![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Przyszedł czas na program pocztowy pod Win 7.
Jako, że poprzednio miałem Outlook Express i mam w nim zapisane wszystkie dane (zresztą program mi wystarczał), zostanę raczej przy czymś Microsoftu. W grę wchodzą dwie możliwości: - Microsoft Outlook 2007 (mam pełną wersję) - Windows Live Mail Na dobrą sprawę wystarczyłby mi ten drugi, bo dużych potrzeb tu nie mam. Wydaje się w porządku, choć umiejscowienie i rozwiązanie niektórych funkcji budzi moje pewne wątpliwości. Dość lubię natomiast 'pełnego' Outlooka, którego już wcześniej trochę używałem, więc mając pełną wersję przeniósłbym się może na niego, tylko mam jeden problem i nie mogę go rozwiązać. Niektóre wiadomości wyśietlają się prawdopodobnie w Plain Text (tak to wygląda). Stają się przez to mniej czytelne i.. 'trudniejsze w obsłudze'. Ściągnąłem akurat pocztę w obydwu tych programach i bezpośrednio porównuję. W Live Mail wszystko jest normalnie, wyświetla się tak, jak zawsze. W Outlooku z kilkoma (ale dość licznymi) wiadomościami jest problem. Dotyczy to zresztą nie tylko wyświetlania samego tekstu, ale też np. w kilku wiadomościach nie ma tła (jest w Live Mail), w tych, które przesyłam z drugiego komputera z IncrediMail nie ma animacji (wyświetlają się jako statyczny obrazek), i coś tam jeszcze w jakiejś innej też zwróciło moją uwagę. Można coś z tym wszystkim zrobić? Najbardziej przeszkadza mi ten Plain Text (zakładam), a nie znalazłem nigdzie opcji, żeby to wyłączyć (opcja wyświetlania tak wiadomości jest wyłączona). Generalnie Outlook 2007 opcje ma bogatsze i przydatne, ale Live po prostu lepiej wyświetla pocztę, co na dobrą sprawę jest dla mnie chyba istotniejsze w programie pocztowym.. ----- EDIT Wygląda na to, że problem może być w programie zewnętrznym: Cytat:
O tym dodatkowym komunikacie czytałem wcześniej i go u mnie nie ma. Wygląda na to, że faktycznie nie jest to kwestia działania samego Outlooka. I: Cytat:
AVG nie mam, ale mam McAfee. Co prawda już wcześniej wyłączałem go i problem dalej występował, ale może trzeba wyłączyć jakąś konkretną funkcję. Sprawdzę to później. |
Jaka jest różnica pomiędzy Storage Folders a zwykłymi folderami przypisanymi do konta? I czy można przenieść pomiędzy nimi dane (w postaci całych folderów, bo z mailami nie ma problemów). W programie nie widzę takiej możliwości, a z kolei robiąc to ręcznie, wychodzą jakieś błędy..
|
Witajcie,
Ja mam takie coś, że Thunderbird nie pobiera mi wszystkich wiadomości. Zawsze jakieś pomija. Od kilku dni takie coś mam. Dzisiaj na przykład jak loguję się przez stronę home.pl, to mi pokazuje, że jest 17 nowych wiadomości. W Thunderbirdzie jest tylko 14. Znany problem? Jakieś rady? Dzięki. |
@Prezesik skoro masz pocztę na Home.pl to proponowałbym się do nich udać - w końcu płacisz ;)
|
Cytat:
i ustawienia skrzynki antyspamowej na home.pl też miałem z tym problem |
Cytat:
Jak nic się nie zmieni, to pewnie się do nich zgłosimy. :) Cytat:
Wszystko w porządku. Najciekawsze, że nie ma regularności w tym wszystkim. Tzn. raz jakaś wiadomość pokazuje się w Thunderbirdzie, a raz nie. I to nie jest tak, że cały czas znikają te same wiadomości. |
Co ciekawe. Na służbowym komputerze Thunderbird działa wyśmienicie na tym samym koncie pocztowym.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Mój Thunderbird 3.1.11 woła, że jest dostępna aktualizacja do wersji 5.0
Póki co nie aktualizuję, czekam aż pojawi się nowa wersja dodatku MinimizeToTray Plus (teraz jest 1.0.8) - bo pewnie niekompatybilny. >> https://addons.mozilla.org/pl/thunde...zetotray-plus/ |
Zrobiłem sobie IMAP na gmail, ale nie wiem czemu skrzynka na dysku zaczęła zajmować prawie 1GB. Też tak macie? Wróciłem do POP3, bo wiadomości mam raptem 45, za miesiąc zabraknie mi miejsca w /home :szczerb:.
Thunderbird 3.1.10 (póki co ;) ). |
Cytat:
|
Cytat:
https://addons.mozilla.org/pl/thunde...otray-revived/ Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:49. |