Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

Komputery Dyskusje związane z komputerami, ale nie mieszczące się w powyższych działach



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 13.03.2012, 14:14   #1
czaro80
Banned
 
Data rejestracji: 17.10.2011
Posty: 293
czaro80 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
automatyczne łączenie się z internetem

Witam , mam neta na kabel ethernetowy , łączę się za pomocą skrótu na
pulpicie "połącz " . Chcę zmienić aby net mi się łączył automatycznie
jak tylko włącze kompa . Wielka prośba - gdzie to ustawić ?
czaro80 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 13.03.2012, 14:44   #2
loki7777
Guru
 
Avatar użytkownika loki7777
 
Data rejestracji: 05.11.2004
Lokalizacja: Sligo;)
Posty: 6,166
loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Wrzuc skrot do folderu autostart
loki7777 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.03.2012, 23:33   #3
czaro80
Banned
 
Data rejestracji: 17.10.2011
Posty: 293
czaro80 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
tzn jak wrzucić ? może bliżej
czaro80 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.03.2012, 23:47   #4
Berion
Hibernant
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Berion
 
Data rejestracji: 24.06.2004
Posty: 17,116
Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Wrzuć ten plik do:
Kod:
C:\Users\<nazwa użytkownika>\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup\
Nie pamiętam już gdzie było dla XP, gdzieś w Documents and Settings chyba >> google.
__________________
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |

FF000000000003010101010003010000000003010000030000 00000003010000000003010100000003010101010003010000 00000300010101010300000000000301010000000300000001 01030101010100030101000000030000000000030100000000 03000001010103000000000003010100000003000000000103 01000000000301010000000301010000000300000000000301 01010100030000000000030101000000030000000001030003 01000000000301000000030100000000030000000101030100 00000003010000030100000000030100010003010100000003 00000000000300000000000300010301000000000301000003 00000001010301010100000301010000000300000000000301 00000000030000000101030000000001030101000000030101 000000030101000000FF
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.03.2012, 00:02   #5
loki7777
Guru
 
Avatar użytkownika loki7777
 
Data rejestracji: 05.11.2004
Lokalizacja: Sligo;)
Posty: 6,166
loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Menu Start-Programy-Autostart - przeciagnij skrot i gotowe.
loki7777 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.03.2012, 00:46   #6
czaro80
Banned
 
Data rejestracji: 17.10.2011
Posty: 293
czaro80 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Mam system VISTA , może to bardzo proste ale nie zaskakuje net , otworzyłem
AppData , Roaming, Microsoft , Windows, Start Menu , Programs, tam wkleiłem skrót
z pulpita ale nie działa .... help .....
czaro80 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.03.2012, 01:34   #7
Jarson
Pa rampamer
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika Jarson
 
Data rejestracji: 24.10.2006
Lokalizacja: Zachlajki
Posty: 6,480
Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
W folderze "Programs" powinien być jeszcze folder "Autostart", to tam należy wkleić skrót, pamiętając o odznaczeniu opcji "Monituj o nazwę użytkownika, hasło, certyfikaty etc."

Co ciekawe, ja w Windowsie 7 mam to skonfigurowane tak, że niczego nie mam w autostarcie, a komputer łączy się z internetem automatycznie - problem w tym, że kompletnie nie pamiętam jak tego dokonałem
__________________

Jarson jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.03.2012, 10:19   #8
czaro80
Banned
 
Data rejestracji: 17.10.2011
Posty: 293
czaro80 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Zrobiłem tak , lecz nadal nie łączy się automatycznie

Może trzeba na nowo skonfigurować połączenie , i tam jest zakładka " połącz
automatycznie " ? ktoś mi podpowie ?

Ostatnio zmieniany przez Reetou : 14.03.2012 o godz. 16:30
czaro80 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.03.2012, 16:35   #9
Reetou
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,590
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Co to za łącze jest w ogóle? Jaki sprzęt u Ciebie stoi i czy masz do niego dostęp (zarządzanie)?
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.03.2012, 18:50   #10
czaro80
Banned
 
Data rejestracji: 17.10.2011
Posty: 293
czaro80 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Co mam za łącze - szerokopasmowe , przez kabel ethernetowy , sprzęt - to
laptop Toshiba A-300 Satelitte , system Vista , tak to mój komputer więc
mam do niego przecież dostęp - ja nim zarządzam no ale nie umiem zrobić bo chyba to proste aby mi się łączył automatycznie .
czaro80 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.03.2012, 20:18   #11
sacd
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika sacd
 
Data rejestracji: 18.12.2005
Posty: 104
sacd zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
http://www.programypc.pl/autoconnect...ogram,986.html
sacd jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.03.2012, 23:38   #12
Jarson
Pa rampamer
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika Jarson
 
Data rejestracji: 24.10.2006
Lokalizacja: Zachlajki
Posty: 6,480
Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Panel sterowania => Opcje internetowe => Połączenia => Zawsze wybieraj połączenie domyślne.

Nie dam sobie głowy uciąć, że nie było tam czegoś jeszcze do ustawienia, ale chyba w ten sposób to zrobiłem.
__________________

Jarson jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.03.2012, 19:10   #13
czaro80
Banned
 
Data rejestracji: 17.10.2011
Posty: 293
czaro80 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Zrobiłem jak opisałeś wyżej , no i nadal nic haha , no nie zła zagadka ......
Może trzeba na nowo , czyli usunąć połączenie i zrobić je na nowo ?
myślę że tam jest gdzieś zakładka - połącz automatycznie ?
czaro80 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.03.2012, 19:31   #14
Patrix
Pingwin specjalista.
 
Avatar użytkownika Patrix
 
Data rejestracji: 22.06.2002
Lokalizacja: Central Park
Posty: 15,062
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
jak ethernet to powinien się automatycznie łączyć,
albo static ip albo dhcp bez klikania w nic,
nie wiem co za majster Ci to poustawiał, ani co to za twór ...
__________________
amiga500site
Patrix jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.03.2012, 13:00   #15
czaro80
Banned
 
Data rejestracji: 17.10.2011
Posty: 293
czaro80 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
to może wreszcie ktoś mi poradzi jak to zrobić ? hm
czaro80 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Śmieszne teksty... MacGyver Humor 4412 11.03.2020 22:16
łączenie dwóch DVD w jedno krych DVD-Video 0 31.12.2005 17:16
Uwaga!! Szanowni Forumowicze !! TOMMYx Off topic 117 29.03.2003 22:16
Łączenie z internetem ludib Off topic 1 11.03.2003 18:20


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:28.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.