Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   Alternatywni klienci pocztowi (https://forum.cdrinfo.pl/f113/alternatywni-klienci-pocztowi-47135/)

andy 11.03.2011 18:03

Cytat:

Albo przekonfiguruj sobie gmaila na IMAP
To jest najlepsze wyjście. :piwo:

Matefusz 12.03.2011 12:00

Cytat:

Napisany przez Reetou (Post 1150232)
Zobacz tu:

Załącznik 56926

Albo przekonfiguruj sobie gmaila na IMAP

Zrobione! Dziękować :piwo:

andrzejj9 04.04.2011 09:21

Przyszedł czas na program pocztowy pod Win 7.

Jako, że poprzednio miałem Outlook Express i mam w nim zapisane wszystkie dane (zresztą program mi wystarczał), zostanę raczej przy czymś Microsoftu. W grę wchodzą dwie możliwości:

- Microsoft Outlook 2007 (mam pełną wersję)
- Windows Live Mail

Na dobrą sprawę wystarczyłby mi ten drugi, bo dużych potrzeb tu nie mam. Wydaje się w porządku, choć umiejscowienie i rozwiązanie niektórych funkcji budzi moje pewne wątpliwości. Dość lubię natomiast 'pełnego' Outlooka, którego już wcześniej trochę używałem, więc mając pełną wersję przeniósłbym się może na niego, tylko mam jeden problem i nie mogę go rozwiązać.

Niektóre wiadomości wyśietlają się prawdopodobnie w Plain Text (tak to wygląda). Stają się przez to mniej czytelne i.. 'trudniejsze w obsłudze'. Ściągnąłem akurat pocztę w obydwu tych programach i bezpośrednio porównuję. W Live Mail wszystko jest normalnie, wyświetla się tak, jak zawsze. W Outlooku z kilkoma (ale dość licznymi) wiadomościami jest problem.

Dotyczy to zresztą nie tylko wyświetlania samego tekstu, ale też np. w kilku wiadomościach nie ma tła (jest w Live Mail), w tych, które przesyłam z drugiego komputera z IncrediMail nie ma animacji (wyświetlają się jako statyczny obrazek), i coś tam jeszcze w jakiejś innej też zwróciło moją uwagę.

Można coś z tym wszystkim zrobić? Najbardziej przeszkadza mi ten Plain Text (zakładam), a nie znalazłem nigdzie opcji, żeby to wyłączyć (opcja wyświetlania tak wiadomości jest wyłączona). Generalnie Outlook 2007 opcje ma bogatsze i przydatne, ale Live po prostu lepiej wyświetla pocztę, co na dobrą sprawę jest dla mnie chyba istotniejsze w programie pocztowym..

-----
EDIT

Wygląda na to, że problem może być w programie zewnętrznym:

Cytat:

When you open the message, is there a bar between the message and the
message header telling you about the conversion? If not, the conversion is
not done by Outlook. It could have been caused by some malware protection
suite that you have installed and integrates with Outlook.
http://help.wugnet.com/office/incomi...ct1075105.html

O tym dodatkowym komunikacie czytałem wcześniej i go u mnie nie ma. Wygląda na to, że faktycznie nie jest to kwestia działania samego Outlooka.

I:

Cytat:

Disabling AVG's scanning on incoming messages solved this for me. Looks like it was (as suggested above) converting just suspect emails to plaintext.
http://www.techsupportforum.com/foru...xt-247861.html

AVG nie mam, ale mam McAfee. Co prawda już wcześniej wyłączałem go i problem dalej występował, ale może trzeba wyłączyć jakąś konkretną funkcję. Sprawdzę to później.

andrzejj9 07.04.2011 16:06

Jaka jest różnica pomiędzy Storage Folders a zwykłymi folderami przypisanymi do konta? I czy można przenieść pomiędzy nimi dane (w postaci całych folderów, bo z mailami nie ma problemów). W programie nie widzę takiej możliwości, a z kolei robiąc to ręcznie, wychodzą jakieś błędy..

Prezesik 10.04.2011 19:43

Witajcie,

Ja mam takie coś, że Thunderbird nie pobiera mi wszystkich wiadomości. Zawsze jakieś pomija.
Od kilku dni takie coś mam.

Dzisiaj na przykład jak loguję się przez stronę home.pl, to mi pokazuje, że jest 17 nowych wiadomości. W Thunderbirdzie jest tylko 14.

Znany problem? Jakieś rady?

Dzięki.

andy 10.04.2011 22:25

@Prezesik skoro masz pocztę na Home.pl to proponowałbym się do nich udać - w końcu płacisz ;)

zene_k 10.04.2011 23:13

Cytat:

Napisany przez Prezesik (Post 1155778)
Witajcie,

Ja mam takie coś, że Thunderbird nie pobiera mi wszystkich wiadomości. Zawsze jakieś pomija.
Od kilku dni takie coś mam.

Dzisiaj na przykład jak loguję się przez stronę home.pl, to mi pokazuje, że jest 17 nowych wiadomości. W Thunderbirdzie jest tylko 14.

Znany problem? Jakieś rady?

Dzięki.

Zobacz, jak masz ustawione "niechciane wiadomości", może niektóre wiadomości tam Ci wrzuca Thunderbird
i ustawienia skrzynki antyspamowej na home.pl też miałem z tym problem

Prezesik 11.04.2011 00:23

Cytat:

Napisany przez andy (Post 1155793)
@Prezesik skoro masz pocztę na Home.pl to proponowałbym się do nich udać - w końcu płacisz ;)

To jest poczta służbowa i problem występuje od 3 dni. Wcześniej było ok.
Jak nic się nie zmieni, to pewnie się do nich zgłosimy. :)
Cytat:

Napisany przez zene_k (Post 1155805)
Zobacz, jak masz ustawione "niechciane wiadomości", może niektóre wiadomości tam Ci wrzuca Thunderbird
i ustawienia skrzynki antyspamowej na home.pl też miałem z tym problem

Sprawdzane.
Wszystko w porządku.
Najciekawsze, że nie ma regularności w tym wszystkim.
Tzn. raz jakaś wiadomość pokazuje się w Thunderbirdzie, a raz nie.
I to nie jest tak, że cały czas znikają te same wiadomości.

Prezesik 11.04.2011 09:16

Co ciekawe. Na służbowym komputerze Thunderbird działa wyśmienicie na tym samym koncie pocztowym.

Gadzina18 11.04.2011 14:12

Cytat:

Napisany przez Prezesik (Post 1155851)
Co ciekawe. Na s***322;u***380;bowym komputerze Thunderbird dzia***322;a wy***347;mienicie na tym samym koncie pocztowym.

Sprawdz czy na sluzbowym komputerze nie masz zaznaczonej opcji kasowania wiadomosci po pobraniu z serwera. Jezeli tak to sila rzeczy na drugim komputerze juz wiadomosci nie pobierzesz.

Prezesik 11.04.2011 19:43

Cytat:

Napisany przez Gadzina18 (Post 1155922)
Sprawdz czy na sluzbowym komputerze nie masz zaznaczonej opcji kasowania wiadomosci po pobraniu z serwera. Jezeli tak to sila rzeczy na drugim komputerze juz wiadomosci nie pobierzesz.

Nic z tych rzeczy.

Patrix 29.06.2011 15:45

Mój Thunderbird 3.1.11 woła, że jest dostępna aktualizacja do wersji 5.0
Póki co nie aktualizuję, czekam aż pojawi się nowa wersja dodatku MinimizeToTray Plus (teraz jest 1.0.8) - bo pewnie niekompatybilny.
>> https://addons.mozilla.org/pl/thunde...zetotray-plus/

sobrus 29.06.2011 16:56

Zrobiłem sobie IMAP na gmail, ale nie wiem czemu skrzynka na dysku zaczęła zajmować prawie 1GB. Też tak macie? Wróciłem do POP3, bo wiadomości mam raptem 45, za miesiąc zabraknie mi miejsca w /home :szczerb:.
Thunderbird 3.1.10 (póki co ;) ).

Reetou 29.06.2011 22:10

Cytat:

Napisany przez Patrix (Post 1168571)
Póki co nie aktualizuję, czekam aż pojawi się nowa wersja dodatku MinimizeToTray Plus (teraz jest 1.0.8) - bo pewnie niekompatybilny.

MinimizeToTray revived 0.9.4 działa.

Patrix 29.06.2011 22:15

Cytat:

Napisany przez Reetou (Post 1168677)
MinimizeToTray revived 0.9.4 działa.

hmm

https://addons.mozilla.org/pl/thunde...otray-revived/
Cytat:

DO NOT INSTALL that!!! Critical bug: sometimes on start or firefox restart or on minimize this addon comes to endless cicle(minimizes and restores). It makes entire system stall!!! Please, fix that bug or ban that addon. It makes REAL HARM to the system(in my case, it's linux)
jeszcze chwilkę poczekam ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:49.