![]() |
Kurcze no, nie działa. O co tutaj chodzi? :hmm:
|
Heja mam pytanie.
Są skrzynie (dalej będą zwane skrótowo a, b, c): - a@onet.pl - b@onet.pl - c@gmail.com Pod C mam podpięte skrzynki A oraz B - czyli mogę odbierać i wysyłać pocztę (zarządzać) obiema skrzyniami z poziomu C. Czyli druga osoba dostanie maila z adresu A lub B mimo, że wysłałem go z C (tak można skonfigurować web gmail). Moje pytanie brzmi czy w ten sam sposób mogę skonfigurować lokalnego klienta pocztowego (np. Thunderbird)? Aby wybrać SMTP z którego chcę wysłać maila (A lub B) ale aby to wyszło przez C? Chodzi o to, że całe archiwum poczty jest na C a skrzynki A i B stanowią jedynie osobną tożsamość. Skrzynki A i B są skonfigurowane aby nie zostawiały swojej historii odebrane/wysłane, zatem na prawdę wszystko jest na C. |
Ok już wyczaiłem :]
|
A podzielisz sie jak to rozwiazales?
|
To tajne :szczerb:
|
Przy okazji napisze...
mialem "chwile" klikania :P Z sensem tego w 2 zdaniach nie ogarne. |
Cytat:
|
Niee chce mi się cenzurować adresów :P Cierpliwości, napiszę :P
|
Cytat:
Jak się spróbujesz wymigać - to wycieczka do lazaretu... a tam już Grzeniu zrobi porządek :D |
Dawaj go! Sanitariusz Ed z siostrą Jarson czekają na izbie przyjęć.
A ja już wygotowuję instrumentarium. |
Co sobie wygotowujesz? :O
|
Niech zgadnę użyłeś funkcji tożsamości? :)
|
A tak. Ale to nie wszystko żeby działało. Ma też swoje bardzo ukryte wady w prównaniu do wysyłania via web gmail.
Ale nie wszystkim będą one przeszkadzać i nie każdy potrafi to sprawdzić. W weekend porobię screenów i o tym napiszę. |
Czas ucieka - jak weekend nie będzie to lazaret - a Grzeniu już się niecierpliwi :szczerb:
|
taa, instrumenty wyciągnie... nie wiem ale ja jestem hetero :P
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:02. |