![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
...w podróży...
Data rejestracji: 20.06.2003
![]() |
Automatyczne generowanie prostych stron (?)
Nie wiem czy trafilem z tematem, wiec napisze o co chodzi:
Od pewnego czasu "dlubie" sobie wlasna stronke. Nie jest to moze cos ekstra, ale jest moja i sprawia mi duzo radosci. Dotyczy mojej kolekcji modeli. Zalozenie jest takie, zeby mozna bylo ogladac (wybierac) modele wg skali lub producenta. Poczatkowo chcialem zrobic do kazdej skali/producenta podstrone z miniturkami zdjec, ktore sa linkami do wlasciwych opisow modeli. Byloby to dosc czaso- i pracochlonne i dodawaloby pracy przy updatach. Doszedlem wie do wniosku, ze najlepiej byloby gdyby podstrony byly tworzone automatycznie. I tutaj, jako ze na tworzeniu stron praktycznie sie nie znam ![]() Jak to najprosciej zrobic? Myslalem o tabeli zrobionej np w Calc'u gdzie w wierszach sa skale, w kolumnach producenci, a w odpowiednich komorkach odnosniki. Wystarczyloby tylko "wywolac" odpowiednia kolumne/wiersz. Znalazlem prosty skrypt wczytujacy plik .csv i tworzacy z niego tabele. Wyglada nawet niezle ale csv zapisuje adresy jako zwykly tekst, wiec dodatkowo trzeba je "przerabiac". Poniewaz nie bedzie to jakas wielka baza danych, ktora bardzo czesto sie zmienia (jak np sklepy internetowe), wiec potrzebuje jakiegos prostego rozwiazania. Macie jakies inne pomysly?
"I'm not going to change the way I look or the way I feel to conform to anything. I've always been a freak. So I've been a freak all my life and I have to live with that, you know. I'm one of those people." - John Lennon "Nazywaja mnie Niezrownanym, a moze Niezrownowazonym - nigdy tego nie pamietam..." - M.K. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
JAlbum?
![]() |
#3 |
...w podróży...
Data rejestracji: 20.06.2003
![]() |
Dzieki. Pobawie sie jutro, bo zaraz wychodze do pracy.
"I'm not going to change the way I look or the way I feel to conform to anything. I've always been a freak. So I've been a freak all my life and I have to live with that, you know. I'm one of those people." - John Lennon "Nazywaja mnie Niezrownanym, a moze Niezrownowazonym - nigdy tego nie pamietam..." - M.K. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Baza Stron Foto - e-baza.eu | TOMMYx | Fotografia | 3 | 16.01.2007 23:43 |
Projektowanie i tworzenie stron internetowych - utworzenie firmy | rosol | Off topic | 19 | 09.08.2005 11:24 |
Nod32 i blokada stron WWW? | woitas | Off topic | 0 | 10.03.2004 13:38 |
Wydruk DUUUUUZEJ ilosci stron | Joe_Doe | Off topic | 15 | 06.02.2004 10:23 |