![]() |
To tajne :szczerb:
|
A podzielisz sie jak to rozwiazales?
|
Ok już wyczaiłem :]
|
Heja mam pytanie.
Są skrzynie (dalej będą zwane skrótowo a, b, c): - a@onet.pl - b@onet.pl - c@gmail.com Pod C mam podpięte skrzynki A oraz B - czyli mogę odbierać i wysyłać pocztę (zarządzać) obiema skrzyniami z poziomu C. Czyli druga osoba dostanie maila z adresu A lub B mimo, że wysłałem go z C (tak można skonfigurować web gmail). Moje pytanie brzmi czy w ten sam sposób mogę skonfigurować lokalnego klienta pocztowego (np. Thunderbird)? Aby wybrać SMTP z którego chcę wysłać maila (A lub B) ale aby to wyszło przez C? Chodzi o to, że całe archiwum poczty jest na C a skrzynki A i B stanowią jedynie osobną tożsamość. Skrzynki A i B są skonfigurowane aby nie zostawiały swojej historii odebrane/wysłane, zatem na prawdę wszystko jest na C. |
Kurcze no, nie działa. O co tutaj chodzi? :hmm:
|
sprawdziłem, działa bez problemu na domyślnych... konto imap oczywiście
takie są domyślne działające ustawienia imap przychodzące server: imap.gmail.com port 993 bezp. poł. tls uwierz. auto (auth plain) wychodzące server: smtp.gmail.com port: 587 bezp poł. tls uwierz. auto |
Czy ktoś potrafi skonfigurować tę j*ą Opera Mail żeby współpracowała z guglem? Bo już dostaję białej gorączki. ;)
Za Chiny ludowe nie chce się łączyć z gmailem, o wysyłaniu już nie wspominając. A nie można nigdzie podejrzeć odpowiedzi serwera, więc nawet nie wiem co się dzieje. Ten sam konfig działa w Thunderbirdzie... Może nie taki sam bo nie ma nigdzie do wyboru StartTLS, jest tylko samo TLS. Potrzebuję tego dla kogoś, sam dla siebie bym się tym nie katował. ;p |
Ed, albo my mieliśmy wyjątkowe szczęście i nam dobrze skonfigurowało z automatu...
|
A... Czyli nie działa u ludzi z manią prześladowczą. :rotfl: :P
|
Właśnie... tyle w sprawie automatyzacji zachwalanej.
|
Dobra, działa. Domyślnie to sobie właśnie tak powybierał porty, że nie działa... :P Dopiero po Patrixowemu 465 zatrybił.
Cytat:
|
Konfigurować Thunderbirda należało jakieś 5-7 lat temu, podawało się wszystko, teraz pełna automatyzacja.
|
Jak pamiętam, to zainstalowałem TB, podałem mu loginy i hasła i na tym koniec, działało od razu. Ale to było jakoś na wiosnę, jak mi siostra system zabiła.
|
Cytat:
|
Cytat:
Jak zaczniesz mieć kontakt z drugą*stroną jak z klientem to się*przekonasz, że bardzo duża część społeczeństwa to *****e, które mają problem z analizą treści która im się pojawia pod nosem na ekranie. @Biedroń od tylu lat używam TB jako klienta poczty na komputerze stacjonarnym i teraz laptopie i nigdy nie miałem takich problemów jak ty. Jak Ty to robisz? :D |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:45. |