dotyczy to zresztą nie tylko wyświetlania samego tekstu, ale też np. w kilku wiadomościach nie ma tła (jest w Live Mail), w tych, które przesyłam z drugiego komputera z IncrediMail nie ma animacji (wyświetlają się jako statyczny obrazek), i coś tam jeszcze w jakiejś innej też zwróciło moją uwagę. Można coś z tym wszystkim zrobić? Najbardziej przeszkadza mi ten Plain Text (zakładam), a nie znalazłem nigdzie opcji, żeby to wyłączyć (opcja wyświetlania tak wiadomości jest wyłączona). Generalnie Outlook 2007 opcje ma bogatsze i przydatne, ale Live po prostu lepiej wyświetla pocztę, co na dobrą sprawę jest dla mnie chyba istotniejsze w programie pocztowym.. ----- EDIT Wygląda na to, że problem może być w programie zewnętrznym: Cytat:
O tym dodatkowym komunikacie czytałem wcześniej i go u mnie nie ma. Wygląda na to, że faktycznie nie jest to kwestia działania samego Outlooka. I: Cytat:
AVG nie mam, ale mam McAfee. Co prawda już wcześniej wyłączałem go i problem dalej występował, ale może trzeba wyłączyć jakąś konkretną funkcję. Sprawdzę to później. |
Cytat:
|
Cytat:
|
|
Ludziska, mam zainstalowanego TB i tam zrobione dwa konta (gmail i tlen), irytuje mnie, że w gmailu mam tylko dwa foldery (odebrane i kosz). Jak stworzyć folder wysłane?
:) |
Jędrek, nie kombinuj z Ołtlukami,
zainstaluj TB i zobaczysz jaki przyjazny :spoko: |
Tego nie wiem. Ale wiem, że TB ma import z OE.
|
Próbowałem.. Ale też bez efektów..
To raczej nie kwestia jakiś blokad, czy czegoś podobnego, bo wtedy raczej pojawiałby się jakiś błąd. A tu w ogóle procedura łączenia nie wydaje się rozpoczynać (jest okno, w którym widać, co się dzieje, ile procent ściągniętej poczty itp. - teraz nic się na nim nawet nie pojawia). Zastanawiam się, czy nie jest to w ogóle jakieś celowe zagranie producentów, bo pojawiła się ostatnio jakaś nowa aktualizacja, którą oczywiście zlekceważyłem (nie chcę uaktualniać wersji, bo tej, którą mam, mam program do exportu maili do innego programu - z nowszymi wersjami to nie działa). Robię tak zawsze, ale może tym razem (nie po raz pierwszy zresztą) próbują jakoś zmusić do przejścia na nową wersję..? Nie wiem, czy coś takiego w ogóle jest możliwe.. Ehh.. chyba po raz kolejny zacznę się poważnie zastanawiać nad zmianą programu. Za dużo kłopotów z tym, a w sumie i tak z żadnych jego 'bajeranckich' funkcji nigdy nie korzystam.. Czy ten program pocztowy w Windows 7 jest 'kompatybilny' z Outlook Express? Chodzi mi o to, czy jeśli mam maile i ustawienia w OE będę je mógł przenieść do nowego programu w W7. |
Spróbuj wyłączyć zapory/ochronę antywirusową - może coś go przytyka...
|
Cytat:
Próbowałem już: - zainstalować Explorera 7,6,8 (w takiej kolejności) - przeczyściłem system na jakieś trojany i inne śmieci - przeskanowałem dysk pod kątem błędów - próbowałem przywrócić system do momentu sprzed problemu (ale pisze, że nic się nie zniemiło) - zainstalować ponownie program (IM). Wszystko nic nie zmieniło. Pozostaje chyba reinstalacja systemu, ale pamiętając, jakie wtedy cuda to spowodowało, mam pewne obiekcje.. |
Nie trzeba sie meczyc z recznym grzebaniem we wtyczkach. Od kilku lat uzywam Nightly Tester Tools, ktory dodaje przycisk w oknie rozszerzen. Jeden klik uaktywnia wszystkie niekompatybilne rozszerzenia. That's it.
http://i.imgur.com/e7JfBs.jpg |
A nie ma alternatywnej wtyczki (sposobu) na "zlikwidowanie" menu do jednego przycisku?
EDIT: Zrobione po Twojemu. Działa! ;) Dzięki. |
@matefusz otwierasz rozszerzenie pakerem i edytujesz plik install.rdf bodajże. W nim są zakodowane wartości obsługiwanych wersji programu. Jednak pamiętaj, że takie rozszerzenie może działać niestabilnie.
|
Wkurza mnie to, że dodatek Tiny menu nie jest kompatybilny z najnowszą wersją. Czy istnieje jakiś myk, aby wyłączyć sprawdzanie kompatybilności? Tak jak z about:config w FF
|
Thundrebird 3.1.3:
Cytat:
|
Ciesze sie, ze uzywam Thunderbirda :)
Compose wyglada najbardziej uzytecznie. |
|
Domyslam sie, ze potrzebne jest jakies rozszerzenie, ale czy ktos zna jakies, ktore spelnialoby takie zadanie? :)
Na stronie rozszerzen Mozilli jest ich troche. |
Standardowy moduł filtrowania wiadomości działa tylko z nagłówkami, treścią dla załączników nie zadziała. Spróbuj poszukać rozszerzenia.
|
Czy da sie jakos ustawic filtrowanie wiadomosci w Thunderbird, zeby usuwal wiadomosci, ktore maja zalacznik w okresonym formacie (konkretnie chodzi o pliki .rtf)?
|
Sprawdź ustawienia portu i sposobu uwierzytelniania dla smtp.
|
Może masz jakąś chorobę zakaźną?
|
Błąd podczas wysyłania emaila.
W dokładniej chodzi o skrzynkę na o2. Podczas wysyłania maila wywala taki błąd. Jakieś porady?
|
Kodowanie w Thunderbirdzie.
Witam!
Mam mały problem. Mianowicie chodzi o to, że wysłałem sobie maila do osoby X. Ta osoba mi odpisała używając opcji "odpowiedz" i wykorzystała treść mojego maila jako cytat. W tym cytacie występują jakieś dziwne krzaki w miejscu PL znaków. Czy to możliwe, ze z moim kodowaniem znaków jest coś nie tak czy to wina odbiorcy mojego maila? Jakie kodowanie ustawić w TB? :( |
imapa mam na HTC (android) i takim sposobem obsługuję gmaila ;)
Co do TB to włączę go na noc aby pobrał całą pocztę. Jutro zaznaczę "nieprzeczytane" i je skasuję. |
Cytat:
|
A co jezeli chce miec poczte dostepna offline? Indeksowanie wylaczone od poczatku. Ta usluga mi sie zle kojarzy.
Na swoim komputerze mam Bat Voyager od kilku lat, gigabajty poczty i nigdy nie sciagal calej poczty od nowa. |
@Matefusz rozwiązanie to dostęp via IMAP a nie POP3 (jednak wtedy emaile są trzymane na serwerze pocztowym, a twój klient je pobiera tylko na żądanie - zwykle w momencie otwarcia wiadomości).
|
Wyłącz w opcjach indeksowanie wiadomości. U mnie to pomogło.
|
Spotkalem sie z tym juz kilka razy i nie znalazlem rozwiazania. Co jakis czas pobiera cala skrzynke od poczatku.
|
Ja nie chciałem :( na prawdę ;(!!!
|
Ów właczyłeś?
To już po Tobie. |
Podwójne pobieranie wiadomości
Witam!
Dzisiaj mój TB 3 chce pobrać raz jeszcze całą skrzynkę o2. Mam na niej ponad 800 maili i duża część to wielkie załączniki :/ Czy możliwe jest, że jakimś "cudownym" skrótem klawiszowym włączyłem ów podwójne pobieranie? Miał ktoś podobny problem? Cytat:
|
mamy wreszcie działające pod TB 3 rozszerzenie contacts sidebar :spoko:
http://jpeters.no-ip.com/extensions/..._cs_prerelease |
Znowu mam problem z IncrediMail. Kilka dni temu program przestał mi wysyłać i odbierać maile (po przyciśnięciu na przycisk nic się nie dzieje, podobnie jak przy uruchomieniu, kiedy zwykle od razu ściągał pocztę). Kiedyś już coś podobnego miałem i ostatecznie pomogło przeinstalowanie na inną wersję Internet Explorera (!) i zabawa różnymi wersjami IM. Jako, że teraz w ogóle miałem już bałagan na komputerze, przeinstalowałem Windowsa i myślałem, że będzie spokój. Okazało się, że nie.
Dysk sformatowany, wszystko od nowa zainstalowane, a program (IM) jak nie działał, tak dalej nie działa. Zainstalowałem nawet najnowszą wersję Explorer, myśląc, że może faktycznie to pomoże, ale bez zmian.. Wiem, że to raczej mało popularny tutaj program, ale kilka osób go używało, więc może spotkało się z takim problemem. Szukałem na internecie, ale nic podobnego nie mogłem znaleźć (tzn. podobnego tak, bo nie pobieranie lub niewysyłanie maili jest częste, ale z innych przyczyn i objawiające się w inny sposób). |
Witam, mam malutki problem z TB3. W momencie wysyłania emaila obciążenie procka waha się między 40-90%. Dzieje się tak z włączonymi rozszerzeniami jak i wyłączonymi. Jakieś sugestie?
Cytat:
|
Niedawno zauważyłem, że TB3 ma wreszcie normalny sposób dodawania sygnaturki! Yupi
http://i.imgur.com/Lu9Mss.jpg |
o2 automatycznie usuwa z kosza po 7 dniach od przeniesienia tam danej wiadomosci, mozna tez kosz wylaczyc w ogole
home - nie kozystam |
Cytat:
|
Cytat:
A na serwerach pocztowych nie ma takich opcji (przynajmniej w home i o2) :> |
albo ustawic autooproznianie
albo kasowanie bez przenoszenia do kosza albo kasowanie zawartosci kosza po ilus tam dniach opcji jest sporo ;) zaleznie od skrzynki dobrac wlasciwa |
Zamiast łączyć się przez POP3 z serwerem pocztowym, użyj protokołu IMAP (jeśli oczywiście jest taka możliwość).
Wtedy będziesz mógł sobie przeglądać foldery, przenosić między nimi emaile, kasować itp. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Ale znalazłem inny ciekawy problem: TB3 ściągając pocztę wrzuca ją też do koszów serwerów pocztowych zapychając w ten sposób je :> Czyli muszę logować się z przeglądarki i opróżniać kosz :wow: |
Cytat:
przy czym nie ma problemów z zapamiętywaniem innych konfiguracji... tylko F8 !! |
Jeśli to Windows7 to może coś z prawami do zapisu/odczytu masz nie teges?
|
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:44. |