![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
@szczuru widziałem
![]() Co do reszty to ja pytam konkretnie o Arduino a nie o programowanie ogólne mikroprocesorów. Zatem, jeżeli się ktoś bawił na tej platformie to niech się wyżali trochę ![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
inżynier systemowy
Data rejestracji: 07.07.2004
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Stwierdzenie ze nie chcesz czytać o uC tylko o Arduino jest trochę dziwne, biorąc pod uwagę czym ono jest ![]() Arduino mozesz programować we wskazanych wyżej językach, czy programach ![]() nie traktowałbym Arduino jako czegoś odrębnego. Po prostu masz procek, masz płytkę programator we/wy - nie musisz niczego budować samodzielnie. Ale dalej jest to ta sama atmega, jest to dalej uC, odnośnie którego wszystko co zostało powiedziane wcześniej jest aktualne. Jeżeli ktoś odnosi się do programowania Atmegi mówi o tym samym co zrobisz na Arduino. Jedyna różnica polega na tym, ze projektując układ samodzielnie dobierasz sobie podzespoły i elementy, rozmiar i technologie - tu masz wszystko gotowe. Czyli, czytając o atmegach czytasz także a Arduino. takie jest moje zdanie. Edit: Powiedz mi @andy, czego oczekujesz po Arduino ? Bo jednak trochę dziwne podejście nie próbować zapoznać się z rejestrami uC, czy dozwolonymi poleceniami. Chyba w programowaniu uC właśnie o to chodzi by wiedzieć co się programuje, bo inaczej to trochę przypomina BASCOMA - gdzie tak naprawdę nikt nie wie o co chodzi, ale działa ![]() Ostatnio zmieniany przez polakT : 16.12.2012 o godz. 19:13 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Թ
Data rejestracji: 14.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
andy łyka reklamy jak bocian żaby...
i zaraz będzie flame, że nie Atmega, bo przecież Arduino, tak napisano... o wolności wyboru będzie, o tym że można sobie samemu zrobić prom kosmiczny itd itp |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
arduino, open hardware |
|
|