Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   Bit Torrent (https://forum.cdrinfo.pl/f113/bit-torrent-23360/)

polakT 22.02.2010 15:09

Cytat:

Napisany przez mensir67pl (Post 1083330)
seed to teoretycznie ten który ma całość

za[natowcy] widza tylko wszystkich z IP[zewnętrznym] ewe.tych z otwartymi portami

za[natowycy] nie widza się nawzajem

ja to wiem, wiec odnośnie animacji by to pasowało.

początkowo z seedami (za NAT) łączą się konkretni leecherzy (zew), gdy ci zbiorą jakiś kawałek całości zaczynają jego seedowanie (musisz miec cos aby wysłać) - a ze są zewnętrzni mogą podłączyć się do tych leecherów za natem którzy do seeda nie mogą się podpiąć ze względu na obustronny NAT.

o to mi chodziło, i jedynie to odnosi się do animacji, do niczego innego (chociaż sytuacja jest rzeczywista), oraz tego zdania:

Cytat:

// z drugiej strony zastanawia mnie czemu dane nie sa wysylane do wszystkich leecherow od samego poczatku

mensir67pl 22.02.2010 12:04

Cytat:

Napisany przez polakT (Post 1083328)
seedem byli ci za natem??

kiedy ktoś zewnętrzny pobrał parta zaczyna wysyłać do innych natowców??

chyba o to chodzi

seed to teoretycznie ten który ma całość

za[natowcy] widza tylko wszystkich z IP[zewnętrznym] ewe.tych z otwartymi portami

za[natowycy] nie widza się nawzajem

polakT 22.02.2010 11:19

Cytat:

Napisany przez Diabolique (Post 1083020)
bardzo fajnie pokazane, ale przeciez shelle z gigowymi laczami maja priorytet przed innymi. wiec tym samym staja sie seedami szybciej od innych.
tutaj jest pokazane ze wszyscy leech robia sie w rownym czasie seedami. nie wszystko jest takim na jakie wyglada :P

// z drugiej strony zastanawia mnie czemu dane nie sa wysylane do wszystkich leecherow od samego poczatku :hmm:

seedem byli ci za natem??

kiedy ktoś zewnętrzny pobrał parta zaczyna wysyłać do innych natowców??

chyba o to chodzi

Diabolique 20.02.2010 19:41

bardzo fajnie pokazane, ale przeciez shelle z gigowymi laczami maja priorytet przed innymi. wiec tym samym staja sie seedami szybciej od innych.
tutaj jest pokazane ze wszyscy leech robia sie w rownym czasie seedami. nie wszystko jest takim na jakie wyglada :P

// z drugiej strony zastanawia mnie czemu dane nie sa wysylane do wszystkich leecherow od samego poczatku :hmm:

andy 19.02.2010 22:36

Jak działa protokół BitTorrent.
http://mg8.org/processing/bt.html

mensir67pl 18.02.2010 07:25

można to zrobić jeszcze inaczej zapodajesz pozycje .. nawe[new] jeśli jest w paczkach *.rar zapodajesz np. 3 pliki

i tylko te i później oddajesz najlepiej pociągnąć coś z końca ...

jeśli jest to Video_TS zapodajesz drobnice ..grube odkładasz ...

Reetou 17.02.2010 21:11

A masz tam taką fajną funkcję - sortowanie po ilości pobierających...

superrrmario 17.02.2010 21:00

Dopadłem fajny tytuł free, ale chętnych na to zbyt wielu nie będzie. Trzej muszkieterowie, musical, produkcja ZSRR :)

czechoj 17.02.2010 20:23

pociągnij coś na free z dużym wzięciem... najlepiej by jeszcze miało mało seedów

nimal 17.02.2010 20:08

raz na miesiac dostajesz slota free (zaleznie od rangi nawet kilka) - poczekaj i nie ssij na raz
zassij popularna pozycje free i poczekaj az troche podbijesz ratio
jak nie wiesz co, tomoge na pw cos tam podpowiedziec

mensir67pl 17.02.2010 08:48

Cytat:

Napisany przez superrrmario (Post 1082243)
Ja mam kłopoty z ratio na DVDSeed. Zasysam mało chodliwe tytuły i niestety ratio cienkie :(
Boję się banana :(

zassij coś ciekawego i .... zrobisz ;)

czechoj 17.02.2010 08:24

mają się wziąc za tych co mają ratio ponizej 0,69

superrrmario 17.02.2010 08:18

Ja mam kłopoty z ratio na DVDSeed. Zasysam mało chodliwe tytuły i niestety ratio cienkie :(
Boję się banana :(

polakT 17.02.2010 00:17

Cytat:

Napisany przez Bródka (Post 1080375)
Dla chetnych mam dwa zaproszenia na bit-hdtv.com ale dla osob z dobrym laczem lub z dlugim seedowaniem :)

rzeczywiście są problemy z utrzymaniem ratio... szybko kupuje mała grupa ludzi i potem ciiiiiiisza....:|

Ale ja nie dam rady... ja;)

javion 13.02.2010 01:10

witam
potrzebuje zaproszenia na bitme.org
moge wymienic na inne zaproszenie :)

czekam na kontakt
J

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:10.