Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Komputery

Komputery Dyskusje związane z komputerami, ale nie mieszczące się w powyższych działach



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 01.03.2016, 09:27   #1
BD
Team Member
CDRinfo VIP
 
Data rejestracji: 15.07.2002
Posty: 2,212
BD zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Awaria komputera

Witam Szanownych Kolegów,

Minęło sporo czasu od mojej ostatniej bytności tutaj, ale obecnie nie mam już nawet nagrywarki w komputerze. Przyznam się szczerze, że nie przypominam sobie kiedy ostatni raz miałem potrzebę skorzystać z płyty CD/DVD.

Panowie wróciłem bo mam problem z komputerem. Pomyślałem, że pomożecie albo nakierujecie kolegę.

Opis problemu:

Kilka dni temu miałem krótki zanik napięcia. Na tyle krótki, że niektóre urządzenia nawet się nie wyłączyły. Niestety wśród tych urządzeń, które się wyłączyły był pecet. Ponowne włączenie nie było możliwe. Niby po naciśnięciu włącznika:

- świecą się diody na płycie,
- kręci się cooler na procku,
- kręcą się wiatraki w obudowie,
- słychać, że dyski się kręcą,

Generalnie wygląda, że komputer pracuje. Niestety nie odpala ekran (mam dwa monitory i oba nie odpalają, oba są sprawne na 100%). Po chwili komputer się resetuje. Potem sytuacja się powtarza.

Do tego aby pomyślnie włączyć komputer należy:

- wyjść jedną kość RAM,
- włączyć komputer,
- poczekać na odpalenie się Windows,
- wyłączyć komputer,
- ponownie włożyć uprzednio wyjętą kość RAM,
- włączyć komputer.

Wszystko działa, można pracować. Niestety raz na jakiś czas wyłączenie komputera powoduje problem z jego ponownym odpaleniem. Należy stosować procedurę opisaną powyżej. Pomaga jeszcze przełożenie obu kości do sąsiedniego banku.

Konfiguracja:

  • CPU: Core i5 4460
  • Płyta: Gigabyte GA-Z97X-Gaming 3
  • RAM: 2 x 8GB Kingston
  • Dysk: SSD M.2
  • grafika: integra z Core i5
  • Zasilacz: be quiet pure power L8 630W
  • BIOS: AMI UEFI

Testy:

Pierwszym podejrzanym był zasilacz. Kupiłem więc tester zasilacza. Wynik testu pod linkiem poniżej

https://www.dropbox.com/s/ao3gdp614y...05.55.jpg?dl=0

Wyniki testera potwierdzają odczyty z aplikacji dołączonej do płyty głównej.

https://www.dropbox.com/s/vet9tjj51b...hot_1.png?dl=0

Skoro to nie zasilacz to kupiłem kartę diagnostyczną i za jej pomocą szukałem przyczyny. Diagnostyka daje dwa odczyty:
  • KOD 32 - The alternate display memory read/write test passed. Looking for alternate display retrace checking next.
  • KOD A2 - Displaying any soft error next.

Dokładniej mówiąc zdarza się, że komputer stanie na kodzie 32 i potem zrobi restart, znowu wyświetli kod 32 i po kolejnym restarcie się odpali. Bywa również tak, że komputer stanie na kodzie A2 i zrobi restart, kolejny restart i po jeszcze jednym się odpali.

Moim zdaniem przyczyna problemu leży po stronie RAM-u. W związku z tym odpaliłem MemTest. Wyniki pod linkami poniżej:

https://www.dropbox.com/s/zqcmymsg14...42.44.jpg?dl=0
https://www.dropbox.com/s/jifb8kz95e...06.42.jpg?dl=0

Nie dotrwałem do końca testu, ale w chwili jak wyłączyłem test wskazywał on ponad 500 błędów.

Sprawdziłem też wizualnie płytę główną i kondensatory. Nic się nie wylało ani nie spuchło.

Wnioski:

Na podstawie powyższych testów stawiam, że problem leży po stronie RAM-u. Jednak znajomy sugeruje, że awaria może dotyczyć kontrolera pamięci (zdaje się jest częścią procka). Nie bardzo mam pomysł jak to wykluczyć i w 100% zdiagnozować przyczynę problemu.

I tutaj prośba do Was co jeszcze mogę w domowych warunkach sprawdzić aby rozwiązać problem i znaleźć winowajcę. Wszelkie podpowiedzi z Waszej strony są mile widziane.
BD jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 01.03.2016, 09:39   #2
SpeedFreaK
Guru
 
Avatar użytkownika SpeedFreaK
 
Data rejestracji: 06.09.2004
Lokalizacja: Gdynia
Posty: 4,225
SpeedFreaK wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>SpeedFreaK wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>SpeedFreaK wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>SpeedFreaK wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>SpeedFreaK wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Najlepiej chyba bedzie pozyczyc sprawny RAM i przetestowac
__________________
Intel Core i7 4790K @ 4.00GHz MSI Z97 Gaming 3 Kingston HyperX XPM Beast 32 GB MSI GeForce GTX1060 SSD Samsung 840 EVO 250GB Samsung SH224DB Chieftec CTG-750C Zalman Z11 Plus
SpeedFreaK jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.03.2016, 00:39   #3
Patrix
Pingwin specjalista.
 
Avatar użytkownika Patrix
 
Data rejestracji: 22.06.2002
Lokalizacja: Central Park
Posty: 15,064
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cześć BD,
z tego co widzę MemTesta nie puszczałeś na solowej kości. Pewności dalej nie masz która kostka sprawia problem.
Rzadko szlag trafia obie na raz, więc jeśli każda wykazywałaby błędy, wtedy można też podejrzewać kontroler pamięci.

Używasz gniazdka ze sprawnym bolcem i tego samego typu listwy?
Na przyszłość chyba warto sprzęt wpinać przez jakiś stabilizator napięcia,
szpile są niestety dość srogim testerem tolerancji różnych filtrów w zasilaczu i na płycie.
__________________
amiga500site
Patrix jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.03.2016, 09:09   #4
BD
Team Member
CDRinfo VIP
 
Data rejestracji: 15.07.2002
Posty: 2,212
BD zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cześć Patrix, kopa lat!

Cytat:
Napisany przez Patrix Podgląd Wiadomości
Cześć BD,
z tego co widzę MemTesta nie puszczałeś na solowej kości. Pewności dalej nie masz która kostka sprawia problem.
Rzadko szlag trafia obie na raz, więc jeśli każda wykazywałaby błędy, wtedy można też podejrzewać kontroler pamięci.
Sprawdzałem obie. Nie sprawdzałem pojedynczo, naiwnie założyłem, że test wskaże który bank generuje błąd.

Generalnie wymieniając komputer kupiłem zestaw pamięci (2x8GB) i okazało się, że są jeszcze na gwarancji i reklamować muszę cały zestaw. Z uwagi na to, że komputer jest mi potrzebny cały czas (kilkutygodniowa przerwa odpada), kupiłem wczoraj nowy zestaw pamięci. Wymieniłem i problemy zniknęły. Dzisiaj oddam te stare kości do serwisu. Po wymianie wsadzę i wyjdzie na to, że komputer będzie mieć 32GB. Pewnie się przyda

Cytat:
Napisany przez Patrix Podgląd Wiadomości
Używasz gniazdka ze sprawnym bolcem i tego samego typu listwy?
Na przyszłość chyba warto sprzęt wpinać przez jakiś stabilizator napięcia,
szpile są niestety dość srogim testerem tolerancji różnych filtrów w zasilaczu i na płycie.
Gniazdko z bolcem + solidna listwa Belkina. Dokładnie coś takiego mam http://allegro.pl/profesjonalne-zabe...999740974.html

Zasilacz też wydawaj się całkiem sensowny.

Zastanawiam się nad zakupem UPS-a. Jest to o tyle sensowne, że obok kompa stoi NAS na którym trzymam sporo ważnych danych. Niestety w tym temacie jestem zielony i nie bardzo wiem co kupić ;/
BD jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.03.2016, 12:24   #5
misiozol
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Carnew
Posty: 6,079
misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
UPS sluzy w zasadzie do podtrzymania zeby zapisac dane mam ze 3 z czego 2 wymagaja wymiany akumulatora :/
__________________
It's true what you heard, I am a freak, I'm disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.03.2016, 12:33   #6
BD
Team Member
CDRinfo VIP
 
Data rejestracji: 15.07.2002
Posty: 2,212
BD zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez misiozol Podgląd Wiadomości
UPS sluzy w zasadzie do podtrzymania zeby zapisac dane mam ze 3 z czego 2 wymagaja wymiany akumulatora :/
Nie tylko, one mają rozbudowane filtry i stabilizatory. Czyli poza podtrzymaniem chronią przez skokami napięcia.
BD jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.03.2016, 14:28   #7
joujoujou
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika joujoujou
 
Data rejestracji: 15.05.2004
Lokalizacja: W domu.
Posty: 35,264
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez misiozol Podgląd Wiadomości
[...] 2 wymagaja wymiany akumulatora :/
Z pewnością w okolicy masz sklep, w którym miejscowi farmerzy zaopatrują się w większość potrzebnych im gratów (w tym również akumulatory do pastuchów elektrycznych). Tamże najtaniej złapiesz potrzebne akumulatory.

Sprawdzone osobiście.
__________________
Pozdrawiam i zapraszam na www.joujoujou.com - całkiem nową galerię zdjęć z Irlandii.
Moje filmy są tutaj.
Forum ZielonaIrlandia.
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.03.2016, 18:52   #8
misiozol
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Carnew
Posty: 6,079
misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
A widzisz o tym ja nie pomyslal , dzieki za info , na razie mam takiego potwora 1200w i mi starcza a 2 miniejsze 600w czekaja na lepsze czasy


Cytat:
Napisany przez BD Podgląd Wiadomości
Nie tylko, one mają rozbudowane filtry i stabilizatory. Czyli poza podtrzymaniem chronią przez skokami napięcia.
A to jest oczywiste same z siebie
__________________
It's true what you heard, I am a freak, I'm disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.03.2016, 19:24   #9
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
 
Data rejestracji: 30.11.2004
Posty: 39,007
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Z tych mniejszych zrób pastucha.
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.03.2016, 21:21   #10
Patrix
Pingwin specjalista.
 
Avatar użytkownika Patrix
 
Data rejestracji: 22.06.2002
Lokalizacja: Central Park
Posty: 15,064
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez BD Podgląd Wiadomości
Po wymianie wsadzę i wyjdzie na to, że komputer będzie mieć 32GB. Pewnie się przyda
Potwierdzam 32GB jest bardzo przyjemne
Zwłaszcza jeśli Twój procek obsługiwałby VT-x i VT-d, świetnie będzie działać lab na Hyper-V.
W takim razie dobrze, że tylko RAM nie dał rady.

Cytat:
Napisany przez BD Podgląd Wiadomości
Zastanawiam się nad zakupem UPS-a. Jest to o tyle sensowne, że obok kompa stoi NAS na którym trzymam sporo ważnych danych. Niestety w tym temacie jestem zielony i nie bardzo wiem co kupić ;/
Ja używam APC Pro 900 chyba już jakieś 2 lata, aku dalej bardzo dobrze trzyma, komp + 2 monitory jakiś niecały kwadrans, jak wyłączę monitory to robi się jakieś 35 minut podtrzymania. Ma też stabilizator, kilka razy tyłek już ratował. Jeśli nie siedzisz w temacie to radzę mieć też na uwadze parametr hałasu Ten model akurat jest cichy podczas ładowania, a nikt nie chce mieć brzęczącego bąka pod biurkiem. Nie wspomnę, że gdyby wystąpiła dłuższa awaria sieci energetycznej, możesz go używać do ładowania różnych sprzętów, w tym laptopa dobre kilka razy do pełna.
__________________
amiga500site
Patrix jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.03.2016, 23:15   #11
misiozol
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Carnew
Posty: 6,079
misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Cytat:
Napisany przez ed hunter Podgląd Wiadomości
Z tych mniejszych zrób pastucha.
Gotowe steki beda od razu
__________________
It's true what you heard, I am a freak, I'm disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.03.2016, 08:43   #12
BD
Team Member
CDRinfo VIP
 
Data rejestracji: 15.07.2002
Posty: 2,212
BD zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Patrix Podgląd Wiadomości
Ja używam APC Pro 900 chyba już jakieś 2 lata, aku dalej bardzo dobrze trzyma, komp + 2 monitory jakiś niecały kwadrans, jak wyłączę monitory to robi się jakieś 35 minut podtrzymania. Ma też stabilizator, kilka razy tyłek już ratował. Jeśli nie siedzisz w temacie to radzę mieć też na uwadze parametr hałasu Ten model akurat jest cichy podczas ładowania, a nikt nie chce mieć brzęczącego bąka pod biurkiem. Nie wspomnę, że gdyby wystąpiła dłuższa awaria sieci energetycznej, możesz go używać do ładowania różnych sprzętów, w tym laptopa dobre kilka razy do pełna.
Moje wymagania ograniczają się do:

- wyłączenia komputera,
- wyłączenie nas-a,
- stabilizacja ewentualnych skoków napięcia,

Z tego co już wiem jako laik to muszę mieć USB aby wyłączyć NAS. Nic więcej mi nie nie potrzeba.

Ciekawe jest to co napisałeś o głośności. O tym nie wiedziałem a nie ukrywam, że nie chciałbym aby coś piszczało.

Co myślisz o tym => http://bit.ly/1LDrqqq ?
BD jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.03.2016, 18:40   #13
misiozol
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Carnew
Posty: 6,079
misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Zdecydowanie cena wyssana z palca , ups 600-700w kupisz za 300-400zl z palcem w ...
__________________
It's true what you heard, I am a freak, I'm disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.03.2016, 19:16   #14
BD
Team Member
CDRinfo VIP
 
Data rejestracji: 15.07.2002
Posty: 2,212
BD zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez misiozol Podgląd Wiadomości
Zdecydowanie cena wyssana z palca , ups 600-700w kupisz za 300-400zl z palcem w ...
z USB do sterowania nasem?
BD jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.03.2016, 20:29   #15
Patrix
Pingwin specjalista.
 
Avatar użytkownika Patrix
 
Data rejestracji: 22.06.2002
Lokalizacja: Central Park
Posty: 15,064
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Nie orientuję już się w cenach, szukałem kupiłem, używam
Wybrałem APC i sprawuje się dobrze, aku dalej jak nowy.

Ten Twój model, pisze, że ma
Cytat:
Czas pracy - 50% obciążenie to 13 min
Czas pracy - 100% obciążenie to 4 min
Zasilacz 630W piszesz, ale konfiguracja widzę skromna z monitorem to chyba 160W max wg mnie.
Aku będzie z czasem tracił pojemność, więc jeśli teraz weźmiesz ciut większy tak jak ten to dłużej nie poczujesz różnicy.
__________________
amiga500site
Patrix jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
[ARTYKUŁ][PS3] Ściąganie patchy do gier na PS3 z poziomu komputera Bartez Homebrew 0 30.05.2011 16:22
ograniczyć download/upload dla wybranego komputera w sieci... dwozny Off topic 5 03.02.2007 15:31
Zdalny dostęp do komputera przez UltraVNC Piterniel FAQ 0 05.06.2006 18:03
Wielka awaria w USA i Kanadzie woitas Off topic 10 15.08.2003 22:28
Trzeszczacy dzwiek, wydajnosc komputera andrzejj9 Off topic 6 24.01.2003 22:30


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:35.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.