![]() |
37.190.187.33 (dynamic IP) modem jest kablówkowy. Bez mozliwości konfiguracji. W ipconfig zmienił mi się adres kompa . Miałem 192.168.1.102, a teraz mam ....100
|
Advanced Settings > DHCP > Address Reservation > Add New
MAC Address: podaj MAC adres swojej karty sieciowej - odczytasz w DHCP Clients List Reserved IP Address: adres IP który ma otrzymywać komp z uT i ten który był podany jako DMZ Status: wiadomo... :) Save i restart... Aha, i o najważniejszym bym zapomniał, oczywiście windowsowy firewall oraz "zewnętrzne" aplikacje dla uT też muszą być wyłączone. Kiedyś też była taka zasada dla prywatnych trackerów, że zalecali używania portów pięciocyfrowych na przykładzie (FAQ polishsource.org - 49152 do 65535). Do sprawdzenia poprawności przekierowania możesz też użyć ping.eu |
Jestem dostępny, mam zielonego ptaszka :), ale "test sieci" i sprawdzenie kończy sie komunikatem NAT-PMP i UPnP są niedostępne. Sprawdź ustawienia nadal jest :(
|
Jak jesteś dostępny na stronie to jest wszystko ok, a komunikat pojawia się prawdopodobnie dlatego, że masz wyłączoną jakąś usługę UPnP w systemie (pewnie XP?) i router też nie obsługuje automatycznego przekierowania przez uT. Odznacz odpowiednie pola w konfiguracji programu i komunikat powinien zniknąć ;)
PS Cytat:
|
System W7. Mam włączone mapowanie portów w ustawieniach utorrent.
edit. Teraz przeszły testy :) Nie wiem czemu przeszły.Jesteś WIELKI. Serdeczne dzięki. |
http://www.utorrent.com/intl/pl/help/faq/network
Otwórz port na routerze. A jak szukasz nieszczęścia to UpNP i NAT-PMP zaptaszkuj. A nieszczęście będzie polegać na tym, że router będzie decydował za Ciebie. k***a |
witam. mam ten sam problem co @superrrmario , net z kablówki, modem cisco
test sieci wychodzi ok, [zielony ptaszek] a na stronie dvdseed i tak jestem nie dostępny |
Cytat:
Wpisz nr portu dla torrentów i po temacie :D |
A jeszcze lepiej machnąć opcję DMZ Host na komputer, na którym śmigają torki :-).
|
Cytat:
gdzie te numery portów wpisać? |
Deckard, a ten router bezpośrednio wpięty do kompa na którym jest klient torrenta?
Może już odgórnie dostawca blokuje lub jakaś aplikacja typu firewall? |
Cytat:
tak bezpośrednio, co do firewalla to są porobione wyjątki z wpisanymi portami neta mam z telpolu :serdusz: świetny stosunek jakości do ceny :spoko: no i w ciągu 3 lat miałem może 4 awarie po parę godzin |
A próbowałeś zmienić np. port klienta na jakiś pięciocyfrowy bo jeżeli Twój dostawca to telpol.net.pl to wynika, że faktycznie nic nie blokują
|
Cytat:
noga z tego jestem i tyle :( |
Nazwa usługi nie ma znaczenia - zerknij tutaj na sposób konfiguracji... i dodaj klienta wg. schematu ;)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:22. |